Najdi forum

Sem pred nakupom novega vzglavnika, pa sem se odločila, da vas malo povprašam za mnenje. Katerega mi priporočate oz. na katere prisegate vi? Ali na gosje perje, mogoče na ortopedski (upam, da je izraz pravi – mislim tistega iz gobe ali iz česa je že, da ti je lepo hrbtenica ravna), ali na kaj drugega? Res bi rada dobila kakšen namig za korak do boljšega spanja. Naj napišem še to, da imam sedaj gosje perje, ker spim na trebuhu in mi obraz ravno prav pade na vzglavnik, da pa imam tudi probleme z vratom in hrbtenico in me mika, da bi si ravno zaradi tega kupila ortopedskega. Ali ta ortopedski kaj pomaga? Hvala za odgovore in lepo spanje vam želi Vesna.

Karkoli boš kupila novega, Vesna, ti bo najbrž nekaj časa delalo problem, ker se boš morala navaditi na nekaj novega. V zvezi z načinom spanja (na trebuhu), je bil tvoj dosedanji vzglanik res najbrž najbolj pravi, ker se je lepo “vdal”, česar najbrž pri drugih ne bo. Če imaš tako ležanje, bi bilo najbrž najprimerneje in najboljše naučiti se spati brez vzglavnika, a to je zelo težko. Vendar uspe, či si dovolj vztrajen. Možu je bil podarjen nov vzglavnik, ortopedski, ni kupljen v Sloveniji, je ena druga zadeva, s katero se tudi njeov zdravnik zelo strinja in ga tudi drugim priporoča, žal pa ne veva, ne on ne jaz, kako se mu reče. Je italijanski, zelo podoben tistemu našemu ortopedskemu, vendar je sestava čisto ena druga pena, kot neki lahki mehki žoličasti poliuretan. Žal pa se ga mož ni in ni navadil tako, da tega umakne zvečer, ko neha brati vstran in spi le na pernatemu vzglavniku. In ker tudi on spi na trebuhu, največkrat oba vzglavnika pristaneta na tleh, on pa leži brez njih.

Veliko sreče pri nakupu.

marija1

Pozdravljena!
Ko sem brala tale tvoj post, se mi je zdelo, kot bi poslušala sebe pred leti. Tud jaz sem zmeraj ležala na trebuhu.To pa je seveda najslabši položaj za vrat. Tako, da če imaš težave se boš morala temu položaju popolnoma odpovedat. Vem, rekla boš NEMOGOČE. Vendar je mogoče, verjemi. Meni sedaj niti na misel več ne pride, da bi ležala na trebuhu. Ortopedski vzglavnik pomaga, vendar lahko potem ležiš samo na stran ali na hrbet. Je pa tako, da je teh ortopedskih vzglavnikov, veliko vrst in je težko vedet kateri ti bo odgovarjal. Jaz sem ga pred leti kupila v lekarni iz pene in sem bila z njim zelo zadovoljna. Sedaj je že potreben zamenjave, vendar sem zelo razočarana, ker takšnega nikjer več ne dobim. Niti se ne spomnim firme, vem samo to , da je bil izdelan v nemčiji. Podoben je Blazini kontur, ki se ja na veliko reklamirala na TV. Samo meni je ta kontur previsok in pretrd, tako da sem ga vrnila. Sedaj sem kupila vzglavnik iz lateksa, oblika je ista, kot prejšnji, vendar se ga nikakor ne morem navadit. Obstaja pa tudi vzglavik iz pire, ki naj bi bil zelo v redu, samo o tem bi lahko dal komentar, kateri od forumcev, ki ga ima. Lahko pa daš v iskalnik, GOOGLE, besedo vzglavniki , pa jih boš našlakar nekaj. Lep pozdrav in dobro spanje!

Pojdi v trgovino, kjer prodajajo ležišča in vzglavnike in ji nekaj peizkusi. Ena takšna trgovina je na Peričevi, kjer ti dovolijo, da preizkušaš ležišča in zglavnike, ki jih izdelujejo oni.

A za pirine vzglavnike (iz olupkov pirine pšenice) ste slišali? Ima kdo kake izkušnje z njimi?

LP, Tina

Jaz imam vzglavnik iz lateksa (ortopedski) od Billerdecka. Sem zelo zadovoljna, kupila sem ga v Rutarju, bil je v akciji in je stal 12 000 sit.

Pirin vzglavnik uporabljam kakšne tri tedne, prej sem imela odtopedskega Billerbeck. (kateri je tudi čisto O.K.)
Pirin vzglavnik sem dobila za darilo. Tudi ta mi ustreza, čeprav deluje na drug princip. Se bolj oblikuje glede na spanje posameznika in premikanje glave.Lahko pa mirno zaspim na trebuhu, ker je ta pira tako zmuzljiva, da si ga resnično lahko oblikuješ po želji. Spim zelo lepo, zato mi očitno ustreza, le malo me moti, da je zjutraj ko se prebudim pira na zgornjem delu vzglavnika, ter mi več ne podpira vratu tako, kot mi je ortopedski. Očitno to ponoči uredim po svojih potrebah. Vendar me vrat ne boli in nimam težav.
Pri piri je edino to, da se moraš navaditi, da šumi. Definitivno pa se v njem NE zaredijo pršice. Je pa priporočljivo samo vsebino vsaj 2x na leto razprostreti po soncu, da si pira spet nabere sončne energije in se dezinficira.

Lep dan vsem. Blanche

New Report

Close