Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kdaj bi hčeri dovolile barvanje las?

Kdaj bi hčeri dovolile barvanje las?

A pa mi katera zna razložit, zakaj sploh prepovedujete svojim najstniškim hčeram, da se barvajo?

Če barvanje ni uredu, zakaj se potem same barvate?

pri nas si je hči pobarvala lase konec 8.razreda. še kar uspešno.
Ko se kazal narastek pa z prelivom. rezultat rumeni lasje, pokvarjene počitnice,
popravljanje barve, da se približamo naravi in sedaj smo z eksperimentiranjem
končali.
Še to:naravo ima blond lase (vsak sprašuj, če je to naravna barva).

takrat ni želela izstopat s svojo barvo las, ji je en fant rekel: zdaj sta pa čist enaki (s prijateljico je mislil) in to ji ni bilo všeč

Zdravo,
Moji hčerki dovolim skoraj vse. Sama mi zelo zaupa in imava res krasen odnos. Naj omenim, da je bila v osnovni šoli vsako leto odlična. (+ trenerala 2x tedensko ples.) No pa da grem na bistvo teme, hotela se je pobarvati iz svoje temno rjave na ‘blond’ dovolila sem ji in ona je bila res zelo zelo zadovoljna in srečna. Barva si jih ze 2 leti z isto barvo.

Starši, če si nekaj otroci želijo jim to uresničite vendar bi jaz na vasem mestu postavila nek pogoj npr. da naredi domače naloge je pridna v šoli pospravi sobo…

L.p

pozdravljeni, moja hčerka obiskuje 8 razred. Pred kratkim je začela z idejami o barvanju las, ima zelo temne rjave lase želi pa si jih prebarvati na črno. Ne vem kaj naj, tudi ne vem če bi se kaj dosti poznalo te črne barve, ker ima itak zelo temno rjave lase, tako da res ne vem. Kaj ve predlagate?

No pomojem bi bilo bolj normalno pri kakih 15, špice pa premene pa naprej od 9 let… če hoče se poarvati le špice in premene kupite one krede za lase.

Naša je stara 15 in se barva že okoli 2 leti in pol,na blond,sicer je njena naravna barva temno temno rjava(že skoraj črna) je zelo lepo,pač narastek ji zelo paše na blond dolge lase,jaz sem se tudi pri 14ih letih začela barvati na svetlo blond,ker imam sicer temno rjave lase.Meni to ni nekaj groznega,barvanje las,moja druga hči se želi pobarvati,stara je sicer 11 let a sem ji rekla naj kakšno leto še počaka.Jaz osebno bi najstnicam 12,13+ dovolila da si barvajo lase.

Moja hci si od zacetga 7. razreda barva lase-imela je rjave lase barva pa si jih na bledo blond-ni me vorasala za nikakrsno dovoljenje sama je odsla k frizerju,me pa to nikakor ne moti saj niso sami prosili da jih rodimo,naj uzivajo ko so se mladi😉

Nisem za to in to ve.

So jo pa druge prezgodaj navdušile in posegale – pobarvale. Sem jezna, ker jo postara.
Oz je bilo za nazaj, sedaj ne pusti več. Ve, da me žalosti to!
Barvanje uničuje lase…
Bo imela čas ko bo odrasla kadarkoli…

.. kaj po meni, do barvanja ne bo prišlo. Seveda pa si mislim, da so samo svoje. Torej trenutno zelo poudarjam dejstvo, da sem že celo življenje izjemno zadovoljna s svojo barvo las in ne razumem strašil, ki hodijo naokoli. Hčerki imata radi vsaka svojo barvo. Držim pesti, da mi pri štirinajstih ne bo treba prepovedovati uničevanja las z nemogočimi črno rdečimi odtenki.

žKo si bo sama zaslužila s svojim delom za barvo 🙂

Lepo te prosim – kaj rabi 14 letnica farbat lase? A zato, da imaš ti mir pred njenim pubertetniškim teženjem?

Ker vem, kako to gre -poznam eno najstnico, navdih je dibila pri svojem idolu – blogerki; je svoji materi najedala že pri 13ih, pa ji je le-ta popustila za ljubi mir v bajti…..

Nikoli! meni mama ni nikoli dovoila, samo enkrat pa [e to preliv. danes sem ji izredno hvalezna. se vedno imam svojo LEPO bravo las.

