Katero zelišče pomaga pri odpravi nočnega lulanja pri otroku?
jaz vam v vsakem primeru (če seveda tega že niste storili) obiščete zdravnika!! jaz sem bila pri enem letu starosti popolnoma suha ponoči, nato pa se je pri treh letih začelo pojavljati to lulanje.. mami je povedala zdravnici in je bil odgovor da ni to nič takšnega.. ampak je bil vstrajna in sem veliko časa preživela na ultrazvokih in podobnem.. ugotovitev je bil da je moj mehur žepast in se zato voda med preobračanjem v postelji hitro zlije v osrednji prostor in pač ne morem začutiti občutka da moram lulat in se enostavno polulalm, vendar ni bilo jano zakaj ne zaznam tega občuka.
Dr. gregorič (mb) me je nato po pogovoru z mano (pri 4 letih nisem hotla odgovorit na nobeno vprašanje, ampak potem je zadel ravno vprašanje če imam kakšno žival in sem se čist razjezla, kr mi je pred kratkim pijan sosed na našem kupu peska z motorjem povozil psičko.. povedla tud to kje je dobil šnops da se je napil:)) poslal do psihologov oz temu bolj specializiran oddelek.. tam sem bila 7 let, kjer smo že na začetku ugotovili da je vse vredu, ampak so me potem še poskušali zdraviti z raznimi kapljicami (ni pomagalo) in tabletami (izpadla polovica las, učinek nikakršnji)…no nakar sem pri približno desetih letih dobila vabilo od dr gregoriča in dr marčun da pridem na kontrolo. zdravnica nam je predstavila njihov poizkus, za katerega so rabli ravno takšne deklice kot sem jaz.. prvo so mi naredili urodinamiko (polnjenje mehurja), nato pa sem dobila napravico (magnetek) ki je bila velika približno 0,4*1*2 cm in sem jo morala tri mesece nositi v hlačkah.. reultat je bil pozitiven, od takrat več ne lulam! 🙂 ne vem če se je to zdravljenje potem prijelo ampak meni se je obneslo. magnetek je stimuliral mišico zapiralko da je tudi takrat ko je telo sproščeno (spanje) delovala normlno..
tudi mi smo poskušali razne čaje, pa tinkture, vaje, nič pitja pred spanjem… preveč je otrok ki ne gredok zdravniku, ker to je problem, ki vdari tudi na otrokovo samozavest in psiho.
upam da sem kaj pomagala in se opravičujem za dolg post.