Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija kdaj dati homeopatsko zdravilo?

kdaj dati homeopatsko zdravilo?

Pozdravljeni, dr. Klemenc!

Sprva naj omenim, da sem zelo zadovoljna in navdušena nad homeopatskim zdravljenjem. Vsa naša družina obiskuje homeopata (v Ljubljani). In učinki vsekakor so!

Tokrat vas želim vprašati o “pravem” času za dajanje homeopatskih zdravil. Verjetno se sprašujete ali se nisem o tem pogovorila s svojim homeopatom. Seveda sem, ampak ga s svojimi tisočimi vprašanji ne želim več dodatno utrujati.
Skratka, hčerka (1,5 let), ki letos obiskuje prvič vrtec, je pogosto bolna (viroze, bronhitisi). Ko je drugič zbolela za bronhitisom (vmes je bila že najmanj 5-krat bolna), smo sklenili, da bo nekaj časa doma, toliko, da se popolnoma pozdravi, regenerira. Homeopat nam je dal zdravilo (ne vem katero je, ker nisem vprašala, sigurno pa je tako, ki zdravi kronična obolenja. Za akutne bolezni bolj ali manj ne predpisuje zdravila), ki bi ga vzeli, ko bi popolnoma ozdravela in še pred ponovnim vstopom v vrtec. Tako smo ji zdravilo dali včeraj, a glej ga zlomka, še isti dan (popoldan), ji je iz nosu zopet začelo teči, kljub temu, da je doma. Zaenkrat ima samo prozoren izcedek iz nosu, redno ga čistimo. To noč je tudi slabo spala (kar je že večrat bil pokazatelj, da se v njenem telesu nekaj kuha). Vročine zaenkrat nima. Zanima me ali bo to zdravilo, ki ga je dobila včeraj, vseeno učinkovalo ali pa smo ga dali v napačnem trenutku.

Popolnoma isto se nam je zgodilo pri sinu (4 leta), kateremu je homeopat predpisal Calcarea carbonica C30, 3-4 dni zaporedoma, 2 kroglici na dan. To zdravilo ponavadi da, ko ima otrok dalj časa težave z zamašenim nosom in kašljem. Ko smo sinu dali to zdravilo, je že malce pokašljeval a nič hudega, naslednji dan pa je pričel zelo kašljati, čez dva dni pa so se pojavili še smrklji. Vročine ni imel, le prehlad. Zdravila smo dajali do konca. A je možno, da to zdravilo tudi ne bo učinkovalo, ker je bilo dano ob nepravem trenutku?

Pa še eno vprašanje: a uporaba električne zobne ščetke lahko deluje kot antidot pri zdravljenju s homeopatskimi zdravili?

Hvala že v naprej za vsa odgovorjena vprašanja.

lep dan.

Pozdravljeni,
načeloma “kronična” zdravila dajemo, ko nimamo akutnih poslabšanj. Močna akutna bolezen lahko do dolečene mere antidotira “kronično” zdravilo. A v veliki večini primerov se to ne zgodi, akutna bolezen mora biti res precej močna. Tedaj po potrebi ponovimo zdravilo. Če sledi samo malo močnejši prehlad, to ne bi smeli biti težava.
Še najbolj verjetno pri takuh primerih, kot je vaš, pa je, da je simptomatika, ki se je pokazala po prejemu zdravila, enostavno t.i. začetno poslabšanje, ko se po prejemu zdravila neke stvari lahko prehodno poslabšajo.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Pozdravljeni,

hvala za vaš odgovor.
Upam, da je res šlo zgolj in samo za prehodno poslabšanje.

Sin je že po kakih 2-3 dneh bi OK. Med tem pa je hčerka začela že pogosteje kašljati. Ponavadi je ta kašelj + smrklji prešel v bronhitis. A bi bilo v tem primeru v redu, da preprečimo najhujše, dajati tudi vlažne inhalacije (s fiziološko raztopino)?
Kaj več kot spiranje nosu in inhalacije ne upam dajati.

Kako pa je z električno zobno ščetko:)?

Hvala.

Lep pozdrav.

Pozdravljeni,
spiranje je zagotovo na mestu, škodovati ne more, koristi lahko. Če je to začetno poslabšanje, potem ni za pričakovati težjega poteka.

Električna ščetka ne bo problem.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Pozdravljeni!

Hvala za vse vaše odgovore. Tokrat pa se še enkrat oglašam, z malce novo temo …

Kot sem že omenila v prvem postu, je hčerka v tem šolskem letu bila že večkrat bolna in ta obolenja (vsaki drugi teden nekaj stakne) se ji vlečejo še danes. Naj omenim, da je bila na začetku vključevanja v vrtec zelo dobra, nič bolna, samo enkrat je dobila virozo. Vse skupaj pa se je pričelo v decembru 2013, ko je zbolela za močno virozo. In od takrat se še ni končalo, vmes je izboljšanje za 3-4 dni, potem pa se zopet vse skupaj ponovi (ali je viroza ali pa bronhitis). Tako ji tudi homeopatskih zdravil ne moremo nikoli prav dati, ker nikoli ni čist zdrava.
Skratka, želim povedati tudi, da je dva dni preden je v decembru zbolela, padla na glavo. Višina padca je bila cca. 0,5 m, iz kavča na parket. Takrat je hčerka zelo jokala, bila v šoku, nekaj časa ni prišla do sape (verjetno zaradi joka), postala je zaspana. Ni pa padla v nezavest, ni bruhala, hodila je normalno. Obiskali smo tudi urgenco, kjer je doktor povedal, da ji tak padec iz take višine ni mogel škodovati. Hčerka je potem tudi na urgenci prišla k sebi, ni bila več zaspana in se je normalno odzivala. Naslednji dan je bila OK.
Ob vsem zgoraj opisanem me zanima ali je mogoče ta padec in udarec v glavo povzročil kak odziv v hčerkinem telesu in pripomogel k padcu odpornosti (zaradi šoka, padca, itd.) ali je to čist nerelevantno pri njenem obolevanju.

Hvala že v naprej za vaš odgovor.

Lep pozdrav.

Pozdravljeni,
tak padec lahko je, lahko pa tudi ni vzrok težav, takole elektronsko je to težko presojati, tudi v živo ni lahko, pomagamo pa si z izraženo simptomatiko. Najbolj primerno bi bilo to vprašanje razrešiti z lečečim homeopatom.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close