Najdi forum

KAVITACIJA – moja izkušnja

Oj, evo sem rekla, da moram napisat svojo izkušnjo, saj sem veliko brala vaših izkušenj, ki so bile precej različne.
Predvsem me je pri prebiranju “zmotilo”, da je ene kavitacija bolela, druge pa sploh nič.

No, bila sem včeraj v Kranju (dobila sem bon za 2x in seveda ga je treba vnovčit). Najprej popisovanje, meritve,… Sama sem se, glede na to, da nisem debela, imam pa močno rit in široke boke (pa na riti seveda celulit), da bo kavitacija osredotočena na tadva predela.
In se terapevtka odloči, da bo delala kavitacijo z vakumom, ki je bolj učinkovita… in posledično bolj boleča.

Tu pa se je moje razumevanje zakaj ene boli in druge ne, pričelo. Terapevtka mi je namreč razložila, da se kavitacija lahko izvaja z navadno glavo (torej izključno samo ultrazvočno), kar je popolnoma neboleče (kot bi delala UZ). Lahko pa se ta glava natakne na nastavek za vakuum… (nekako šalčko), ki kožo potegne navzgor do kavitacijske glave, ki potem segreva in topi maščobo.
No in ta vakuum boli ko sam hudič.

Po koncu kavitacije sem bila še 45 minut na limfni drenaži (to je balzam, da bi jo imela kar doma).

In po končani 1. terapiji, me terapevtka ponovno zmeri in pove, da sem fenomen, saj še nobena ni tako malo izgubila: na enem stegnu 1 cm, na drugem 0,5 cm, okoli bokov 0 cm. Je pa rekla, da je to verjetno zato, ker maščobe praktično nimam, je pa celulit na ritnicah, kar se da zreducirat že s samo limfno drenažo.

No, naslednjič bom rekla naj dela brez vakuuma, ker 40 minut (20 min. na vsako nogo), pa sem raje malo dlje na limfni drenaži.

Aja, še to: v roki moraš držati eno t.i. sondo, da si stalno v stiku zaradi UZ, kar pa je silno moteče, saj ti obupno piska v ušesih in po 40 min. to začne že prekleto motit.

Tako, upam, da sem kateri vsaj malo pomagala, če je v dvomih glede kavitacije.

http://vancka.moj-album.com/

kako kaj napreduješ? Si še šla na kavitacijo? Jaz tudi razmišlam v tej smeri pa me je sedaj kar malo strah ko si napisala da boli.

Pozdravljene,

moja izkušnja je snaslednja: sama imam nekaj 5 kg preveč, in še to predsvem na trebuhu, noge so kar ok. Sem jabolka in ne hruška. Veliko sem prebirala na forumih o kavitaciji z ultarzvokom in tudi kavitaciji z vakumom. Hodim tudi na masaže in sicer na anticelulitne in verjamem že po uspehih iz preteklih let, da že sama telesna vadba s kombinacijo pitja veliko vode in zmanjšanjem vnosa hrane oz. manj kalorične in seveda z 2 x tedensko masažo dela čudeže. Vendar pa 6 let po porodu je trebušček ohlapnil in se je nabralo kar precek cm okrog pasu. Še povrh pa je postal precej celuliten…Odločila sem se za kavitacijo z vakumom, saj ti samo na predelu trebuha delajo terapijo 40 min. Zraven sem še vzela 20 min. ultrazvoka in 20. min elektrostumulacije ter 20 min. vadbe na elek. aparatu. Bil je čudež, saj se je trebuh vidno zamnjšal. Po cm je bilo kar 3,5 cm manj. Veselje in volja sta bila še večja. Še savna in bazen sta pripomogla k večjemu izločanju. Sem pridan in pijem veliko vode, sem tudi kardio aktiva in komaj čakam naslednji vikend, ko bom šla še na eno terapijo. Torej, resnično je veliko denarja (akcija v marcu iz 160 € na 128 € po enem dnevu), vendar meni osebno je pustilo viden rezultate. Kako bo v prihodnosti in kolikšen bo to trajen učinek, pa pustimo času. Vsekakor pa če greš po kavitaciji še na pico ali hamburger, nisi nč naredil.
Glede bolečine pa naslednje. Vsi ljudje nimamo istega praga bolečine in različno stopnjo tolerance do nje. Jaz recimo vzdržim zelo močno masažo, in zato me vakum kavitacija ni bolela. Vsekakor je malo moteči zvok, ki prihaja iz aparata, vendar vem, da delam dobro zase, in je vredno potrpet. Brez nič ni nič. Pa saj smo ženske rodile in vemo da naraven porod ni mačji kašelj, vemo pa tudi, da mine. In tako tudi kavitacija z vakumom mine, in če verjameš vanjo ter si pripravljen narditi še vzporedno – pitje, aktivnost in zmanjšanje vnosa kalorij, potem so rezultati vsekakor so!

