Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Kateri so kvalitetni briketi za psa?

Kateri so kvalitetni briketi za psa?

?
Vse te “Super” hrane so nekje na istem, kakovostnem nivoju, je pa potrebno zato pogledati predvsem na ceno. Vsak trgovec bo pa zagotovo hvalil svojo znamko.
Milo rečeno so “preterali” s tem marketingom, raznimi holistikami in vso to “super super kvaliteto” – vse skupaj je posledica kapitalizma in tržne logike oz. konkurenčnosti in bitke za vsakega kupca posebej. S tem da so ekološke kapacitete že zdavnaj prekoračene na škodo okolja in živali! Mogoče je nova tržna niša: “Do živali prijazna surovina” ? Idea

Edino nas prašek opere SUPER BELO, ostali puščajo packe press.

Nisem trgovec, ničesar ne prodajam.
Napisala kaj je po mojem mnenju najkvalitetnejše kar se pri nas dobi. ČE bi svoje pse hranila z briketi, bi izbala eno izmed zgoraj omenjenih znamk, odvisno od tega seveda, katera bi mojim najbolj ustrezala.
Ker pa moji, hvalabogu, jedo hrano z 10 zvezdicami, so briketi na meniju za hiter zajtrk in klikanje.

In ne, vse te “super” hrane (mimogrede, katere so to?) niso na istem nivoju. Ne kar se tice cene, ne kar se tice kvalitete, ne kar se tice sestavin.

Se opravicujem za tipkarske napake, me nekaj racunalnik heca.

Kaj pa Hill`s?

Več o tem kako prepoznati kvalitetno industrijsko hrano na:
http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=618
http://www.iamscruelty.com/notTested.asp in http://www.uncaged.co.uk/iams.htm http://www.uncaged.co.uk/petfood.htm

MICKA nehi reklamo delat, ker ta našteta hrana tam je tudi slaba za nekatere pse, za mojga je bla zlo slaba driske in prebavne težave, prdenje 100 na uro, tko da smo zamenjali.Sploh je brez veze spraševat katera hrana je dobra.Kupi 2 kg neke hrane, v nekem srednje do višje cenovnega razreda in probaj, tista ki mu bo pasala jo potem kupuj večja pakiranja.

Joj, peskilajanegrize, a si ti malo bolan, al kaj ti je?
Kategoriji 5 in 6 zvezdic vključujeta 79 izdelkov, za koga torej delam reklamo? In koliko izdelkov ste preizkusili? Seveda dopuščam možnost, da nobena ne ustreza, samo ne se preveč razburjat, konec koncev že 10 let iščem idealno kremo za obraz 😉

Jaz dajem moji psički Royal canin.

Ufa… razgreta debata.
Tudi jaz se poglabljam v pravilno prehrano za mojega hiperaktivnega psa.
Ker treniram agility iščem hrano, ki ji bo dajala energijo. Pred 5 meseci smo se preselile iz hiše v blok in prvih par mesecev (čeprav je bila zima) je neverjetno zgubljala dlako. Bila sem pri veterinarju, ki je rekel, da značuje svoj teritorij, da jima preveč beljakovinsko prehrano in da bo postala agresivna. Menjala sem hrano iz Purine ovca in riž na Nutrience holistic. Ni več puščala dlake, vendar jo je močno napenjalo. Hills in Eukanuba ne kupim ker sem slišala preveč slabih besed.
Mislim, da je veterinar plačan na kar proda, tako da ne verjamem več nič. Ne vem kakšno hrano naj kupim, visokokvalitetna je po 10€ na kg, kar se mi zdi pretirano, večino hrane (Orijen, ki jo priporoča znanka) je težko dobiti in je zame preveč draga.

Vsekakor je res, da je potrebno psu menjati hrano postopoma. Najprej malo več 8/10 njegove in 2/10 nove in vsak dan manj vsaj en teden in psa opazovati.
Res je tudi, da visokokvalitne hrane daš manj in se ti že tukaj obrestuje. Najhujše pa je, ko ljudje rečejo, da psu kuhajo sami hrano.

Lepo vas prosim, saj niti zase ne vemo kaj je najbolj primerno.
In tudi jaz še vedno iščem kremo za obraz 😉

Kdor ima svojega psa rad mu bo omogočil prehrano BARF. Kar se briketirane hrane vedite, da gre za velik biznis, žalostno je pa, da propagandi nasedajo tako uporabniki, kot tudi malo bolj strokovna javnost (npr veterinarji).

