KD MISLINJE ČAS ZA NAPAD
Napolitanka
Valjda, da je v ozadju vse organizirano. Vsaj polovica inšpekcije, ki bi moral ukrepat je lepo tiho, ker so mastno podkupljeni. In dokler ne bo nekomu počil živec in bo naredil res nekaj hudega, do tedaj temu krimininalu ne bo konca.
Tako je to v tej državi. Dokler se ne zgodi tragedija nihče noče nič videt. Potem se bojo pa itak vsi zgovarjali in odgovornost prelagali kot vroč krompir. Navsezadnje bojo pa žvali same krive, ker obstajajo.
In bodimo še toliko pošteni. Brez kupcev ni biznisa. Na ljudeh je, da se nehajo obnašat kot popolne budale. Če verjameš ali ne ampak celo taki ljudje so, ki se dalj časa odločajo med dvema znamkama zobe paste kot porabijo časa za nakup psa.
In če si taka budala, da kljub vsem opozorilom in javno dostopnim medijem rineš tja in kupuješ psa, ki je ves posran, cel smrdi in ne more niti gledat, ker ima od gnoja zalepljene oči…
…Mater, da naj te to kaznuje.
In to fajn kaznuje. Že zato, ker si tako prekleto sebičen, da kljub zdravstvenemu stanju takega psa nisi sposoben preverit preteklosti te živali.
To kar se dogaja z temi živalmi je svinjski kriminal. Prvič zato, ker sploh so kupci, ki kupijo tako žival in drugič, ker si vse odgovorne inštitucije redijo svoje vampe na račun teh živali. Posredno ali neposredno.
Vsi so v enaki meri odogovorni, da se to dogaja.
Samo toliko: jaz sem njegove pse slučajno odkrila v zapuščenem hlevu,ko sem šla pred pol leta tam mimo.Kar sem videla na lastne oči je težko povedat z besedami.Kakšni bivalni pogoji….GROZA!!!!Prijavila sem inšpekciji,kot že nekateri pred menoj.In zgodilo se ni nič,za nekaj časa je izpraznil hlev,sedaj spet “obratuje”.Vsak potencialni kupec bi moral videt,kje se dejansko nahajajo psi.Ampak,tega žal nihče ne vidi,kupce pelje na drugo lokacijo,kjer ima tudi pse,le manjše število in boljše pogoje.
Zgleda da je to združba več ljudi,ki se okvarja med drugim tudi s preprodajo psov.Vsi tam v okolici se jih bojijo,ker….nebi o tem.
Se popolnoma strinjam. Je pa nekaj tudi res (pa ne govorim zdaj o tem primeru); ko sem jaz kupila svojega psa pred tremi leti tudi še nisem bila toliko ozaveščena, kot sem danes. Na net sem šla le toliko, da sem našla oglas, da sem pogledala značilnosti pasme, potrebno nego itd. Tedaj o kakšnih preprodajalcih nisem niti kaj dosti slišala, kaj šele, da bi o tem razmišljala. Šele potem, ko sem psa že imela (na srečo brez problemov), sem začela intenzivno brskati po pasjih straneh na netu. Zdaj seveda tudi jaz obsojam tiste, ki te reveže na svet spravljajo samo zaradi lastega profita. Ne vem, kje imajo čustva, moralo, svoj kompas. Nimajo ga. Ampak tedaj pa resnično o tem nisem premišljevala. In mislim, da je pri večini na žalost tako. Problem je v osveščanju in zato je tako pomembno, da se o tem (in o ravnanju z živalmi nasploh) veliko piše, govori, osvešča…..
Pri nas bo res moralo nekje pošteno počiti, da se bo kdo premaknil. Pa saj so bili tudi že prispevki po TV, pa nič. Meni res ni jasno.
Sicer pa, evo, imamo blizu kmetijo – in pride sanitarna ali katera koli inšpekcija že, da morajo betonirati gnojno jamo, ker se pač gnojnica cedi v podtalnico…. Samo dva metra stran od te nesrečne gnojne jame imajo pa hlev, natlačen z biki in kravah na kratkih verigah – to je pa očitno vse po reglcih. Poleti iz hleva buta tak smrad, da mi gre na bruhanje, pa sem na “normalne” kmetijske vonjave navajena, samo to je pa nekaj drugega. Ampak tem ljudem je težko dopovedat, prav gotovo pa jaz po njihovem nisem pametnejša od veterinarja in še koga. So pa vsaj za psa začeli lepše skrbeti.
Porka duš, no, jaz si s psom ne bi upala niti nosu/smrčka iz hiše pomolit, če ne bi bil cepljen proti steklini, da ne bi kdo kaj sikal, eni pa lahko gladko uvažajo na pol mrtve in bolne živali, ki bi navsezadnje lahko bile prenašalke polno nekih tudi človeku nevarnih bolezni – to pa očitno nikogar ne moti. Mar niso zaostrili vet. pregledov na meji? Po mojem bi se morali ti pasji transporti končati že tam.
Ker sem veliko raziskovala kaj je z omenjenim Klemnom Odarjem, in sem resnično uporabila vse metode, vam žal sporočam, da vse kar ste videli, vse kar vam je kazal, je ena velika kaž.Kd Mislinje je preprodaja psov.
