Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Manualna medicina – zdravljenje gibalnega sistema katero ležišče pri okvari hrbtenice – in manualna terapija

katero ležišče pri okvari hrbtenice – in manualna terapija

Pozdravljeni

Imam dilemo , katero ležišče kupiti za boljše počutje. Na trgu je veliko ponudnikov – Dormeo – Hitex itd. Že več let imam bolečine v križu in med lopaticami. Zdaj izbiram novo ležišče in sem v dilemi, ker nevem katero je bolj primerno zame.

Bil sem na MR v Mariboru in tam somi napisali: Vidna je spodilolisteza L5 oz. retrolisteza sakruma. Sacrum acutum. Vidne so dorzane protruzije od L3 navzdol, ter spremenjen signal iz intervertebralnih prostorov v smislu diskopatije, prav tako od L3 navzdol
L3-L4: primerno širok spinalni kanal.Začetna diskopatija.Blage degerativne spremembe malih sklepov, manjša centralna protruzija diska.
L4-L5: primerno širok spinalni kanal. Degenerativno spremenjeni malih sklepi bilateralno ter diskopatija z manjšo centralno protruzijo diska.
L5-S1:primerno širok spinalni kanal. Parcialna spondiloliza na nivoju lamin bilateralno.
Degenerativno spremenjeni mali sklepi ter diskopatija z manjšo centrobilateralno protruzijo diska.
Medularna vreča ni utesnjena.

Zanima me , ali mi lahko manualna terapija kaj pomaga? In kakšno ležišče je primerno? Mehko ali bolj trdo? Latex ali pena ali vzmeti?

Za odgovor se vsem zahvaljujem.

Igor

Kar se tiče splošnega mnenja ležišča, je v primeru takih težav, kot jih imate vi, primerno bolj trdo ležišče, material sam ni tako pomamben.
V vašem primeru je manualna terapija seveda priporočljiva za zdravljenje, ob samem pregledu, pa bi lahko natančnejše tudi določil podatke za primerno ležišče. Samo ležišče vam seveda težav ne bo odpravilo, saj imate poleg obrabe tudi izbočenje medvretenčnih ploščic in deformacijo spodnjega dela hrbtenice, vam bo pa morda upočasnilo napredovanje težav, če ne boste pristopili k zdravljenju.

Lep pozdrav,

New Report

Close