Katero kozmetiko uporabljate?
Imate radi živali?? Upam ,da vam prevod ne bo delal težav..
Testiranja na životinjma su bolna, a često i smrtonosna
Popis tvrtki koje još uvijek nisu voljne smanjiti patnju životinja i troškove usmjeravajući se alternativnim načinima testiranja svojih proizvoda. U dodatku je popis i onih zbog čijeg profita ne pate životinje. Radi se o svjetski poznatim proizvođačima čiji se proizvodi mogu naći i u Hrvatskoj
Hrvatska crna lista proizvođača koji testiraju na životinjama:
– Bic Corporation Braun (Gillette Company)
– Biotherm Cosmetics & Skin Care
– Dove
– Chacharel Parfums
– Chesebrough-Ponds (Faberg, Cutex, Vaseline)
– Colgate-Palmolive Co. (Palmolive, Ajax, Fab, Speed Stick, Mennen, Hills Pet Nutrition,Mennen, SoftSoap)
– Elizabeth Arden (Unilever)
– Gillette Co. (Liquid Paper, Flair, Braun, Duracell, Oral-B, Parker Pens)
– Garnier (Laboratories Garnier Paris)
– Giorgio Armani parfemi
– Helena Rubenstein
– Helene Curtis Industries (Finesse, Unilever, Suave)
– Johnson & Johnson (Aveeno, Clean & Clear, Neutrogena)
– Krka
– L’Oréal (finalni proizvodi uglavnom nisu testirani, ali testiraju sastojke i neke proizvode; Anais Anais; Bilage; Logics; Biotherm Cosmetics & Skin Care; Giorgio Armani parfemi; Helena Rubenstein; Ombrelle; Ralph Lauren; Vital Nutrients)
– Lek
– Lever Bros. (Unilever)
– Lancome
– Laura Biagiotti
– Lux
– Mennen Co. (Colgate-Palmolive)
– Neva (Rosal)
– Olay Co./Oil of Olay (Procter & Gamble)
– Pfizer (BenGay, Desitin, Plax, Visine)
– Pliva
– Procter & Gamble Co. – P&G (Ariel, Head & Shoulders,Pantene Pro-V, Secret deodorant, Cover Girl make up, Max Factor make up, Crest, Tide prašak, Bold, Camay, Cheer, Comet, Ivory, Spic & Span, Sure, Zest, Dash,Lenor, Meister Proper, Antikal, Fairy, Pampers, Luvs, Always, Alldays, Attends, Certina, Tempo, Bess, Vidal Sassoon Wash & Go, Pantene, Oil of Olaz, Kamill, Certina Med, Litamin, Cliff,Credo, Clearasil, Camay, Blend-a-med, Blendax Anti Belag, blend-a-gum, blend-a-dent, Chlorhexamed, Firmodent, Wick, Wick Vaporub, Medinait, Daymed, Ellen Betrix, Henry M. Betrix, Old Spice, HugoBoss , Laura Biagiotti, Otto Kern, Giorgio Beverly Hills, Pringles chips)
– Ralph Lauren
– Reckitt Benckiser (Coty, Lysol, Mop & Glo, Resolve, Spray ‘N Wash, Woolite)
– Redken Laboratories
– S.C. Johnson (Drano, Fantastik, Glade, Pledge, Shout, Windex,
Ziploc)
– Sanofi (Oscar de la Renta, Yves Saint Laurent)
– Schering-Plough (Coppertone)
– Schick (Warner-Lambert)
– Shiseido Cosmetics Amerika
– SmithKline Beecham
– SoftSoap Enterprises (Colgate-Palmolive)
– Unilever (Lever Bros., Dove, Calvin Klein, Elizabeth Arden, Helene Curtis, Diversey, Suave, Cerruti parfemi, Chloe, Finesse, Lagerfeld parfemi, Lux, Valentino parfemi)
– Valentino
Hrvatska bijela lista: popis tvrtki koje se mogu naći na hrvatskom tržištu, a NE testiraju svoje proizvode na životinjama:
– Amway(Artistry)
– Annyer
– Aromatica
– Artsana SPA (Chicco; finalni proizvodi nisu testirani, ali kupuju sastojke koji su testirani na životinjama)
– Avon
– Beiersdorf (Nivea, Eucerin, La Prairie, Atrix, Labello)
– Bourjois
– Chanel
– Christian Dior
– Clarins
– Clinique Laboratories
– Collistar
– Corsair Toiletries
– Decleor
– Dietpharm
– DM (proizvodi koje oni proizvode)
– Dr. Hauschka Skin Care
– Erdal-Rex (Frosch)
– Estée Lauder (Clinique, Origins)
– Fairness (Genera)
– Freeman Cosmetics Corp.
