Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Kajenje KAVA ODVISNOT OD KOFEINA

KAVA ODVISNOT OD KOFEINA

Ko sem pustil cigarete sem verjetno začel ŽLOMPATI kavo. Ali pa sem se z njo nalival že prej?

Ob vsesplošni utrujenosti sploh nisem opazil, da sem morda dodatno utrujen, ker sem vedno tudi na dozi kofeina. S tem nočni spanec v osnovi ne more biti enak kot če je vegetativno živčevje umirjeno.

POSLEDICE:
Obvezna prva kava, čez dan minimalno 6 kav, do 10.00 vsaj tri, zadnja okoli 5 popoldne. Spanec ni globok. Utrujenost.

Ali ima kdo podobne težave?

Kakor kaže se bom moral odpovedati še kavi. Jejhata jehata.

OD DANES 1.9.2010 OB 18.00 NE PIJEM VEČ KAVE.

Lep pozdrav

tudi sama sem grozna kafetarica,šele zdaj, ko ne kadim več, se zavedam, koliko kafeta sem popila. In kombinacija kave in cigaret je bila za moj srček grozna! Sama sem ob prenehanju kajena prenehala tudi z nalivanjem kavice. V celoti pa se ji ne želim odpovedati, ker mi paše in jo spijem po obroku, sem jo pa omejila na 3 skodelice dnevno (prej 7), in sicer zjutraj, opoldne in popoldne. Sem sicer zelo sveža nekadilka, vendar sem že pred to odločitvijo začela z novim načinom prehranjevanja v smislu zmanjšanja teže, in se tega držim tudi sedaj. Nikako se ne želim zaradi nekajenja rediti, celo želim nadaljevati z izgubo teže, kar mi tudi uspeva. Zato mi da kavica piko na i po obroku. Če pa mi zvečer kaj manjka, si pripravim čaj in ga pijem kot obred, saj razumeš, kot včasih kavico. Seveda je bilo moje telo pod vplivom groznih količin kave in čikov leta in leta pod hudim stresom, nenehno napeto, živčno (sem bla prava živčna razvilana ti rečem, sam čiki pa kavi nista bila nikol kriva za nič) spanje pa še vedno nimam porihtano. Ampak to trenutno pripusujem new lifestaylu. Bo verjetno potrebnih še kar nekaj kilometrov, da se bo telo umirilo in vsaj delno popravilo nastalo škodo.

Gruber, ti pa čestitam za tvoj uspeh glede nekajenja! Kakšno skodelico kavice pa bi si vseeno lahko privoščil, le zmeren bodi. Meni je zdaj pravi užitek spiti kavico v majhni skodelici, prej pa sem jo pila iz dvadeci šalce.

Veliko zdravja,
Pika

:))) Tudi jaz :)) no sem…zdaj ne več … Prva je turška kava (močna, ker imam nizek pritisk in dokler kave ne spijem pač ne funkcioniram), čez dan še 2 (skupaj tri) …zadnja kofeinska kava je ob 15h! Potem brezkofeinska. Nočem delati reklame a Nescaffe ima odličen brezkofeinski kapučino! Danes je 5 mesecev in 3 dni!

Zanimivo. Meni je kava izredno pasala prej ko sem še kadila. Sedaj po šestih mesecih, jo sicer pijem, da pač delam družbo možu, ne pomeni mi pa nič več. Lahko sem tudi brez nje, kar v preteklosti sploh ni bilo možno. Nek znanec je nekoč dejal ” Kdor ni nikdar kadil, ne ve kaj je to dobra kava ” jaz sem prepričana, da to drži.
LP Lela.

Dobri članki o odvisnosti od kofeina:
http://www.matejadereani.si

Link do člankov o kavi:
http://www.matejadereani.si/S50/Stranivid?language=sl&iscipocelibazi=1&PageID=50&searchstr=kava

Uživajte v branju.

Odličen članek. Z njim se strinjam. Hvala

Lep dan

New Report

Close