Kateri stroški so lahko v ISP
Položnice za ogr,vodo,el,plin …l?/ 150eur/
Miza in stol – pisarniška za prvošolca.? /150 eur/
Škornji , bunda, hlače za zimo…? /150eur/
Števci za centralno, ki jih bomo v bloku napeljali ? /500 eur/
Kaj bi bila to ozimnica? saj se ne kupuje več hrane na zaloge..? HRANA?
TV ? /500eur/
Omara v predsobi ? /500eur/
Glede na to ,da bi moral vse to nabaviti, me zanima za kaj lahko pričakujem ISP.
lp
Za plačilo stroškov, ki so nujni za preživetje in nepl. položnice ne smejo biti od tistega meseca, ko vlagate vlogo, temveč za nazaj.
Kako naj kupim otroku mizo in stol in jih ne plačam v trgovini? Kdo mi bo pa dal robo in račun, ne da ga plačam?
Kako naj kupim hrano oz kdo mi jo bo dal, če mu ne bom plačala?
Ok, položnice že, zraven ti takoj čez 1 teden opilijo opomin pa grožnje o odklopitvi..
Mi pojasnite po kmečko kako je s temi računi?
Kako naj kaj kupim in ne plačam, da lahko naslednji mesec vložim z ISP?
Lahko se PREŽIVI brez mize in stola.
Nakup hrane je v vseh primerih odobrena DSP, če nimate drugih prihodkov in zanjo ni IDSP, saj vam pripada že DSP, kajti hrana je za preživetje seveda. Če pa nimate DSP ker presegate cenzus, in bi želeli IDSP za nakup hrane, se spet ne šteje, ker imate druge dohodke in nepotrebujete IDSP – kam pa gredo potem ti drugi dohodki če ne za nakup hrane in preživetja.
Pač, tako je, IDSP se plača za neplačane položnice za nazaj(!!!); če bi želeli plačati za naprej, se šteje, kot bi z državno pomočjo plačevali tekoče stroške – kam pa gre potem vaš denar – prihodek/DSP??, če ne za tekoče stroške.
Glede opominov pa je tako, prvo so opomini potem pa izklop. Lahko vam samo rečem, da se je bolje zanesti sam nase z delom, kot pa na državo in DSP.
Forum je zaprt za komentiranje.