Mi žal zaradi neizkušenosti tega nismo vedeli, vendar tudi v veterinarski kliniki Slovenj Gradec, vejo kdo je in kaj počne, njim sem namenila veliko krepkih besed.Pomagamo je bila beseda veterinarke, ki me je zelo razočarala.Naš mali Bon je z iskreno pomočjo veterinarske klinike Prva -k , v Ljublajni sicer ozdravel, vendar tudi oni sami vejo kaj smo kupili in od koga smo kupili.
Še vedno na Bolhi oglašuje svoje pse, ki pa žal pravtako kot naš, lahko pokažejo, vse znake bolezni.
Jaz sem omenjenemu Klemnu povedala, da ne ve s kom se igra in kako jezna sem , ko pomislim kok je naš mali kuža pretrpel, zaradi malomarnosti in zasluženega dinarja.
Sedaj ga bo to stalo več.
Nisem nenamerno napisala, da je čas za napad.
Lep pozdrav Mojca.
Glavni problem je le eden, veterinarska klinika cepi bolane pse, omenjenega preprodajalca. Vejo kdo je poznajo ga in vseeno.
Je pasje življenje na nitki vredno tega.
Ko sem jih poklicala in ponorela, zakaj dovolijo take stvari sem dobila primitivne in idiotske odgovore.
Našega Bona so sicer v veterinarski kliniki Prva -k, Ljubljana rešili gole smrti, vendar za ceno bolečine, ki jo je naš mlad kuža pretrpel.
Ker so resnično strokovnjaki, sem jih povprašala kaj in kako je prišlo do tega da je naš kuža dobil, kar je s cepljenjem preprečeno.
Se vam ne zdi, da v dobrobit živali, se tega ne počne.
Rada bi vam vsem sporočila, da naš zlati hrabri Bon, je z ljubeznijo in vstrajnostjo veterinarjev Prve- K. klinike, Ljubljana, premagal bolezen in je sedaj zdrav in nagajiv dvomesečnik.
Zato jim vsa zahvala, ki jo premore moje srce in ta je velika.
Vsem bi tudi rada sporočila, da zame Kinološko Društvo, kot naivni lastnici pomeni veliko.
Zakaj to dopušča Zveza Kinoloških društev sicer ne bom nikoli razumela, niti tega ne, da fant ki nam je kužka prodal , še ne ve kako drago ga bo stal na hitro zaslužen denar.
Plačal bo vsak jok mojega nagajivčka vsako iglo, ki ga je zabolela, in vsako inekcijo, ki ga je spravila v jok. Tokrat je žal prodal kužka napačni osebi.
Upam da se tega zaveda.
Kar se tiče klinike v Slovenj Gradcu pa takole.
Seznanjeni so iz kje prihaja kuža, kdo ga prodaja in vejo da je preprodajalec.
Mar je to način?
Imam pa zadoščenje v očeh svojega nagajivčka, vsa pota vse prejokane noči, v upanju da se bo zvlekel, bo plačal na sodišču.
Dragi fant če bereš tole, sedaj boš trpel ti, veliko bolj in veliko težje ti bo, kot je bilo našemu kužku.
On bo to z našo ljubeznijo pozabil, ti ti pa boš trpel hudo in dlje.
Vsaka žival ima pravico živeti in ti nisi sodnik.
Star pregovor pravi, kar si zakuhal pa še pojej.
Upam da si zelo lačen.
Žal dragi MEL , SE MOTITE, tale primer bo imel svoj epilog. Žal za neizkušenega Klemna Odarja usodnega.
Naredil je veliko napako, komu je psa prodal.
Včasih samo včasih pa je le pametno preveriti , če se že gre take igrice, komu si je to dovolil storiti.
Naj ve naj bere saj kmalu ne bo mogel več.
Fant je prestrašen, in prav je da je,
Pasje življenje je v mojih očeh vredno več.
Bon
In kaj naj bi pomenilo, če je bil pes kupljen v kinološkem društvu? Da lahko tam brez preverjanja ozadja vzameš živo bitje, ki bo s tabo delilo naslednih 15 let?
Danes lahko vsak kekec ustanovi pravno osebo z nazivom “društvo”. Torej če nekdo ustanovi pravno osebo za cenejšo prodajo avtomobilov od katerih je vsak drugi avto nekaj karamboliran, predelan ali še vedno nosi registracije tujih držav. Boš šla tja in vzela avto, zgolj ker je cenejši?
Ob vseh javnih medijih, opozorilih in ostalih javnih občilih kjer vsakodnevno tulimo naj ljudje preverjajo kje bodo vzeli psa (mačko ali papgaja saj je vseeno ), pa šteparjem posel še vedno cveti. Res se je za vprašat, na katerem planetu živite.
Pravzaprav imaš prav, ne gre za zabitost ampak za malomarnost. In to hudo malomarnost. Naj ti gredo solze v oči. Meni tudi, ko najprej berem, da si niste vzeli 10 minut časa in preverili preteklosti teh mladičev, potem pa jokate in stokate, ko je treba z napol mrtvim psom k veterinarju.
Hvala bogu tvoj pes je zdaj ok. Vem pa za pet drugih mladičev okuženih z parvo. Če sem prav seznanjena nobeden od njih ni preživel.
Toliko tem.