– Ginger kozmetika
– Golden
– Henkel (još uvijek nisu objavili potpunu i trajnu zabranu testiranja na životinjama)
– Interchem (Oxalis)
– Kappus
– L’Angelica
– Labud (nije službeno potvrđeno)
– Lander
– Lush
– Marks & Spencer
– Natur Erbe
– Maybelline, Inc.
– Milla (Issa, Rea, Naily, Lee)
– Montagne Jeunesse
– Neutro Roberts
– Olival
– Oriflame
– Paglieri (Felce Azzurra)
– Pupa
– Pyrus kozmetika
– Revlon (Almay, Jean Naté)
– Sapio
– Saponija (finalni proizvod nije testiran na životinjama)
– Selectiva S.P.A. (Aqualina)
– Sinclair & Valentine
– St. Ives
– Swiss Formula (St. Ives)
– The Wella Corporation (Sebastian)
– Tigi haircare
– United Color of Benetton
– Upper Canada
– Urtekram
– Virgin Village
– Yves Rocher
kolk je teh kozmetičnih podjetij!?! se mi je zdelo, da se na človešni nečimrnosti, da kar dobro zaslužit :)))
lp ajs
Kaj se to pravi, finalni proizvod nije testiran na životinjama??? (Saponia)
dokler je v fazi proizvodnje jih lahko mrcvarijo po želji, ko je pa enkrat tik pred zapakiranjem pa nima nič več s tem?
Morda se sliši kruto, ampak testiranje na živalih meni ne povzroča ravno sivih las. Med ljudmi samimi je dovolj krutosti na svetu, zaradi katerih bi se morali sekirati.
Khm, kaj pa Nivea?
Kaj se to pravi, finalni proizvod nije testiran na životinjama??? (Saponia)
To pomeni točno to ,kar piše(sestavine se testirajo na zajčkih ,mucah ,opicah itd.)Lepo bi bilo ,da bi se oglasil kdo iz Krke in okisal kakšnega od testiranj.
Nekatirih imen sploh nisem pričakoval. Jaz uporabljam veliko izdelkov iz seznama. Koliko živali je moralo trpeti med mučenjem, da se lahko mi umivamo, dišavimo in čistimo. :(((( Kaj lahko naredimo, da to vsaj omilimo?
Aja pa še nekaj….Ali je možno, da je to le reklamna poteza nekaterih proizvajalcev?
Ne ,ker sem informacijo dobil iz verodostojnega vira.
Ja saj, to mi je jasno 🙂 ampak potem pa niso upravičeni, da bi bili na beli listi, ne???
Žal mi je, mogoče se bo slišalo kruto, ampak imam raje, da vse to poskušajo na živalih, kot pa na meni.
In kljub vsem testom, ki jih izvajajo, jih je včasih še premalo in potem dobimo kremo, ki povzroča alergije….še huje, dobimo kako zdravilo, ki zaradi premalo testov (čeprav po predpisih dovolj) povzroča katastrofe; ne več najstniki bodo vedeli o zdravilu proti slabosti v nosečnosti in rojenimi otroci brez rok ali nog…
Ste res prepričani, da bi brez pomisleka uporabljali kremo, šampon, zobno pasto, barvico za oči…., za katero vam nihče ne bi mogel jamčiti, da ne bo imela nobenih posledic?
Da čez par let ne boste slepi, vam ne bodo izpadali lasje in se ne bo razvil rak namesto zob?
