Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Darovanje spolnih celic kdaj darovana celica?

kdaj darovana celica?

Spostovani!
Stara sem 37 let in v cetrtem postopku IVF ICSI zaradi nepojasnjene neplodnosti. Na stimulacijo z gonadotropini slabo reagiram. Prvic smo pridelali eno (se ni oplodila), drugic dve celici (ena se je oplodila). V tretje le s klomifenom 3 celice(dve oplojeni) in v cetrto samo s klomifenom 1 celico. Glede na moja leta (FSH imam sicer v redu – 5,59 mIU/ml) me zanima kdaj pride v postev donorska jajcna celica. Mogoce sem ze v premenopavzi in moje jajcne celice niso vec kvalitetne. Zato me zanima do kdaj je sploh smiselno ponavljati postopke? Skrbi me ker leta tako hitro tecejo..
Najlepsa hvala za odgovor in zelim vam uspesno delo se naprej.
Hana

Spoštovani!
Glede na vaš izvid FSH še niste v menopavzi, je pa žal res, da na uspešnost postopkov IVF najbolj vplivata starost, predvem po 35. letu – manj jajčec, slabša kvaliteta jajčec – odvisno od ženske, in pa kajenje. Kadilke imajo v povprečju po kvaliteti 10 let starejša jajčeca kot nekadilke!

Slab izid IVF postopka pri nas ni indikacija za darovano jajčno celico. Bolj modro je še večkrat poskusiti IVF z vašimi lastnimi celicami. Izkoristite čas, ki ga še imate.

Lep pozdrav,

prof. dr. Bojana Pinter, dr. med. vodja darovalskih postopkov Ginekološka klinika, UKC Ljubljana Informacije o darovalskih postopkih na tel.: 01-522-6074 (od 9h do 12h) E-pošta: [email protected] Spletna stran: http://www.reprodukcija.si

New Report

Close