Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Katero sol in tablete za pomivalni stroj?

Katero sol in tablete za pomivalni stroj?

Katero “znamko” tega priporočate? Pa kaj je še treba? Če me spomin ne vara, ste večkrat pisale o neki “limoni” – dišavi, ki se da notri. Je to potrebno pri starejših strojih, ali tudi že pri novih? Hvala za vsak nasvet, mi bo prišlo še kako prav. 🙂

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Sem pri najbolj šparovnih: kupujem Mercatorjevo sol, DM-ov prašek za pomivanje in ravno tako DM-ovo sredstvo za sijaj – ali kaj je že tisto 😎 Imam dve leti star Electroluxov pomivalec in super pomiva :-)))))))

Kupim, kar dobim v trgovini, trenutno Somat prašek (tablet ne uporabljam); je pa priporočljivo, da se uporabljata prašek in tekočina za sijaj istega proizvajalca (sem prebrala).

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Kakšen prašek? Meni ni nič jasno, vem samo, da obstajajo tablete za pomivalni stroj. Bom zgleda mogla it kar na ogled v štacuno… A tekočino za sijaj je treba dat vedno?

LP in hvala.

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Meni je serviser rekel, da je boljši prašek kot pa tablete. tekočina za sijaj pride v dozirno posodico v stroj in je za kar nekaj časa. O tem preberi v navodilih za uporabo pomivalca.lp

Kot je napisala Živa, tekočino za sijaj se dodaja samo občasno, saj se rezervoarček počasi prazni. Jaz uporabljam prašek, ker se mi zdi, da je cenejši, je pa res, da se tableta v nekaterih strojih včasih ne stopi.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Uporabljam izključno gel za pomivanje Calgonit in sol Mercator, pa seveda posebej tekočino za sijaj.

Uporabljam tablete, sol in sijaj iz Hoferja. Se super obnese pa še dost poceni je:)

In še nekaj – ne pusti se nategniti raznim 5 v 1 variantam (Calgonit ima že 7 v 1). če imaš v stroju sol in sredstvo za sijaj, so povsem dovolj navadne tablete (ali prašek ali gel, karkoli pač želiš). te tablete x v 1 imajo kao dodatek soli in sijaja v sebi, ampak sol in sijaj se morata sproščati posebej, v za to namenjeni fazi pranja, ne pa hkrati s praškom (kot se to zgodi v tej komprimirani tableti).

Enako kot pomivalka. Sol iz Mercatorja, prašek in tekočino za sijaj pa iz DM (Denk mit).

_______________________________________ Nick ne odraža dejanskega stanja posledic :)))

OK, pol če štekam, so vse tabletke dobre, še boljši je pa prašek. Sol in tekočino za sijaj pa v vsakem primeru. No, pa še tekoči prašek bom sprobala, pa bom vidla kaj mi bo najbolj OK.

Hvala.

Na nemški strani >http://www.testberichte.de< , kjer poročajo o raznih testiranjih, sem prebrala, da bi naj bil zmagovalec pri tabletah za pomivalni stroj somat... drugače so pa vedno dobro ocenjena tudi čistila in kozmetika iz DM-a in iz Aldija (po naše Hofer, vendar še nisem preverila, a so to enaki artikli)

Pa še o limonini dišavi,vidim da ti o tem nobena ni pisala.Jaz kupujem DM ovo veliko jih ima tudi Miler.Kupi se v DM v obliki limone in jo obesiš v stroj.Drži kr nekaj časa.

LP

Tekočine za sijaj ne uporabljam, ker je to nepotrebna kemija. Ta tekočine se namreč sprosti v zadnjo vodo za izpiranje. In mi to potem jemo oz. pijemo. Ne, hvala lepa!

Se strinjam s hmh/ste kdaj poiskusile oblizniti pribor ali pa kozarec takoj, ko vzamete iz stroja? – ogaben okus po kemikalijah…
Pa npr. če oplaknete krožnik/skodelo pred uporabo – se kar “požajfa” dol tista kemija. Ok, moj želodec bo to že prebavil, kaj pa otroški? Čimmanj kemije, tem bolje…

Lp, info

Jaz uporabljam samo tablete, ne dodajam še posebej sijaja in soli. Ko sem enkrat dodala poleg tablet še sol, sem imela vso posodo nagravžno lisaasto. Imam Gorenjevega pomivalca. Uporabljam pa tablete Somat in Hoferjeve.

Uporabljam sol in tablete iz Hoferja,ki so popolnoma enako učinkovite kot Finish in Calgonit, ki pa so 5x dražje.

No pol pa še ena pristašica Somata. Kupujem večinoma vse od Henkla..vsa čistila in kupujem jih v Mullerju ali kaj v avstriji. Pred kratkim sem kupila tanove Somat 7 v 1 pa so čist isto učinkovite kot Somat 5 v 1.

Uporabljam pa še te obešanke – limonce od Mullerja,al pa Dm-a.

Ko pišete razlike – ja so…od začetka sem jaz kupovala najcenejše – Splendit – pa še za sijaj, pa vsake kvatre še za vodni kamen,……

Sedaj samo še Somat 5 oz 7 v 1 in ne potrebujem ničesar drugega. Tako da na koncu koncev pride nekje isto…cenovno gledano….pocen tablete + sijaj + sol za vodni kamen…..

Sicer je pa pomembno da je vsaka s svojo posodo zadovoljna, pa če je to Calgon, Mercator, Spar ali Hofer.

New Report

Close