Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja katoliška osnovna šola – Osnovna šola Alojzija Šuštarja

katoliška osnovna šola – Osnovna šola Alojzija Šuštarja

Mi imamo otroka na tej soli in smo resnicno zadovolni. Prva dva otroka sta obiskovala javno solo. ucitelji so bili nedostopni, visoki in ce si samo predlagal kaksno spremembo so bili uzaljeni.
Na os Alojzija Sustarja pa je sodelovanje med starsi in ucitelji zelo dobro. Starsi smo se v dobro otrok prostovolno odlocili da vpisemo otroka na to solo in se mi zdi resnicno neposteno da kritiziramo. Na to solo se vpise vsako leto vsaj se enkrat vec otrok kot je prostora. Ce kdo ni zadovoljen naj poskusa najti srednjo pot, ali pa naj pot nadaljuje kje drugje.
Otroke resnicno spodbujajo v smeri njihovih talentov. Povdarek je tudi na govornih nastopih.
Ce bomo mi kot starsi samo kritizirali bomo vzgojili otroke ki bodo znali se bolj kritizirati.
Vsa pohvala uciteljem sole in ostalim zaposlenim ki se trudijo za dobro otrok.

S. Ana, lahko bi še ti šla malo k pouku – predvsem k slovenščini. Toplo priporočam.

Pri nas pa je bilo tako: res da smo bili zelo težaven razred,vendar smo dobili v 9. razredu najstrožjega učitelja na šoli. Vsakega je poklical v svoj kabinet zagrnil okna, zaklenil vrata in rekel:” Če boš še kako si kdaj upal narediti te bom tako nalomo. Lahko me tožiš, če maš dokaz!” In seveda smo jaz in nekaj mojih sošolcev to poiskusili. Temu učitelju smo nastavili risalni žebljiček in verjemite mi, ni se lepo končalo. Toda zadostovalo je bolj kot opomin. Vem, da je mali prekršek, ampak bolje prej kot nikoli. Nekaj najbolj pogumnih pa je še vedno nadaljevalo, ampak potem na valeti smo bili pa kot nekakšni vojaki.

kolk pa stane ta šola?

Še nekaj o OŠAŠ iz naše strani.
Lansko šolsko leto smo iz šole izpisali 3 otroke. Kaj je bil razlog? Ni bila logistika, tudi finance ne (kljub temu, da so ob ustanovitvi te šole mrzlično zatrjevali, da bo šola financirala avtobus in, da ne bo šolnine). Razlog je bil povsem drugje. Bolelo nas je mrtvo hladno obravnavanje otrok, predvsem otrok s posebnimi potrebami. Šola je izredno tekmovalno naravnana, ima visoko zastavljene cilje na področju znanja in na takšni šoli otroci s posebnimi potrebami (pa tudi še zatrjujejo obratno) niso zaželeni. Da ne mečemo vse v isti koš: nekateri učitelji so izjemno topli in razumevajoči, vendar je žal nekaj učiteljev tako nesrečno kadriranih, da zamegli celotno sliko. Lansko šolsko leto se nas je izpisalo skoraj za en šolski razred otrok. Tekom letošnjega šolskega leta so bili tudi izpisi, sedaj pa tudi konec šolskega leta.
Naj povem še primerjalno izkušnjo z navadno, “državno” šolo, v katero smo sedaj vpisali otroke: šola je zelo normalna, svetovalna služba je odlična, uspeh je bistveno boljši! Dejavnosti je manj, vendar v primeru, da bi morali za vsakega otroka plačevati dodatnih 25€ nadstandarda (da ne omenjam šolnine), bi bilo tudi na tej šoli več možnosti. Tudi glede discipline naj priznam, da je situacija slabša – vendar to popolnoma razumem. Zasebna šola z veliko večjo lahkoto izpiše otroka ali poseže po vzgojnih ukrepih, kot državna. Svet staršev ima na omenjeni zasebni šoli zgolj posvetovalno vlogo. Za konec naj pa še povem, da so učitelji, oz. celoten kolektiv na naši “državni” šoli bistveno dostopnejši, pridejo otroku in staršem naproti.
Moj nasvet je: če imate mirne otroke, ki so rahlo vodljivi in se radi učijo – potem je OŠAŠ idealna šola za vašega otroka! Če pa ima vaš otrok kakršnokoli posebnost – pa čeprav ima usmeritve ali odločbo – šolo popolnoma odsvetujem! Za konec pa še o možnostih vpisov na gimnazije oz. srednje šole: ker je politika šole Alojzija Šuštarja takšna, da se zelo strogo ocenjuje, da se otrokom popolnoma nič ne gleda skozi prste, ocene zaključi raje navzdol, kot navzgor…. je seveda rezultat tega slabši učni uspeh ob koncu šolskega leta. Za vpis na srednjo šolo se šteje učni uspeh 7, 8. in 9. razreda. Letošnja generacija in generacije, ki prihajajo sodijo v t.i. baby boom generacijo in iz tega sledi, da je večja konkurenca pri nadaljnjih vpisih – torej imajo šolarji OŠ AŠ slabše možnosti.
Lep pozdrav Mama