14 al 16 isto sranje….zato bi ji dovolila.bi pa odsvetovala celo glavo…problem narastek, prevec kesa gre , pa da ne govorim o kemiji. preveckrat bi se pol morala barvat .priporocam….po vrhu glave okol na okol narest pramencke in zgleda kot da jih ima po celi glavi…

Ko bi si sama plačala. Prej pa ne. Če se hoče zastrupljat po glavi, naj počne to za svoj denar.

Lej, punca se naj farba, ko bo sama to plačala.
Jaz sem 40+ pa se ne barvam. Veš zakaj ne?
Ker mi je bolj pomebno moje zdravje, torej zdravi lasje, kot to, kar glupe babe počnejo in mislijo, da naj bi vse ženske počele.
Dedci so večinoma bolj pametni in se ne farbarjo, ker niso tako zabiti, da bi si zaradi drugih lase uničevali.

Ker mi je bolj pomebno moje zdravje, torej zdravi lasje, kot to, kar glupe babe počnejo in mislijo, da naj bi vse ženske počele.
Dedci so večinoma bolj pametni in se ne farbarjo, ker niso tako zabiti, da bi si zaradi drugih lase uničevali.
[/quote]

Ti, ki druge ženske zmerjaš z zabitimi in glupimi babami, ker počnejo nekaj, kar ti ne, si res vzor svoji hčerki…

A da ji marsikatera punca zavida??? Ma daj, umiri se no, takšne prepotentne matere potem naredite neznosne hčerke.

Teslo!

Pri 45ih imam sive lase in sicer že več kot 1/3. Zato se barvam. Upravičeno.

Najstnice pri 13-15ih nimajo vsaj 1/3 sivih las, povečini niti enega sivega še ne…… Najstnice se barvajo izključno zato, ker sledijo svojim idolom iz socialnih omrežij – ker so v fazi vrenja hormonov in iskanju samih sebe, ker še nimajo čisto izdelane samopodobe in kolebajo, eksperimentirajo, dostikrat z določemi stvarmi tudi izsiljujejo svoje starše, starši pa popustijo za ljubi mir med 4 zidovi. Barvnanje las se jim zdi potem stopnička višje, ena osvojena stopnička več k odrslosti in dozorelosti. To je dosti prezgodaj.
Kaj je potem naslednje? Kajenje? Pitje Alkohola? Ponočevanje? ZAdrževanje po kluboh do3eh zjutraj pri 14ih 15ih? Aja, današnje 13-15-letnice seksajo ponavadi že pred barvanjem, pa starši tega ( še ne) vedo, zato seks ni naštet na prvem mestu….

A da ji marsikatera punca zavida??? Ma daj, umiri se no, takšne prepotentne matere potem naredite neznosne hčerke.
[/quote]

Tudi lasje imajo svojo nedolžnost pri dekletu samo enkrat -ko so nebarvani in netretirani s kemikalijami, ki odprejo kutikulo… Tako kot ima njihova vagina nedolžnost , ko pridejo na svet, imajo tudi lasje. Nekaterim se pač mudi v svet odraslosti – tudi z barvanjem las.

Kaj so virgin remy AAA hair, si pa na spletu preberi…. Sploh če so dolgi – se jih da dobro prodat za izdelavo lasulj za ročno delane lasulje, ki stanejo med 800 in 1500 eur ( na mikrofilamentu).

[/quote]

Ti, ki druge ženske zmerjaš z zabitimi in glupimi babami, ker počnejo nekaj, kar ti ne, si res vzor svoji hčerki…
[/quote]

Oprosti, ampak nekdo, ki si s kemičnimi pripravki uničuje lase, lasišče, to še plača z denarjem – kaj je tu pametnega? Oprosti, ampak taki so meni butasti.

Imam sicer sinove, pri enem sem zihr, da bo hotel eksperimentirati z barvo las…. mene najbolj moti, da gre za kemijo, ki je škodljiva….in ko punce enkrat začnejo, si morajo kar naprej barvati…

sama imam pri 43 enih 5 % sivih…nekajkrat v življenju sem imela pramene in seje videlo, kako so lasje uničeni…zdaj se barvam z Logono in Khadi naravnimi barvami in so lasje prekrasni…

torej, če že hočejo, jim ponudite naravne barve, ne pa kemikalije….pa sebi seveda tudi….

New Report

Close