Kateri šivalni stroj
uporabljate tiste, ki vam gre šivanje tako zelo dobro od rok?
Se najbolj obnese navaden, ali takšen z več funkcijami in nastavitvami? Katero znamko priporočate?
Zakaj to sprašujem?
Včeraj sem malce oči pasla po metražnih trgovinah v Velenju in sem skoraj dol padla, tako cortkane sorte blaga imajo za kakšne otroške jaknice, bundice… Pa tudi zame:-) (čeprav bi morala dat dol enih 20 kg, tako bi pri nakupu blaga znatno prišparala:-))
Sem sama pri sebi sklenila, da zdaj se bo pa res treba lotiti tudi šivanja.
Štrikat že znam, najrajši pletem zapletene norveške vzorce, včasih sem kvačkala ljubke klobučke iz volne in jih še izvezla (v letih še pomnite tovariši, ko je dan še imel toliko ur, da sem si to lahko privoščila),
izumila sem en patent pri izdelovanju drobnega peciva, ki ga zdaj uporablja vsa žlahta (razen mene, ker mi na vseh frontah zmanjkuje časa…). No, ko že ravno to pišem; bliža se birma nečakinje in že imam novo idejo. Iz čvrste mase za španske vetrce, ki so pravzaprav beljakovi kupčki s sladkorjem, bom nabrizgala golobčke. Majhne, ljubke in bele.
Ko bom z digitalcem malo bolj na ti, vam bom pripopala slikce in recepte, če koga zanima, seveda.
Lep jesenski pozdrav!
Jaz nisem šivilja, šivam za hobi in velikokrat sem si že zaželela kakšen bolj zahteven stroj, več vzorcev, načinov šivanja, sploh unega, ki obrobi tako industrijsko, mislm da je to overlock…
Če bi jaz kupovala novega, bi kupila sivalni stroj, ki bi imel veliko funkcij, sploh ti, ki se spoznas na sivanje, ne bo ti zal, saj ves če nekaj nimas moras potem improvizirat, tu gre čas in še živci, če pa imaš, samo nastimas in šivaš. Zelim ti, da dobro izberes, moja firma stroja je toyota, sem zelo zadovoljna z njo, le nekaj funkcij bi ji dodala;))
Lepo, da razmišljaš o šivanju…ogromno stvari lahko zašiješ, predvsem za male fracke:)), če imaš punčko pa sploh. Pri sebi jaz že malo preračunam, če se splača. Če dobim poceni blago oz. če hočem kaj posebnega zašijem tudi zase.
Glede šivalnega stroja…najbolj se obnese čisto navaden stroj. Imeti mora navaden šiv, cik-cak šiv in nastavek za izdelavo gumbnic…vsi dodatni vzorčki in šivi so praktično neuporabni. Glej, da bo imel čim več kovinskih delov in čim manj plastike. Če ga boš imela postavljenega na stalnem mestu, naj bo težek, da ne skače po mizi.
Jaz imam od švicarske firme Brother. Star je že kakšnih 15 let, redno v uporabi, malo že kašlja, ropota in skače po mizi:))…dela pa vseeno….samo upam, da mi ne bo danes “crknu”, ko ga tako hvalim:))
Če imeš namen veliko šivat, sploh za otroke razne trenerke, flise, uporabljat raztegljive materjale ti priporočam, da si kupiš še overlock oz. da začneš kar šparat denar za njega:)))
Če te še kaj zanima…vprašaj.
lp
Precej šivam, imam šivalni stroj že star – ružo Bagat, letos sem si kupla še overlock. Overlock sem zelo pogrešala, ko sem ga kupla, sem se prav vprašala, kaj sem tolk časa odlašala z nakupom… Pri šivalnem stroju uporabljam tiste običajne funkcije…za gumbnice, raven, cikcak šiv, za robljenje zaves tačko…več pa ne rabim in pri nakupu novega, tudi ne bi gledala za kaj več funkcijami kot jih imam sedaj.
Vezilni stroji mi burijo domišljijo, ampak to je za takrat ko bom velika… do takrat pa peški, lepo počasi in vstrajno.
Ko pa pogledam Baucin album pa komaj še pr miru sedim v službi…bi kar šla domov, pa kaj lepega ustvarjat.
Ustvarjalna čimprej se spoznajta z digitalcem, tisti izum za izdelavo piškotov pa naam napiši prosiiim lepo…kmalu bo predbožični čas….juhu :))
ps.
tud jst se bom mogla še naučit slike prštimat, ampak najprej bom še božičku pisala, za digitalca :))
Jaz tudi samo obcudujem vse krasne stvari umetnic iz foruma… Ustvarjala bi vse sorte, a kaj, ko z dveletnico ni kaj dosti prostega casa. Vcasih sem precej vezla razne cestitke, tudi slikice, s sivanjem pa nikoli nisem bila na “ti”. Gledam pa Baucine umetnine, pa aplikacije medvedka Pu-ja, pa me kar mika, da bi osvojila se to skrivnost.
Mimogrede, Ustvarjalna, hvala za vse cudovite ideje,ki si jih natrosila glede raznih daril, so zelooo uporabne in imam ze vse sprintane in shranjene!
Vsem lep, ceprav dezeven pozdrav,Natasa
Če si mene spraševala, oprosti sem verjetno res spregledala. Vzela sem Toyoto junija pri uvozniku na Brnčičevi in sem plačala 80.000 sit, čist isti model je zdele 70.000 sit v Merkurju, v trajni akciji. Mi je kar mal žal, ampak če bi vedela prej…
So pa tele modeli, k so v akciji mal cenejši, ker gre za starejši model samo kar se dizajna tiče…tam ko sukanec napeljuješ, mal drugače zgleda kakor ta novi modeli, ampak zaradi tega luksuza lahko plačaš trideset jurjev več…
Šiva ko ura, nč ne vleče, ne zateguje, pa daš različne tkanine notr, vse lepo nastaviš, pa je. Kar takoj sem znala delat z njim, čeprav zgleda tako zapleteno na prvi pogled.
Jst sem ravno kupila overlock od Elne, vendar ga še nisem uspela uporabiti, ker sem šla še tisto noč, ko sem ga dobila rodit. Osnoven model je 115.000,00 sit, imajo pa 5 letno garancijo, če ga prineseš enkrat na leto na servis, ki je brezplačen. To se mi zdi zelo pomembno. Imam tudi njihov navaden šiv. stroj in sem zelo zadovoljna.
Ciao!
Tudi jaz sem v dilemi kaksen sivalni stroj nabavit. Trenutno sem nekje med Elno (pri Merkurju model 2003 – 39.900 SIT) in Toyoto (pri Neckermannu model cu27 45.000 SIT).
Ta dva sta navadna šivalna stroja, pri Toyoti pa so med programi šivov omenjeni overlock šivi. A mi lahko kdo razloži kaj to pomeni? Verjetno je razlika s tistimi overlock šivalnimi stroji…
Lp