No midva sva pri izbiri hrane se najbolj upostevala psa, ker je bil blazno obcutljiv in je blo tezko najti nekaj, kar mu res pase.
Razni poceni hrane ne pridejo v postev, pes je bil ves cas lacen, kakci orjaski in takoj so ga zafrkavala usesa. S srednjega cenovnega sva kar lep cas iskala primerno hrano, sedaj je nutrience supreme in je presrecen, nobenih alergij, napenjanja,..
Da je vse se malce bolj zoprno, je bel, kar pomeni, da so vse z visoko vsebnostjo pese ze v startu odpadle.
Niso vse kar iste, tudi 70eur na zakelj (15kg) ne zagotavlja, da bo psu hrana pasala.

Kuhat pa ne znam za pse.

Za vse pse univerzalno najboljših briketov ni in to moramo vedeti. Lahko so še tako bio sestavine, oh in sploh idealna sestava, pa bo vedno skupina psov, ki takih briketov ne bo dobro prenašala. Isto je pri kuhani hrani. Zato je na vsakem lastniku psa, da sam testira psa in pogrunta, katero hrano njegov pes najbolje prebavi, po katerem daje videz zdravega psa (sijoča dlaka, ni napenjanja, živahnost, lepa koža in sluznice itd.).

Tudi sama sem sprobala vse mogoče za moje kuže in ne morem reči, da mi je kakšna znamka res top. Trenutno smo zadovoljni z Arden Grange, občasno kombiniramo z Back to the wild, za vikende pa imajo samo kuhano hrano. Tisto, kar res gledam, da v briketih ni so razna barvila, umetni dodatki, ki so praktično povsod, pa da niso na prvih mestih sama žita, ker psi niso ne kure, da bodo jedle prvenstveno koruzo, ne vegetarjanci. Tudi, ko sama kuham, upoštevam, da rabijo psi 70% mesa in ne prav toliko makaronov z nekaj mesa, kar daje večina neozaveščenih lastnikov psov. Sem sprobala tudi BARF varianto, pa se nam ni obnesla. Kot prvo psi niso marali surovega mesa, čeprav sem enega od mladička tako hranila odkar sem ga dobila. Kar naprej smo se borili z driskami, prhljajem, izpadanjem dlake, končno sem opravila precej testiranj, na podlagi katerih sem BARF metodo opustila (ne, ni bilo krivo meso, sem kupovala večinoma jagenjčka in govedino pri enih na koncu vasi, ki jih samo zunaj pasejo, nič umetnega ne dodajajo). Tako, da tudi ta metoda ni idealna za vse pse.

Še zaključek: vsak mora samo pogruntati idealno hrano za svojega psa, pri čemer naj upošteva glavna priporočila glede pasje prehrane in izloži iz prehrane vse strupene sestavine (čebula, čokolada, stročnice, kapusnice itd.) za pse ter vse, kar pes ne prenaša dobro…

Verjetno gre za pse, ki so bili že pri vzreditelju/zavetišču navajeni na brikete ali drugo industrijsko/kuhano hrano – dvomim, da bi mlad pes zavračal surovo hrano, saj je to njegova najbolj naravna dieta. Ko se enkrat pes navadi na neko prehrano, vsaka sprememba lahko povzroči težave kot je driska ipd. Je pa res, da BARF mogoče ni primeren za pse, ki ga niso navajeni, najboljše je, če začne s takim hranjenjem že vzreditelj.

