Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Katero folno naj kupim?

Katero folno naj kupim?

alia, pomoje ni nič narobe, vendar v original navodilih proizvajalca v nemščini piše, da se kapsulo z oljem naj začne jemati v 13tem tednu. Slovenski prevod je pa kratek in piše samo, da se tablete jemljejo cel čas, pred med in po nosečnosti.
Glede tega, ali naj jih jemljem celo nosečnost in med dojenjem, ali pa bi mogla že nehati pa se bom jutri posvetovala s ginekologinjo. Ona je najbrž bolje podučena o teh zadevah, kot uporabnice foruma (pa brez zamere, samo ko gre za zdravje mojega otroka, bolj zaupam strokovnjakom, kot pa nekomu, ki je nekaj slišal).

Lp Slonček

Slonček – hvala, se popolnoma strinjam, pa deli z mano mnenje gin. če lahko?

Ginekologinja mi je absolutno priporočila jemanje tablet celo nosečnost!! Je rekla, da ginekologi priporočajo folno VSAJ prve 3 mesece nosečnosti, najboljše pa je celo nosečnost. Isto velja za ostale vitamine oz kombinirane tablete. Vprašala sem, če je že kdaj imela izkušnje oz slišala o tem, da naj bi bili vitamini slabi za otroka oz njegov imunski sistem in odgovor je bil, da nikoli in da takih študij, ki bi to potrjevala ni. Tako da Alia in ostale lahko z dobro vestjo jemljete tabletke, saj otročku po mnenju moje ginekologinje s tem koristite in ne obratno. Bom pa vesela, če mi katerakoli pove še kakšne informancije o tem, seveda temelječe na izkušnjah oz študijah strokovnjakov in ne sosedine ekspertize. 😉

Slonček: špica. Ampak vseeno se moramo zavedati, da vsak vnos kemijskih izdelkov (kot so tableti) LAHKO prinesejo tudi stranske učinke. V tem primeru za mamo ali dojenčka… Ni pa nujno. Običajno določen % ljudi dobi določene stranske učinke, ki so (in morajo biti) navedeni v navodilih 🙂

Zanimivo… Tudi jaz sem prve tedne po plusku jemala NEOVIN in to obe kapsuli hkrati. Še G je rekla, da obe… Kasneje sem prešla na Elevit, ker Neovin kapsule so mi šle težje po grlu, pa še bruhala sem kot vidra.

To bo pa verjetno zgolj nakljucje imam dva otroka z ibema jedla folno cel cas nosecnosti in se dojenje pa je ena bila pogosto bolna, druga dvakrat do zdaj 🙂

New Report

Close