Katero sol in tablete za pomivalni stroj?
Katero “znamko” tega priporočate? Pa kaj je še treba? Če me spomin ne vara, ste večkrat pisale o neki “limoni” – dišavi, ki se da notri. Je to potrebno pri starejših strojih, ali tudi že pri novih? Hvala za vsak nasvet, mi bo prišlo še kako prav. 🙂
LP
Kupim, kar dobim v trgovini, trenutno Somat prašek (tablet ne uporabljam); je pa priporočljivo, da se uporabljata prašek in tekočina za sijaj istega proizvajalca (sem prebrala).
Vladka
Kakšen prašek? Meni ni nič jasno, vem samo, da obstajajo tablete za pomivalni stroj. Bom zgleda mogla it kar na ogled v štacuno… A tekočino za sijaj je treba dat vedno?
LP in hvala.
Kot je napisala Živa, tekočino za sijaj se dodaja samo občasno, saj se rezervoarček počasi prazni. Jaz uporabljam prašek, ker se mi zdi, da je cenejši, je pa res, da se tableta v nekaterih strojih včasih ne stopi.
Vladka
Uporabljam tablete, sol in sijaj iz Hoferja. Se super obnese pa še dost poceni je:)
In še nekaj – ne pusti se nategniti raznim 5 v 1 variantam (Calgonit ima že 7 v 1). če imaš v stroju sol in sredstvo za sijaj, so povsem dovolj navadne tablete (ali prašek ali gel, karkoli pač želiš). te tablete x v 1 imajo kao dodatek soli in sijaja v sebi, ampak sol in sijaj se morata sproščati posebej, v za to namenjeni fazi pranja, ne pa hkrati s praškom (kot se to zgodi v tej komprimirani tableti).
OK, pol če štekam, so vse tabletke dobre, še boljši je pa prašek. Sol in tekočino za sijaj pa v vsakem primeru. No, pa še tekoči prašek bom sprobala, pa bom vidla kaj mi bo najbolj OK.
Hvala.
Na nemški strani >http://www.testberichte.de< , kjer poročajo o raznih testiranjih, sem prebrala, da bi naj bil zmagovalec pri tabletah za pomivalni stroj somat... drugače so pa vedno dobro ocenjena tudi čistila in kozmetika iz DM-a in iz Aldija (po naše Hofer, vendar še nisem preverila, a so to enaki artikli)
Se strinjam s hmh/ste kdaj poiskusile oblizniti pribor ali pa kozarec takoj, ko vzamete iz stroja? – ogaben okus po kemikalijah…
Pa npr. če oplaknete krožnik/skodelo pred uporabo – se kar “požajfa” dol tista kemija. Ok, moj želodec bo to že prebavil, kaj pa otroški? Čimmanj kemije, tem bolje…
Lp, info
No pol pa še ena pristašica Somata. Kupujem večinoma vse od Henkla..vsa čistila in kupujem jih v Mullerju ali kaj v avstriji. Pred kratkim sem kupila tanove Somat 7 v 1 pa so čist isto učinkovite kot Somat 5 v 1.
Uporabljam pa še te obešanke – limonce od Mullerja,al pa Dm-a.
Ko pišete razlike – ja so…od začetka sem jaz kupovala najcenejše – Splendit – pa še za sijaj, pa vsake kvatre še za vodni kamen,……
Sedaj samo še Somat 5 oz 7 v 1 in ne potrebujem ničesar drugega. Tako da na koncu koncev pride nekje isto…cenovno gledano….pocen tablete + sijaj + sol za vodni kamen…..
Sicer je pa pomembno da je vsaka s svojo posodo zadovoljna, pa če je to Calgon, Mercator, Spar ali Hofer.