Najdi forum

Mene pa zanima zakaj skoraj pri vseh dietah odsvetujejo kavo. Ali res manj shujšaš, če jo piješ? Tudi, če je brez sladkorja? Ali je štos v tem, da pač ni zdrava?

Če si na dijeti je ravno dobro pit kavo predvsem zjutraj pred aerobnim treningom ker preprečuje katabolizem in pomaga pri razkroju maščob. Seveda mora biti črna in brez sladkorja. Obvezno ob kavi pij še vodo kajti kava je diuretik in izloča vodo iz telesa zato potrebuješ vodo da jo nadomestiš v telesu.

LP Oliver

Kava ne preprecuje katabolizma, zato potrebujes aminokisline npr. BCAA. Ostalo pa drzi.

Še moje izkušnje s kavo. Ko sem jaz bil mlad, mladina ni pila kave. Kavo so pili samo naši “stari”. Tedaj sem aktivno tekmoval v kolesarstvu in mi je kava bila neke vrste doping za zadnje kilometre na dirki. Delovala je, zato ker sem jo zelo redko pil.
Danes kavo pijejo vsi, ko je potrebujejo ali ne. Zato mislim, da redno pitje kave zjutraj pred treningom nima takega učinka kot ga pričakujete in je odveč, posebej za mladino.

LP

po moje ni nič narobe če piješ kavo ko hujšaš .jas jo vedno in me nikoli ne oviraSilvy je pisal/pisala:
>
> Mene pa zanima zakaj skoraj pri vseh dietah odsvetujejo kavo.
> Ali res manj shujšaš, če jo piješ? Tudi, če je brez
> sladkorja? Ali je štos v tem, da pač ni zdrava?

Kje pa si slisala, da naj ne bi pili kave med dieto? Jaz sem v glavnem povsod videla, da je crna kava brez sladkorja dovoljena. Poleg tega mi je ze veliko ljudi reklo, da kava deluje odvajalno, tko da tudi s tega stalisca pomaga pri hujsanju.

lp

Najbolje je, da si preberete clanek o kavi na:

http://www.fitren.com/res3news.cfm?newsid=19

jaz osebno obozujem kavo!

LP, Mario

New Report

Close