briketi niso primerni za psa-pes je vedno jedel kar je uplenil-torej jedel je surove živali,vključno z vsebino želodca rastlinojedih živali npr.Pred dobo briketov psi niso potrebovali veterinarja, ker so ljudje svojim psom dajali mesnate kosti, drobovino.Danes se priporoča dajati tudi surova jajca,saj je pes tudi te našel v divjini.Poleg tega da briketi niso za psa, tudi zaščita proti zajedalcem in na drugi strani proti bolham,klopom ni primerna v tabletah in raznih agresivnih tekočinah.Psu se lepo odpravijo zajedalce s česnom,kajensko papriko (posušeno zmleto) pa tudi s surovim naribanim korečkom pomešanim med meso.Bolhe,klope pa lepo preženemo z neem-ovim oljem razredčenim z destilirano, ali filtrirano vodo.Marsikaj se da narediti za naše ljubljenče da bi bili bolj zdravi, vendar je najbolj komot psa nafutrat z briketi.
Tudi pri človeku ogromno bolezni nastane zaradi nepravilne prehrane, tako tudi pri psu.
Predno sem svojemu psu ponudil živo hrano, sem ga futral z briketi za ceno 75 eur za vrečo, katero je pojedel v 1 mesecu.Zdaj mu ponujam živo hrano, ki me košta 1.5 do največ 2 eur na dan- torej največ 60 eur na mesec Pes je zdrav ko riba, dlaka se mu svetim prhlaja nima več, vonj psa je čisto drugi-nemoteč.Vsi ki imate psa radi -razmislite o njegovi prehrani, za ostale pa itak ni rešitve.

Kje se pa kupi sveze meso tako poceni? To me pa resnicno zanima. Pol kile piscancjega mesa je tako na hitro receno, pri najboljsem sosedu, priblizno dva eura.

Meso se da dobit med 2 in 4 EUR kila. Malo pogledaš, kaj je kdaj v akciji, in tisto kupiš. Piščanca (celega) komot stakneš za 2,5 EUR kilo. Goveja rebra, svinjski vrat ali pleče znajo bit okrog 3,5. Med 3 in 4 dobiš tudi nezačinjeno mleto meso. Itak je treba upoštevati, da mora meso za psa vsebovati tudi kite in hrustance, nekaj kosti in nekaj maščobe. “Lepo” meso je prehransko namreč nekoliko prazno. Vmes lahko dodaš tudi nekaj drobovine, ki je v glavnem med 1,5 do 3 EUR za kilo.

Briketi se mi zdijo bolj kot ne potrata oziroma so dobri za vmes, kadar ni časa ali če ni bilo nič pametnega mesnatega za kupit, ali pa za na dopust mogoče. Če vsebujejo 30% mesa, so že oh in ah in je cena na plafonu. Pa še to gre bolj za mesni odpad (“stranski proizvod”). V loncu spacaš obrok z enako oz. boljšo sestavo za bistveno manj denarja.

No, preden na slepo svetujete BARF, bi bilo treba še marsikaj fajn naštudirat, anede?
Pa nisem “briketašica”, ampak neke zmlete kosti in packarija pa se mi ravno ne zdi nek fantastičen recept…

A, seveda je fajn! Pa ne zdaj za pse ali za lastnike, ampak če obvladaš marketing in prodajaš kosti za ceno suhega zlata… oprosti, ne moreš rečt, da ni fajn. :-)))

Bolj ali manj isto velja za brikete, pa za coca colo, pa še za kaj.

No, pri BARF sploh ne gre za packarijo in zmlete ostanke. Jaz mojemu nič ne meljem. Dobi cel kos stegna, s kostjo vred. Ali pa lep kos svežih, zdravih jeterc. Pa sveža jajca za dlako. Itd. Vse kar dam mojemu psu, bi lahko mirne duše pojedel tudi sam, če bi kuhal. Nobenih ostankov. Gre za naravno hrano, s takšno, kot bi se žival hranila v divjini. Še ni videl v veterinarja v svojem življenju, razen za cepljenje, pa je že v lepi starosti. Res, da je pes pes in ne volk, ampak genetsko se v bistvu zelo malo razlikujeta, ravno tako tudi prehranske potrebe. Če pa kdo misli psa futrat z mletimi kostmi in ostanki je pa bolje da ostane na briketih.

A, seveda je fajn! Pa ne zdaj za pse ali za lastnike, ampak če obvladaš marketing in prodajaš kosti za ceno suhega zlata… oprosti, ne moreš rečt, da ni fajn. :-)))

Bolj ali manj isto velja za brikete, pa za coca colo, pa še za kaj.[/quote]
Hja, vedno se najde kdo, ki odkrije tržno nišo in začne prodajati gnoj za zlato. Saj delajo tudi brikete in konzervirano hrano, ki je kao “BARF” 😀
Ne pa zaradi tega a priori trditi, da je naravna dieta psu škodljiva, ker to ni res.

New Report

Close