Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja kdaj 1. zobozdravniški pregled z malčkom…

kdaj 1. zobozdravniški pregled z malčkom…

… Baje, da dobiš povabilo? Pregled naj bi bil nekje okoli 2. leta… Tako so mi rekli, samo zdaj ne vem, koliko drži. Kličem pa k dvema otroškima zobozdravnikoma že lep čas, pa jih nikoli ne dobim na telefon. Tako, da prosim- samo povejte mi, če res dobiš povabilo ali moram sama naročiti otroka (zdaj bo stara 2 leti), da sem malo bolj vztrajna s klici?

Svakinja je bila ravno sedaj s svojo 2 in pol letno hčerko na prve zobozdravniškem pregledu.

Je bila pa poklicana.

https://www.facebook.com/actio.si

Sama poskrbi za to. Mi smo šli pri cca 1 letu. Sem sama poklicala in naročila.

Gorenjska: pri posvetovalnici ob enem letu dobiš telefonsko od zobozdravnika. Pokličeš, se naročiš na pregled. Pregledajo zobke, mal svetujejo, kaj jest, kako pazit na zobe in kako jih ščetkah, te dajo v evidenco in te pri treh letih pokličejo na ponoven pregled. To je to.

Ja, nam pri pediatrinji niso dosedaj nič svetovali glede zobozdravnika… Da bi dobila telefonsko ali da bi karkoli rekli… Sem iz Lj. Tako da bom danes eno uro (v času naročanja) klicarila, pa ni vrag, da se mi končno ne javi kdo… Vsaj upam, ker jih je nemogoče dobit.

V LJ svetujejo prvi obisk pri cca 8 mesecih oziroma prej, če otrok že ima zobe. Imajo pa v zdravstvenih domovih prav zobozdravnike za tako male, reče se jim pedontologi, pri njih se potem ostane do 3 let, ko jih prevzame otroški oziroma šolski zobozdravnik.

Pravijo, ko pokukajo prvi zobki ven . . .midva sva šla prvič malo pred 1.letom, nato še 1x čez eno leto kao kontrola, potem je rekel pedontolog, da ni potrebe hoditi, če ne bo kaj narobe . . . pri treh letih tako imajo sistematski pregled in se takrat vidimo.

V LJ svetujejo prvi obisk pri cca 8 mesecih oziroma prej, če otrok že ima zobe. Imajo pa v zdravstvenih domovih prav zobozdravnike za tako male, reče se jim pedontologi, pri njih se potem ostane do 3 let, ko jih prevzame otroški oziroma šolski zobozdravnik.[/quote]

V Lj sta trenutno samo dva pedontologa – v ZD Šiška in ZD Moste. V Šiški se na prvi pregled čaka kar dolgo (120 dni).

Pri nas v Kamniku menda tudi dobimo povabilo, ampak šele, ko otrok dopolni 2 leti. Meni se to zdi kar pozno, zato sem jo naročila pri pedontologu že zdej v Domžale. Kolegica v Kranju nima nič pred 3. letom. Ja, šparajo na vseh koncih.

Miicka kolegica bi morala malo klicat okrog in naročit otroka. Ni za čakat do 3 leta

Ojla,

Mi smo iz Šiške in smo šli prvič k pedontologu v starosti med 8 in 10 meseci; potem pa drugi obisk med 1,5 in 2 leti. Mlajši je zdaj star 2,5 leti in sem ga ravno zadnjič naročila na pregled (se pa strinjam, da jih je po telefonu zelo zelo težko dobiti); so mi dali datum zelo blizu njegovega tretjega leta.
Sicer pa naj bi otrokom od 3. leta naprej pripadala 2 preventivna pregleda na leto, vsaj tako je meni razložila otroška zobozdravnica.

Lp,
C

Jst sem ji isto rekla, je hotla naročit, pa ji je zobar reku, da naj pridejo, če bo kej narobe z zobki, drugače pa, da ni potrebe. Kr neki.

Kr neki velja za starše,ki očitno se ne potegnejo za svoje otroke

Tudi mi smo iz šiške. Pa nikakor ni treba čakat do 3 let oziroma 3 mesece ha-ha.haa
Prvi zobozdravstveni pregled, ti pripada že od 6 meseca naprej. Celo vabilo na dom. Naša je kar naročevala preventivne, čeprav je bilo vse OK. Do 3 let sta bila oba cca 5x na pregledu, prvič pr 6 mesecih ko je dobil prvi zobek ravno tisti dan he-he.
Sedaj od 3 let pa 2x letno oziroma po potrebi. Nikoli ne čakamo, če se kaj zgodi kakšen udarec v zobke in če se na zunaj nič ne vidi prideš takoj po klicu se pokazat, za pregled te pa naroči, pa tud ni za dolgo čakat.

New Report

Close