Jaz sem imela srednjesolko na šoli AŠ. Pa smo ateisti doma, imela je odlicen uspeh, pa nikakor ni oseba ki bi se pustila slepo voditi, ji je pa ustrezala organizacija sole in moram reci da so učitelji cisto ok. Nisem pa imela potreb po stikih z njimi, saj je otrok ok funkcioniral. Kar se tice izkljucevanja v enem od postev …verjet o ni bilo samo gojenje rožice, temvec se kaj drugega poleg. Poznam primer kajenja trave na skofijski pa so otroci solo koncali brez izkljucitve.

Pozdravljeni

Mi smo imeli otroka tam in to je bila dobesedno filmska izkušnja:

Katoliški režim je povsem podoben filmskim upodobitvam, grozljivkam o cerkvenih ustanovah.

Na tej šoli vladata dve struji: klerofašistična in bogataško-vplivniška. S tem, da so prvi brutalno neizprosni.

Toliko nasilja, ustrahovanja, ki ga šola ne sankcionira, še nismo videli. Vse pometejo pod preprogo. Starši so nezadovoljni, a so lojalni, ker se bojijo cerkve, božje jeze itd. Bog ne daj se komu zameriti ali karkoli povedati proti tej šoli in njihovim ljudem.

So pa naduti in samovšečni na tej šoli, gredo se elitizem, ampak znanje in možnosti niso prav nič boljše kot na kaki navadni šoli.

Nihče na glas ne govori, koliko je izpisov iz te šole, vsi govorijo le o tem , da naj bi bila to najboljša šola daleč naokoli. Pa ni. Samo zelo dobro skrbi za svoj ugled in raje ustrahuje starše in učence, da se ob kakršnem koli problemu izpišejo.

Izpisov je res veliko.

Nas je PRETRESLO, ko se je razvedelo, da se nad našimi tudi izvaja nasilje, so nam povedali znanci, globoko verni, katoliški, da so morali izpisati svoje otroke, ker je prišlo do spolnih zlorab. In šola ni reagirala. Vodja svetovalne službe Mestnik Barbara se je močno potrudila, da storilec ni bil sankcioniran, ker je otrok zaposlene na tej šoli.

Mi smo otroke izpisali. In tudi izstopili iz Cerkve po tem.

Nikoli več nočemo imeti opravka z njimi.

Spoštovani, pri vašem zlonamernem pisanju se človeku takoj prižgejo alarmi. Napisali ste kaj nekaj neumnosti, ki jih lahko napiše samo nekdo, ki nima pojma o katoliški veri. Je pa res, da če pišeš v anonimnosti, lahko brez problema širiš laži, saj ob tem tvoje ime ostaja “brezmadežno”. Bodite pogumni in vse tole napišite s svojim imenom in priimkom. Ne upate? Jaz tudi ne bi …

New Report

Close