Katja, kako je bilo na OI?
Prvič naj bi imel pregled 03.11. Ko sva prišla tja, so mu povedali, da so mu dali po pomoti napačen datum in da naj pride 09.11.
Prideva 09.11. tja, pa niso imeli nobenih izvidov več. So se izgubili v enem tednu :o((((
Kljub temu ga je sprejela dr. Južničeva. Gospa je res super prijazna. Napotila ga je na vse preiskave od začetka, tako da bo imel sedaj dva tedna letanja od ene do druge preiskave.
Z zdravnico sva bila zelo zelo zadovoljna, kar pa žal ne morem reči z administracijo. Kot zakleto, so izgubili papirje tako možu kot očetu. Sploh pri očetu so par stvari tako zaj***** (se opravičujem besnemu izlivu) da še vedno nisem prišla k sebi.
Oooo, ti smola… tole s papirji. Res ni fajn! Ampak boš videla, zdaj ko ste v rokah naše Južničeve, bo steklo kot po maslu. Jaz imam na njeno diagnostiko res lepe spomine. No, če se temu lahko reče lepe. 🙂 Bila je izjemno hitra, natančna…. Spomnim se, da sva z možem ravno zapustila stavbo OI, ko mi zazvoni mobitel in me je Južničeva klicala, da če še nisem predaleč, naj se vrnem nazaj, da se je dogovorila še za neko dodatno preiskavo. Tako ima človek filing, da se zdravnik res trudi zanj. In ves čas je bila in je še vedno odlična. Ne govori preveč, ravno prav in kar je najvažnejše, spremljala me je tako, da je vse hitro in uspešno potekalo.
3 x HURA za našo dr. Južničevo. :))) Res, ful je zlata!
Od česa seva? Od kakšnega pregleda (diagnostike)?
Nič mu ne bo slabo, hej! Bimu gotovo že bilo kaj. Ti ga kar kliči vsake toliko (pa le ne preveč, heheh!) in počekiraj. ampak zaradi tistih “izotopičnih” ali kakšnih že pregledov ne vem, da bi imel kdo kakšne hude težave. Če gre za ta preglede, ga jaz nisem imela. Mislim pa, da ga delajo HL-jevcem.
Skratka, nič bat, ker je dečko, bo vse ksupaj dobro prenesel. Pa tudi opozorijo, če so možni kakšni “čudni” stranski učinki.
Kdaj se mu obeta prva KT?
Ja, ta pregled je zazo, da ugotovijo, če je še kje v telesu kakšna “kužna bezgavka” ali organ. Zato, da lažje določijo stadij in zdravljenje.
DRŽIM PESTI za čim boljše izvide!
Pa sorči za vse slovnične in tipkarske napake v prejšnjem mejlu. Kar zgrozila sem se, ko sem videla, kaj sem poslala “v eter”. 🙂
Lep pozdravček,
Kristina
Potrjen je bil klasičen Hodkinov limfom stadij AII. Jutri (oz. danes) ima prvo kemoterapijo.
Nekja mi povejte. MOja mama je naredila celo paniko, ker imamo v stanovanju psa, kljub temu, da je to izredno čist pes. Menda so njej in očetu zabičali, da ne sme božati nobenih psov in da pes ne sme več stopiti v njino stanovanje ?!?! ker je pes izredno kužen?!?! Kužen naj bi bil pa zato, ker lula in kaka.
A kdo kaj ve o tem?
Katja,
o živalih imajo onkologi različna mnenja.
Kolega veterinar mi je rekel, da če je žival (pes ali mačka) zdrava, ni bojazni in da hišni ljubljenčki na svoj način doprisenejo k zdravljenju. Izrecno pa so prepovedane hladnokrvne živali (npr. kaće, močeradi…), ker lahko preko kože prinašajo neko zoo bolezen, ki je za bolnika z zmanjšanim imunskim sistemom neverna.
Več o psih ti bi znala povedali Kristina, ki ima doma Simbo :))
Sicer pa so k nam (na Pediatrično kliniko) prihajale različne živali (konji, kuža, zajec).. in otroci (pa tudi starši) smo neizmerno uživali.
Mi smo doma imeli muco. Ker pa nas veliko ni bilo doma (zaradi kemoterapije), je postala vsa divja in ker je Jakson bil nov stop opraskan, smo jo – na žalost – morali dati stran. Sedaj imamo doma ribe, po novem letu pa bomo dobili še 2 deguja.
Res je, kar pravi veterinar in kar pravi Urška (ki izvaja “pasjo terapijo”) živali blagodejno in pozitivno vplivajo na nas.
lp, petra
Oj,
Simba, tibetanski terier, je bil moj psiho-terapevtek. :)) Z njim sem celo bolniško hodila po Rožniku, se dopoldan, ko sem bila sama, stiskala k njemu, kadar me je bilo strah smrti….
Skratka, Simba je ves čas zdravljenja spal na postelji poleg mene, ves čas sem ga imela po rokah, ga crkljala, tudi “lupčkala”: Nikoli mi ni nihče rekel, da ne smem. Seveda je moj Simbi zdrav pes. Tudi nisem pretirano pazila na ultra pasjo čistočo. In na Onko sem spoznala veliko takih, ki imajo doma pse ali mačke in skupaj smo ugotavljali, kako dobri terapevti so…
Mislim, da je skrb odveč. Če je pes zdrav, bo vse ok. Pa tudi videli boste, kaj se bo dogajalo s krvjo moža po KT. Če bo kri slaba in bo bolj dovzeten za okužbe, bo pač pazil, da si bo več umival roke, da ga ne bo preveč božal,…. Jaz sem edino to pazila, da sem si po čohanju in stiskanju vedno umila roke.
Aja, svetujem, da kupiš v lekarni razkužilo za roke v obliki pršilke (tako, kot imajo v bolnicah). Jaz sem si vsake toliko razkuževala roke. PA ne zaradi psa, ampak kar tako. Pa tiste robčke sem imela vedno v torbici, ker, če sem zunaj kaj na hitro pojedla, sem si tudi prej razkužila roke. Ampak mislim, da sem tako “komplicirala” bolj od začetka, potem ne več.
Kar se tiče zdravljenja HL s KT pa odpri nov post in ti bodo odgovorili. Jih je kar nekaj tu groi, ki so dali čez HL.
Pozdravček,