Kdaj bi hčeri dovolile barvanje las?
Pri desetih letih se je začela vsak mesec z ekstra blanžem in 9% razvijalcem. Pri dvanajstih je imela od las samo še uničen krep, kot grda bela sprana cunja. Zdaj ji ne pade več na pamet. Zdaj ima super lase in po njenem mnenju super mamo. Zakaj bi se jezila, saj je uničila svoje lase. In ne barva se več. Naj proba in naj uniči lase. Saj bo vsaj drugo pot vedela siliti v barvanje.
Jaz sicer ne bi bila navdušena, ampak naj prova, da vidi, kakšna slama nastane iz las, ko jih barva uniči. Mladi hočejo spremembe, eksperimentirati in naredit nekaj, kar bi kazalo na to, da so tako rekoč že odrasli. Če ne gre z barvanjem las, poskusijo s čim drugim. Meni se zdi neprimerno bolje, da eksperimentirajo z videzom, torej barvo las, odštekano frizuro, obupnimi cunjami in ogabnimi živo zelenimi nohti, kot pa z drogo, cigareti in alkoholom.
Sama sem prvič imela pobarvane lase pri kakšnih 10 letih. Zdaj jih imam 22. To so bili le svetlejši prameni na mojih blond laseh. In tudi če frizerka le malo posvetli/potemni pramene se hitro opazi. Nikakor pa ne bi barvala las od korenin do konic.
Če si pa želi kaksno extra barvo pa se kupi tiste barve v spreju/krede ki se sperejo. So pa ok le za svetlejše lase.