Pa saj smo ženske rodile in vemo da naraven porod ni mačji kašelj, vemo pa tudi, da mine. In tako tudi kavitacija z vakumom mine, in če verjameš vanjo ter si pripravljen narditi še vzporedno – pitje, aktivnost in zmanjšanje vnosa kalorij, potem so rezultati vsekakor so!

To pa je primerjava in pol.

Da bi trpela za nekaj cm manj je popolnoma nekaj drugega kot rojstvo otroka.In za 128 eur raje telovadim, kot da me na kavitaciji maltretirajo.

Ženski um in nečimernost je najboljša tržna niša:))))

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

Mojca KavkaV ESTETSKEM CENTRU ALFAESTETICA IMAJO NOVO APARATURO ULTRASHAPE (fokusiran ultrazvok) PRI KATEREM SE ENERGIJA OSREDOTOČI NA TOČNO DOČENO GLOBINO MAŠČEVJA ( 8mm, 12mm in 18mm ).ULTRASHAPE JE PRVI NEIVAZIVNI SISTEM, KI DOKAZANO UNIČI MAŠČOBNE CELICE,IN SICER V 3 TRETMAJIH,OBISKI PA SI SLEDIJO 1X NA 14 DNI.ULTRASHAPE JE OBLIKOVAN S STRANI PLASTIČNIH KIRURGOV IN PODPRT S ŠTEVILNIMI KLINIČNIMI POSKUSI IN DOKAZI.MAŠČOBNE CELICE UNIČI SAMO TAM KJER JE IZBRAN TERTMA (trebuh, zunajni in notrajni del stegen,ledveni predel,hrbet in moške prsi).PO OPRAVLJENIH TRETMAJIH NE POTREBUJETE VZDRŽEVALNIH TRETMAJEV, KER SE MAŠČOBA IZLOČI Z NARAVNIM METABOLIČNIM PROCESOM VAŠEGA TELESA. RREZULTATI: IZGUBA MAŠČOBE OD 4cm DO 9cm.ULTRASHEPE JE REVOLUCIONARNA REŠITEV ZA ODSTRANJEVANJE MAŠČOBNIH OBLOG,KI BO SPREMENILA VAŠO OBLIKO TELESA IN VAŠE ŽIVLJENJE.KONČNO NEKAJ KAR RESNIČNO DELUJE IN NE DELA ŠKODE TELESU.

zivjo,

a je katera poizkusila tale fokusiran ultrazvok, jaz premisljujem, pa bi rada dobila kaksne info

pozdravcek vsem 🙂

Tudi jaz hodim na kavitacijo, izgleda kot ultrazvok.

Hodim v novi kozmetični salon v LJ, na Litijski. http://www.charisse.si/ in ga moram zelo pohvaliti.

Danes sem bila ČETRTIČ in upam, da bom do poletja ob kombinaciji z vadbo 3-4x na teden kot NOVA. Že nekaj mesecev hodim na zumbo (večina) ter pilates (manj), občasno tudi na TNZ – minimalno grem 3x na teden – kupila sem si karto za neomejen dostop, tako da nimam izgovora, da sem zamudila kakšen termin. Ker mi je navkljub vadbi trebuh ostajal, sem se odločila za kavitacijo. V tem času moram reči, da je trebuh postal na otip zelo mehek in manjši, sem pa huda, ker na hlačah ne opazim neke drastične spremembe.

Menda je potrebno 6-12 obiskov. Jaz jih bom očitno potrebovala več kot 6. Razmak med tretmaji naj bi bil okoli 1 teden. Meni dela ca. 30-40 min. Šumenje v ušesih je res prisotno, ampak ni motoče. V rokah ni treba nič držati.

Ker je Anja salon šele odprla, ima najnovejši aparat in zelo ugodne cene.

Kakšen pa bo končni rezultat pri meni, pa zanima tudi mene :-))) saj imam tak trebuh že od poroda, torej 5 let 🙂 in sem se odločila, da bi se ga rada rešila.

BRITA RV !

Koliko pa to stane, ali lahko poveš prosim ?

Hvala in l.p. Menči

New Report

Close