Najdi forum

katero ŽZ

Pozdravljeni,

mene pa zanima, katero življensko zvarovanje bi bilo zame najprimernejše, ob tem, da mesečna premija ne bi presegala 25 Eur.
Moji podatki:
stara sem 56 let, gospodinja,(ne upokojenka), in zraven naj bi bilo tudi nezgodno zavarovanje z dnevno odškodnino.

Pozdravljeni,
pri odločitvi o najprimernejšem življenjskem zavrovanju morate poleg starosti in predvidenega vplačila upoštevati tudi željeno višino zavarovalne vsote. Prevdidevam, da se za sklenitev življenjskega zavarovanja v prvi vrsti odločate, ker želite poskrbeti za varnosti vaše družine ali najbližjih, ki so finančno odvisni od vas, saj jih s tem obvarujete pred velikim finančnimi posledicami, ki jih lahko doletijo v primeru vaše prezgodnje smrti.

V tem primeru bi vam svetovali sklenitev življenjskega zavarovanja za primer smrti ali riziko življenjsko zavarovanje, ki ne vsebuje varčevalne komponente, zato je cenejše od ostalih oblik zavarovanj. Izplačilo zavarovalne premije se izvrši samo v primeru smrti, v primeru doživetja pa izplačila ni. Tako zavarovanje nima varčevalne komponente.

Določitev primerne zavarovalne vsote zahteva pregled vaših trenutnih in bodočih finančnih obveznosti ter virov, ki jih potrebujejo vaši najbližji, da pokrijejo te obveznosti oziroma stroške. Razlika je približna višina zavarovalne vsote, ki jo potrebujete. Denar, ki ga bodo prejeli v tem primeru, tudi ni obdavčen, z njim pa bodo najbližji bodisi lahko pokrili izgubo vaših prihodkov, kar bo prispevalo k ohranitvi življenjskega sloga, kot so ga navajeni, lahko bodo npr. odplačali dolgove ali poskrbeli izobraževanje otrok ipd. Omeniti pa je potrebno, da za izračun višine zavarovalne vsote zavarovalnice poleg pristopne starosti, spola in predvidene premije upoštevajo tudi predvideno dobo plačevanja in seveda vaše zdravstveno stanje.

V primeru, da želite s sklenitvijo življenjskega zavarovanja doseči tudi drug cilj, to je varčevati, bodisi za pokojnino, za štipendijo za otroke ali kaj tretjega, bi vam svetovali sklenitev naložbenega življenjskega zavarovanja. Pri naložbenem življenjskem zavarovanju se del premije varčuje, tako da se investira v vzajemne sklade, lahko tudi druge finančne instrumente. Pri tej vrsti zavarovanja sami prevzamete naložbeno tveganje in tudi sami lahko odločate o izbiri naložbe. Običajno ima vsaka zavarovalnica na izbiro večje število vzajemnih skladov ali že oblikovane pakete sakladov, ki so zavarovancu na izbiro. Z naloženim življenjskim zavarovanjem torej lahko poskrbite za dva cilja: varčevanje ter socialno in finančno varnost vaših najbližjih.
S priključitvijo dodatnega nezgodnega zavarovanja pokrijete finančne vrzeli, ki nastanejo kot posledica nezgode. Dnevna odškodnina se izplača, če ima nezgoda za posledico zavarovančevo začasno nesposobnost za delo in je po zavarovalni pogodbi dogovorjeno izplačilo dnevnega nadomestila. Vključitev tega rizika v okviru nezgodnega zavarovanja pa samo premijo precej poviša, za to je tudi potreben tehten razmislek, koliko bi izplačilo zavarovalnine v primeru nastanka nezgodnega primera, glede na znesek, ki bi ga plačevali za ta riziko, resnično omilil njegove posledice.

Sicer pa se je o izbiri najprimernejšega življenjskega zavarovnaja najbolje osebno posvetovati s strokovnim svetovalcem, ki bo na podlagi vodenega pogovora pripravil ponudbe, ki ustezajo prav vašim željam in ciljem. V kolikor se za to odločite, vas vabimo, da se za nasvet obrnete tudi na našo zavarovalnico, ki je specializirana za življenjska zavarovanja. Svetovalca lahko naročite
na [email protected] ali na brezplačni številki 080 30 30 vsak delovni dan od 8 do19 ure.

Lep pozdrav,
Anja Vujisić, Sektor komunikacije s strankami, KD Življenje d.d.
www.kd-zivljenje.si[/url]

vsa naša družina prisega na merkurjevo zavarovalnico, zavarovalnica obstaja mislim da več kot 200 let, imajo dobre zavarovalne vsote in dobre obresti… se splača mal povprašat in ne vzet kr prve ki jo ponudijo… moje skromno mnenje, lp

Če govorimo o zavarovanju in da premija ne presega 25€ na mesec potem sklenite riziko zavarovanje življenja z dodanim nezgodnim zavarovanjem.

Malce sem preveril in za 25€ bo to izvedljivo morda pri kateri zavarovalnici kakšen euro ali dva več.

Vpišite v Google življenjsko zavarovanje in odgovor boste hitro našli.

New Report

Close