Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Osebe s senzornimi ovirami kazati misli in besede

kazati misli in besede

Spoznala sem prijetnega gluhega fanta, ki mi je bil zelo všeč. Bila sva skupaj na pijači in upala sem na kaj več, pa sem iz pogovora ugotovila, da v glavi vseeno nima vse urejeno. Po poljubu mi je povedal, da punco že ima, a jo je hotel varati z mano. Njemu ni problema, ona pa ne bi vedela…
Tako nizko se pač ne bom spustila, ker ji tega ne morem narediti, pa čeprav je ne poznam. Žal mi je bilo ampak… življenje gre naprej – na žalost brez njega.
Vseeno pa mi je to dalo misliti. Že pred dogodkom sem premišljevala o tem, zdaj pa še bolj… zelo zelo zelo zelo rada bi se naučila kretanja. Zanima me kje potekajo tečaji, koliko stanejo, kdaj potekajo, kako dolgo trajajo in sploh me zanima vse v zvezi s tem. Bi mi mogoče lahko pomagali?

Sama imam namreč to veliko srečo, da vse še predobro slišim (si včasih želim da ne bi vedno vsega)… vseeno pa bi rada da bi me ob priložnostih “slišali” tudi tisti, ki sicer ne slišijo.

Najlepša hvala za pomoč.

Draga Metka!

Iskreno mi je žal za neprijetno izkušnjo, vendar pa občudujem tvoj pogum, da si kljub temu vztrajna, da želiš pobliže spoznati svet gluhih oziroma njihov jezik.
Ker ne vem, kje si, imaš več možnosti za učenje:
– v društvu gluhih (v Sloveniji je 12 društev) v stikih z gluhimi, ali preko tečajev
– v zavodu za gluhe in naglušne (mislim, da se lahko vključite tudi kljub zamudi ali pa spomladi)
– preko CDjev (sta dve verziji za učenje slovenskega znakovnega jezika, prvo dobite na Zvezi društev gluhih in naglušnih Slovenije ali v društvu gluhih, drugo inačico pa lahko dobite v Zavodu za gluhe in naglušne v Ljubljani)
– preko literature (stara je 20 let, vendar med najbolj uporabnimi)- avtorici prve knjige sta Meri Moderndorfer in Ljubica Podboršek, druga knjiga je avtorsko delo Ljubice Podboršek
– preko videokaset (sposodite si jih lahko le v nekaterih knjižicah, v Zavodu za gluhe in naglušne ali na Zvezi društev gluhih in naglušnih)

Oglasi se še kaj!

Lep vikend ti želim!

Več informacij ali povezav do ostalih društev najdeš na spletnih straneh Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije.

Srečno!

Najlepša hvala za pomoč Petra.

P.S.: Sem iz Ljubljane.

Lep pozdravček in tudi tebi želim lep vikend.

New Report

Close