kdaj 1. zobozdravniški pregled z malčkom…
… Baje, da dobiš povabilo? Pregled naj bi bil nekje okoli 2. leta… Tako so mi rekli, samo zdaj ne vem, koliko drži. Kličem pa k dvema otroškima zobozdravnikoma že lep čas, pa jih nikoli ne dobim na telefon. Tako, da prosim- samo povejte mi, če res dobiš povabilo ali moram sama naročiti otroka (zdaj bo stara 2 leti), da sem malo bolj vztrajna s klici?
V LJ svetujejo prvi obisk pri cca 8 mesecih oziroma prej, če otrok že ima zobe. Imajo pa v zdravstvenih domovih prav zobozdravnike za tako male, reče se jim pedontologi, pri njih se potem ostane do 3 let, ko jih prevzame otroški oziroma šolski zobozdravnik.[/quote]
V Lj sta trenutno samo dva pedontologa – v ZD Šiška in ZD Moste. V Šiški se na prvi pregled čaka kar dolgo (120 dni).
Ojla,
Mi smo iz Šiške in smo šli prvič k pedontologu v starosti med 8 in 10 meseci; potem pa drugi obisk med 1,5 in 2 leti. Mlajši je zdaj star 2,5 leti in sem ga ravno zadnjič naročila na pregled (se pa strinjam, da jih je po telefonu zelo zelo težko dobiti); so mi dali datum zelo blizu njegovega tretjega leta.
Sicer pa naj bi otrokom od 3. leta naprej pripadala 2 preventivna pregleda na leto, vsaj tako je meni razložila otroška zobozdravnica.
Lp,
C
Tudi mi smo iz šiške. Pa nikakor ni treba čakat do 3 let oziroma 3 mesece ha-ha.haa
Prvi zobozdravstveni pregled, ti pripada že od 6 meseca naprej. Celo vabilo na dom. Naša je kar naročevala preventivne, čeprav je bilo vse OK. Do 3 let sta bila oba cca 5x na pregledu, prvič pr 6 mesecih ko je dobil prvi zobek ravno tisti dan he-he.
Sedaj od 3 let pa 2x letno oziroma po potrebi. Nikoli ne čakamo, če se kaj zgodi kakšen udarec v zobke in če se na zunaj nič ne vidi prideš takoj po klicu se pokazat, za pregled te pa naroči, pa tud ni za dolgo čakat.