S testi vendar preverjajo tudi to!! In zaradi mene in mojega zdravja naj to delajo še naprej!
He ,Barca ,se boš morala še malo izobrazit;dejstvo je namreč ,da to ,če določena kemikalija ni alergen pri živalih še ni zagotovilo ,da ne bo tudi na ljudeh,pa saj to si ugotovila tudi sama.Poleg tega delajo poskuse na živalih le zaradi zmanjšanja stroškov;ostale firme namreč za poskuse najemajo ljudi ,ki pa stanejo neprimerno več.Oni pa so prostovoljci in to delajo zavestno za razliko od živali.Sam sem prepričan ,da je kozmetika ,ki jo uporabljam ,popolnoma nenevarna ,kajti izdelana je iz naravnih sestavin ,ki ne vidijo škropiv itd.Ima pa ceno…
jaz uporabljam Artistry,
lp
Drži, da če ni posledic pri živalih, na ljudeh vseeno lahko so. Je pa manjša verjetnost!!
Poleg tega pa – ni ga denarja, s katerim bi mene osebno prepričali, da grem za poskusno osebo. Mogoče, če bi bili vsi predhodni testi OK.
Da pa nekaj namešajo in grem jaz testirat, brez da bo kdorkoli vedel, kaj se bo zgodilo – ni šans. In prepričana sem, da tudi ostale testne osebe mislijo enako! Predhodni testi obstajajo še kje drugje, ne samo na ljudeh.
In praviš še, naravne sestavine so neškodljive. Torej je tudi mušnica neškodljiva, saj je popolnoma naravna, brez pesticidov, škropiv..In bakterije in plesni tudi? Pa saj so naravne?!
Žal je tako, tudi jaz se ne strinjam z nepotrebnimi poskusi na živalih. Vendar, če se gre za zdravje, so mi ljudje bistveno več vredni, kot pa živali.
– Procter & Gamble Co. – P&G: …. Always????? …. kaj dajejo zajčkom vložke za probavat?…. kruto :)))))
Pero, če bi potreboval npr. kremico za ritko za svojega otroka, a bi raje, da je on “poskusni zajček”, ali da je bil ta izdelek prej pač preizkušen na kakšni živali? Pa ne gremo se zdaj tukaj hipokrizije – odgovori točno na konkretno vprašanje – če bi šlo za TVOJEGA OTROKA? kako bi se odločil??
Po tvoji logiki je živalska ritka torej enaka otroški ritki. nikakor ne moreš vedeti, kako se bo na nek proizvod/zdravilo odzval človeški organizem, tudi če se pri živalih niso pokazale posledice. TO je hipokrizija kozmetične in farmacevtske industrije! Ne pozabi, da so številna zdravila, ki so se na živalih izkazala za netoksična, šele po več letih na ljudeh pustila strašne posledice, npr. slavni Talidomid (pomirjevalo), ki je bilo za živali povsem neškodljivo, nosečnicam ki so ga jemale pa so se rodili otroci brez okončin ali z miniaturnimi rokami /nogami…
Dokler bomo ljudje ubijali in mučili živali, na svetu ne bo miru. Preziram in obsojam vse ljudi, ki ubijajo in/ali jedo živali, ki se bašejo z živalskimi trupli in se jim to ne zdi nič problematičnega. Ki s tem podpirajo neekološko kmetijstvo, onesnaževanje podtalnice s fekalijami, itd…
P.S. : ste vedeli, da en sam samcat zrezek v vašem črevesju GNIJE 2 MESECA?! Ogabno, samo to lahko rečem.
Ja, kruto in žalostno. Še bolj žalostno pa je, da mi za lase in kožo odgovarja edino kozmetika od samo ene firme in tisti firmi na žalost testirata na živalih. Zdaj pa imam izbiro-ali menjam kozmetiko, pa riskiram velike probleme s kožo in lasmi ali pa še dalje uporabljam to kozmetiko, kljub temu, da se mi smilijo živali.
Forum je zaprt za komentiranje.