Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost katja s.

katja s.

ojla,kako si počivaš.Jaz se psihično že pripravljam na neuspeh,vsak dan me bolj ščipa po trebuhu.Imaš izcedek po prometriumu.Piši kaj

Moram reči,da še kar počivam,ja.Danes bi morala iti na eno predavanje,kjer bi tri ure samo sedela ,ampak se mi prav ne da….
Srčno upam,da je to tvoje šravfanje pozitivno ++++
Glede prometriuma mislim,da to ni izcedek(cervikalni),mislim da se te žogice ne povsem resorbirajo.Zdaj pa nevem,če je to prav ?Morda bi si jih morale potisnit še globje ?Ko sem jih prvič dobila sem jih morala piti,tako da res nevem..
Držim pesti zate..

P.S: še eno vprašanje….Koliko celic si imela ob punkciji ?
katja

8 oplojenih,2 sta bili blastociste in so mi jih tudi vstavili.kdaj imaš transfer.POČIVAJ IN UŽIVAJ

Metka, kdaj pa si ti imela transfer?
Jaz sem imela v ponedeljek 30.09.02.

biba

jaz tudi,imaš že kaj znakov m.Kdaj boš nardila clear blu

Ali se po punkciji in po transferju lahko sama odpelješ. Do doma imam namreč dobrih 60 km?

sori prej sem imela 23.9

mene je peljal mož a si bla pr Rešu prvič kakšen vzrok imata

Znakov M. zaenkrat še nimam, imam pa danes rahel glavobol, ampak nič hudega, se da vse potrpeti.
A si bila ti pri Dr. Rešu?
Test pa imam (upam, da bom dočakala) za narediti v pon. 14.10.

biba

Ne, na GK v Lj, grem na prvi poskus IVF- ICSI, nimam pojma koliko boleča je punkcija. Na IVF naju je ginekolog dal, ker ima mož slabo kvaliteto semena. Z mano je (na videz, po HSG in Laparascopiji) vse OK. Veliko pričakujem že od prvega poskusa, upam, da ne bom preveč nizko padla!

Tudi jaz imam postopek ivf-icsi! Sama punkcija ne boli toliko ,potrebno pa se je čimbolj sprostit in ne mislit na to, koliko te bo bolelo!!!!!
Pa srečno!

Ali to pomeni,da si imela 8 zarodkov,ali so ti jih 6 zamrznili ??Ali si že razmišljala o tem,da bi naredila test ?
Transfer imam v soboto !! Če bo …..
katja

Nekaj me skrbi !!Danes drugi dan po punkciji imam take bolečine kot da bom zdaj,zdaj dobila M….Kako je bilo pri vaju ?Nevem,če je to normalno…..
katja

Draga Pika ,
na punkcijo ne moraš iti sama ,saj mora mož takrat oddati seme,toliko te bo pa ja počakal,da boš odpravila in si malo odpočila….Mislim,da bi bilo prav,da je tudi pri ET prisoten,ali so to njega ne tiče ???Pa brez zamere…
katja

Katja, nič ne zamerim. Ne sprašujem zato, ker mož ne bi hotel z mano, spremlja me od prvega trenutka dalje. Moj mož namreč ne vozi (pa če se to še tako hecno sliši – tako pač je). Po brskanju po forumu sem zasledila, da imaš precej izkušenj, mi lahko prosim napišeš, kako se je začel odvijati postopek. Recimo koliko časa si jemala Suprefakt, kolikokrat moraš na UZ? LP

Tudi mene je obakrat po punkciji bolelo kot pred M. Toda mislim da je to normalno – samo pomisli kako so te “prebutali” da so posesali folikle. Koliko si jih pa imela?
Jaz sem Ketonal tabletko, ki sem jo dobila pred punkcijo spravila in raje prosila sestre, da so mi dale injekcijo proti bolečinam. Ketonal sem vzela doma, ko me je bolelo.
Pa veliiiiiko sreče v soboto! Naj vam počasi delajo transfer. Meni ga je delala dr. Pintarjeva zeeeloooo počasi. Seveda pa je imela čas, ker nas ni bilo veliko (3).
Tudi jaz sem imela transfer na soboto – bilo je prav luštno. “Kandidatke” smo bile samo tri in smo se do konca službe sester (do 13-h) lepo zabavale in počivale v tisti sobi. Tako da so nas morale sestre opozoriti, da je čas da gremo domov.
No in od treh, sva dve zanosili. Meni so vstavili samo eno (in edino) blastocisto, ki se je prijela, prijateljici (spoznali sva se tam in sva še vedno v stiku) so vstavili dve (prijela se je ena), no in tretja (prvi IVF uspešen, takrat je bila ponovno na IVF po porodu) na žalost ni bila uspešna.

SREČNO!!!!!!

… in počasi …

Natasha

Se opravičujem,na to niti pomislila nisem.najbolje bo,da poprosiš koga od tvojih bližnjih,da vaju odpelje-vsaj domov,ali pa taxi.
Če so ti predpisali suprefact,ga boš dobivala do dneva pred “STOP” injekcijo(kdaj in kako ga dobš,ti dajo navodila na odd.-ponavadi je to ob 23h zvečer).Nekaj dni po M pa ti dodajo Gonal ali Pergonal.36h ur po “stopu” pa je na vrsti punkcija(aspiracija foliklov).Običajno pa 5 dni po punkciji ET.
Če te še kaj zanima ,vprašaj..
katja

PS Kje v postopku pa si?

Katja, mislim da bo vse v redu. Moram ti reči, da sem jaz imela hude bolečine na dan punkcije zvečer (verjetno je takrat popustila injekcija), kar pa pri prvem postopku sploh ni bilo tako hudo. Jaz sem morala vzeti en ketonal, da sem lahko tisto noč vsaj spala. Bolečine sem imela potem še dva dni in tudi trebuh sem imela zelo zatekel in trd (verjetno od teh vbodov), sedaj pa se je stanje že normaliziralo.
Ti lepo počivaj, da boš sproščena in spočita šla v sobot na transfer.

biba

Draga Pika
Lahko se po punkciji in po transferju odpelješ sama domov, samo ti priporočam, da malo delj poležiš, da ne dobiješ omotice drugače pa lahko pelješ. No čaprav jaz nisem peljala je peljal moj možek, ker je vedno z mano hodil od prvega, do zadnjega postopka IVF-ja. Kdaj pa imaš ti punkcijo in ET?????
Želim ti srečno in, da se ti prime tvoja oz. vajina pikica………

Lep dan
Doroteja

Kje v postopku…? Misliš na to, kako daleč v samem postopku ali kje ga opravljam?
Na GK Lj, čisto na začetku, prvikrat IVF-ICSI, začetek (22dan ciklusa) 18.10.
Prebrala sem o “tvoji punkciji”- držim pesti!!!

New Report

Close