katero klimo?
za tole sem se odločila-Vaš link
upam, da bo okej.
No, moja ima do – 15 in se tudi sama odtaja, celo tista do -7 se, pa je nisem vzel. Tako da to ne bo glih držalo, so me seznali pred nakupom z vsem v podrobnosti. Sama učinkovitost klime pa ni toliko višja, da bi se cenovno izšlo pri porabi elektrike. Če recimo s klimo za 2000 eur porabiš na letni ravni 10 – 20 eur manj kot pri tisti za tisoč, potem tu ni računice, mar ne?[/quote]
kar sem gledal klime stud micke se gretje začne tam pri -20. isto kak aermec. Mogoče je tvoja v vrhu toshibinih klim in ima zato ogrevano zunanjo enoto?
http://www.klimanaprave.si/cenik%20klime%20TOSHIBA.html
tule vidim da grejejo (vsi modeli, ki so tu navedeni) samo do -15? je torej je tvoj model (v tem primeru) vrh klim in kot tak ima vse te bombončke, vključno z gretjem zunanje enote? če gledamo prek cen je to to….najboljše od tošibe. In iz tega naslova pač ma vse kar majo veliki[/quote]
Toshiba – Daeseik je ja moja klima kravca. Sa j vem , da si mojster, da se spoznaš kravca, samo ta mi je ap tudi takrat lepo vse podbrobno razložil, ne samo prodal. taki ljudje so mi vedno všeč, veš, da ti vse pove in mu ni pomembno , da bi forsiral nekaj za najvišjo ceno, da proda.
[/quote]
kupila bi preko enaa.com, ker dajo kredit(zraven je vključena montaža) — kateri od teh.. predlagjate ene od teh.. tole imam zbrano zaenkrat – Vaš link
za info še…imam velika okna, tudi otroška soba vse v steklu.. balkon je odprt brez rolet .. razmišljam še o roletah na balkonu.. ker iz balkona seka vse noter..
ja rolete pod nujno.
top čojs
tale recimo, sam prej vpraši kako je z zunanjo enoto (če je ogrevana – mislim da bi morala biti)[/quote]
Čisto preveč denarja za to kar ona rabi.
kar sem gledal klime stud micke se gretje začne tam pri -20. isto kak aermec. Mogoče je tvoja v vrhu toshibinih klim in ima zato ogrevano zunanjo enoto?
http://www.klimanaprave.si/cenik%20klime%20TOSHIBA.html
tule vidim da grejejo (vsi modeli, ki so tu navedeni) samo do -15? je torej je tvoj model (v tem primeru) vrh klim in kot tak ima vse te bombončke, vključno z gretjem zunanje enote? če gledamo prek cen je to to….najboljše od tošibe. In iz tega naslova pač ma vse kar majo veliki[/quote]
Toshiba – Daeseik je ja moja klima kravca. Sa j vem , da si mojster, da se spoznaš kravca, samo ta mi je ap tudi takrat lepo vse podbrobno razložil, ne samo prodal. taki ljudje so mi vedno všeč, veš, da ti vse pove in mu ni pomembno , da bi forsiral nekaj za najvišjo ceno, da proda.[/quote]
tu se ne gre za ceno. gre se za to, da če klimo res rabiš celo leto (gretje) je bolj kupiti malčk dražjo “zaradi bombončkov”, kt pa potem ostat brez gretja.Ni pa to moja matematika, to je osnoval en ki se s tem ukvarja, saj je veliko ljudi zaradi ledu v zunanjih enotah (prišlo do poškodb propelerja, kompresorja itd) klimo “izgubilo”. Če je čez zimo ne rabš potem ni panike. Če pa z njo greješ potem pa nujno ogrevana zunanja enota.
KOnc koncev pa tista toshiba daeseik stane glih tolk kt micka ki greje pri -20, -25 C, tko da prav nekih razlik v šoldih ni. Iz vidika ogrevanja skoz zimo bi pa izbral micko, saj pridejo v teh primerih kompresorji majčkn drgačni
pač vsakomur svoje.
Tud jaz klime ne bi kupovala v trgovini. Kot prvo je fino, da prostor vidi nekdo, ki se na to spozna in ne kupuješ kar na pamet nekaj. Kot drugo pa majstri dajo kar lep popust, pa pri davku se seveda tud pozna, kot piše predhodnik. Klimo, ki v trgovini stane nekaj čez 1300 sem dobila za okroglega Jurčka, z montažo. Bi povedala kje, pa sem bila enkrat že napadena, da delam reklamo.
Toshiba – Daeseik je ja moja klima kravca. Sa j vem , da si mojster, da se spoznaš kravca, samo ta mi je ap tudi takrat lepo vse podbrobno razložil, ne samo prodal. taki ljudje so mi vedno všeč, veš, da ti vse pove in mu ni pomembno , da bi forsiral nekaj za najvišjo ceno, da proda.[/quote]
tu se ne gre za ceno. gre se za to, da če klimo res rabiš celo leto (gretje) je bolj kupiti malčk dražjo “zaradi bombončkov”, kt pa potem ostat brez gretja.Ni pa to moja matematika, to je osnoval en ki se s tem ukvarja, saj je veliko ljudi zaradi ledu v zunanjih enotah (prišlo do poškodb propelerja, kompresorja itd) klimo “izgubilo”. Če je čez zimo ne rabš potem ni panike. Če pa z njo greješ potem pa nujno ogrevana zunanja enota.
