kavni avtomat
Jaz sem s Tchibovim zelo zadovoljna, kapsule lahko kupim v Sparu ali v Avstriji. Imajo različne kave in so dokaj ugodne v primerjavi z dražjimi Nespressovimi, ki jih ni mogoče dobiti pri nas. Nescafe pa žal ne poznam in ne morem primerjat. Priporočam Tchibo, pa še cena je bila ugodna, ko sem ga kupila.
Dolce gusto refile lahko kupuješ v Mercatorju, Sparu, LeClercu -preverjeno.
Meni osebno je nakup takega aparata sicer malce neracionalen, ker se ponavadi najkasneje po pol leta naveličam pitja kave pripravljene na en in isti način/okus. Zato imam doma “kafetjero”, dobro staro Bialetti-jevo (kafetjera pripravi kavo na enak način, kot mašine v kafičih, torej pod tlakom in mi je taka kava najboljša, ker je prijetno kisla, s pravo aromo, brez dodanih cukrov, umetnih belil in drugih dodatkov), potem imam grelnik vode, da si skuham liofilizirano ( torej granulirano kavo prelijem z vodo), oziroma tudi filter aparat, kadar želim okus filter kave…
Sem preizkusila 4x kavo narejeno z Dolce gusto aparatom, pa me ni prepričal, sploh zato ne, ker sem potem ugotovila, da za pripravo enega latte machiata potrebuješ 2 “kapslna”, ki so pregrešno dragi – rabiš en kapsl za kufe pa en kapsl z mlekom. jaz pa spijem npr. 3 kave na dan. In ne maram teh umetnih mlekov v prahu – če že mašino, potem tako, da mi speni tapravo mleko posebej v posodici, ali pa sproti. To je zame pristen okus kavice. Potem tudi ugotoviš, da je potem “znižana akcijska cena” starega “raca” aparata – model Melody namesto 129,90 eur znižan na 99,00 eur, nova oblika aparata Circolo, ki zavzame bistveno manj prostora in je lažji za vzdrževanje, je pa med 130,00 in149,00 eur (jah, marketinška poteza in odprodaja zalog prvotnega aparata, ki ne gre dobro v promet;)