Najdi forum

Katero delo v Avstriji

Najprej lep pozdrav vsem!
Iščem delo v Avstriji, ki bi bilo blizu meje z Mureckom ali Radkersburgom, ali pa v Grazu z možnostjo bivanja nekje za začetek (kak mesec dokler ne našparam za lasten najem).
Imam sicer partnerja, ki zaradi tehtnih razlogov vsaj še kak mesec ne more z mano v najem, sama pa sem že par mesecev doma in to ‘ubija’ tudi mojo ustvarjalnost in zagnanost na drugih področjih v življenju, zato bi rada zaštartala sama oz. čim prej, on pa bi prišel za menoj, saj imava takšen načrt.

Do sedaj sem delala že povsod, nekaj let v Sloveniji (v strežbi, prodaji ipd.), slabo leto v Avstriji in tudi drugod v tujini. Angleško znam tekoče, nemško znam pa pogovorno skoraj tekoče, a nimam toliko besednega zaklada kot ga imam recimo v angleščini. Glede na to, da sem v Avstriji delala nekaj mesecev v strežbi (v dveh restavracijah), kot sobarica in tudi v proizvodnji, lahko rečem, da nemško očitno znam, vendar se težko prebijem kam dlje od teh služb.
Krivec za to verjetno ni samo nepopolno znanje nemščine, pač pa predvsem dejstvo, da nimam nobene diplome. Zaključeno imam srednjo turistično šolo. Česar sem se že resnično naveličala, je dela v strežbi. Ker nisem mogla predolgo izbirati dela, sem tako pred leti v Slo kot sedaj v Avstriji morala sprejeti strežbo, saj rabim denar. Sem pa začutila kot že prej in navkljub dejstvu, da je šefica z mano zadovoljna, da enostavno tega dela ne zmorem. Na delu sem sicer prijazna in ustrežljiva, zarafi česar napitnina res ni slaba, a grem vsak dan na delo s takim odporom in se sekiram kako bom opravila delo že en dan vnaprej, da je to postala prava muka. Zlasti me nervirajo gostje, ki znajo biti res neprijetni. Ne v smislu pijančevanja, bolj zaradi same narave dela. V šanku te gledajo pod prste kako boš kaj nalil, dajejo pripombe, me gledajo, čeprav sem oblečena v dolge hlače in normalno bluzo, izvohajo od ne vem koga moj priimek (živim kar precej vstran in me tam ne pozna nihče) in mi pošiljajo prošnje za prijateljstvo … skratka radovednost brez meje. Če kdo vpraša vedno povem da imam partnerja, tako da to ni problem, a nekateri pač vztrajajo.

Sama sem sicer odprta oseba, prijazna in nasmejana, a imam svoje meje in cenim zasebnost, zlasti ker imam partnerja.
To delo me utruja, vendar ne najdem nobenega dela (iščem aktivno na različne načine), a dobim razgovore v krajih po 70km ali več vstran, ali gre za moška proizvodna dela ali kaj tretjega neprimernega.

Že do meje imam cca 20km, zato iščem delo, ki ni čez vikende oz. če se že dela sobote, da je samo dopoldan, da še imaš kaj od dneva, saj imam služb čez praznike in vikende že vrh glave. Zamudim večino praznovanj rojstnih dni ter drugih dogodkov, ne morem več imeti hobijev kot so hribolazenje, družinskih piknikov ali vikend skok na morje, da o tem kako težko s partnerjem počneva kaj skupaj sploh ne govorim.
Opažam da ima večina znancev, ki prav tako nimajo pisarniškega dela, kar fajn urnike in vikende proste, pa delajo nekatere kolegice tudi v strežbi ipd. delih. Sama pa čim samo zaprosim za sob fraj, dobim ‘rdeč karton’. Ko k temu dodam še to, da mi je to delo res odpor, pa sem sicer delovna, sem v zelo nezavidljivi situaciji.
Želim si samo urejenega delovnega okolja, ker znam poprijeti za delo.
Delati bi bila pripravljena tudi s konji na kmetiji, če ni potrebno imeti kakšnih posebnih predznanj oz. delovnih izkušenj v hlevu, saj menim, da se da priučiti (skoraj) vse.
Če kdo ve za kakšno delo znotraj mojih želja in bi mi bil pripravljen pomagati, dam tudi za kavo/pivo ali karkoli, če bi dobila delo izven strežbe in z nekim normalnim delavnikom.

Prosim ne mi predlagati posredniških agencij, saj sem že delala preko njih (sicer znana agencija), a nikjer ne ostaneš dlje kot par mesecev, te selitve pa mi ne ustrezajo, ker se komaj navadiš na firmo, delo in sodelavce, se komaj dobro vpelješ v sistem, že je zmanjšana potreba po delavcih tu in te pošljejo jovo na novo na drugo firmo kamor se voziš še dlje (o vozačih in varnosti pa raje sploh ne bi, sem dala že skozi vse možno in po večji prometni nesreči pred leti nimam več želje nositi sama ta riziko niti se pustiti prevažati slabim voznikom.
Sicer sem dober in izkušen voznik, zato pride v poštev tudi dostavljanje česa na dom ipd.
Res bi cenila kakšno koristno pomoč oz. informacijo!
Hvala in lep pozdrav vsem

Ce te delo ne veseli, ga pusti. Ker bos samo trpela in prevec takih kelnarc vidim ko jim gres v nos tudi ce si normalen nezatezen gost. Jaz sem zdrzala tocno en dan in ne grem vec nikoli nazaj. Ni take stiske da bi to mogla prenasat. Edini poklic kjer te ljudje gledajo kot spomenik ali pa ti tezijo na fb in za tel. Drugod nisem nikjer dozivela tega. Da o ‘finih’ ljudeh ki niso nic vec od tebe a v lokalu zrastejo, sploh ne govorim.

New Report

Close