KOnc koncev pa tista toshiba daeseik stane glih tolk kt micka ki greje pri -20, -25 C, tko da prav nekih razlik v šoldih ni. Iz vidika ogrevanja skoz zimo bi pa izbral micko, saj pridejo v teh primerih kompresorji majčkn drgačni
pač vsakomur svoje.[/quote]
Pa saj ti povem, da je isti šmoren glede na druge znamke, seveda modelov primerljivih v ceni, ni ne boljša ne slabša. Jaz sem se pač za toshibo odločil zgolj zaradi tistega dotanega programa ekstra tihega delovanja, ki ga ima pri hlajenju za razliko od drugih in jo samo pri tem programu uporabljam, je zame čisto dovolj, ker zvok me pa moti, tako da višjo hitrost bi zalaufal le, če me ne bi bilo v hiši, oziroma sem jo že mislim da lani ob vročinskem valu, da mi je v parih urah spremenila bajto v hladilnik.:-)))
pač vsakomur svoje.[/quote][/quote]
Jaz s
Pa saj ti povem, da je isti šmoren glede na druge znamke, seveda modelov primerljivih v ceni, ni ne boljša ne slabša.
ponavadi se ljudje s klimo tud grejejo zato je fajn da je narejena za tam -20. Okej tud -15 pride u poštev na kaki Obali, ampak recimo nekje na Notranjskem zna taka klima bolj garat kt tista ki je narejena za gretje pri -20, -25 zato se jaz tega poslužujem da raje priporočim klimo ki dela tud pri -20, ker lahk tist ki sprašuje živi nekje kjer temperatura niti čez dan ne prileze na pozitivno stran. Če bi pa rekel da se rabi klima izključno sam za ohlajanje, potem pa ni panike
drži tud kar si napisal. če odmislimo max zunanjo temp do katere še greje so nzadeve hudo podobne med seboj. Ajde še največja razlika je mogoče v tem da nekatere Daikin laufajo na R-22 namest na R-410a. Amapk to je potem že druga filozofija. Učinkovitost, zanesljivost, funkcije…je vse tam tam. Pa kt si že omenil muzicirajo ene bolj ene manj naglas.
Glede na opisano, podane pogoje in vaše želje vam lahko v Merkurju ponudimo zelo dobro klimo za ugodno ceno in še z montažo vred. Splača se vam pogledati na našo spletno stran, link: http://www.merkur.si/vsebine/storitve/hlajenje/ (zavihek-vse o klimatskih napravah), kjer boste dobili vse informacije in karakteristike.
Zelo ugodna je tudi cena montaže enojnega Split sistema (zunanja+notranja enota), ki je 190 Eur+DDV, v primeru nakupa klime z montažo je upoštevana tudi znižana davčna stopnja (9,5%). Že tukaj lahko precej privarčujete. Pomembno je, da imamo za montažo klim pooblaščene izvajalce, ki imajo izpit za delo s plini. Tako, da zato dobite tudi garancijo – tako na izdelek kot montažo.
[/quote]
Jaz s
Pa saj ti povem, da je isti šmoren glede na druge znamke, seveda modelov primerljivih v ceni, ni ne boljša ne slabša.
ponavadi se ljudje s klimo tud grejejo zato je fajn da je narejena za tam -20. Okej tud -15 pride u poštev na kaki Obali, ampak recimo nekje na Notranjskem zna taka klima bolj garat kt tista ki je narejena za gretje pri -20, -25 zato se jaz tega poslužujem da raje priporočim klimo ki dela tud pri -20, ker lahk tist ki sprašuje živi nekje kjer temperatura niti čez dan ne prileze na pozitivno stran. Če bi pa rekel da se rabi klima izključno sam za ohlajanje, potem pa ni panike
drži tud kar si napisal. če odmislimo max zunanjo temp do katere še greje so nzadeve hudo podobne med seboj. Ajde še največja razlika je mogoče v tem da nekatere Daikin laufajo na R-32 namest na R-410a. Amapk to je potem že druga filozofija. Učinkovitost, zanesljivost, funkcije…je vse tam tam. Pa kt si že omenil muzicirajo ene bolj ene manj naglas.
[/quote]
laufajo na R-32, R-22 so freoni. sem se zatipkal
Brskam da bi kupo klimo za mansardo. Jutri pridejo na ogled fantje iz https://svet-klime.si/
Dobil sem dobro ponudbo, pa še slišal sem da jih zelo hvalijo.
Meni je bilo v pomoč pri izbiri blog na njihovi strani, sploh pa objavi
https://svet-klime.si/katero-klimo-izbrati/
https://svet-klime.si/klima-naprave-varcna-izbira/
https://svet-klime.si/gretje-s-klimatsko-napravo-vse-pogostejsa-izbira/