Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Kateri pediatri v LJ so OK?

Kateri pediatri v LJ so OK?

Sem v 26t, po moje bom počasi morala izbrati pediatra. Kolikor vem, samo pokličeš pa se zmeniš še pred rojstvom otroka, a ne?

Skratka, sem iz občine Brezovica pri LJ, ampak nimamo svojega pediatra. Šla bi v LJ, razmišljam o Viču, Murgljah, eventuelno tudi o Dravljah, Šentvidu. Ima katera izkušnje s pediatri tam? Iščem takega, ki je dober in ki se nekako drži ur, se pravi, da nima gužve v čakalnicah, da ne čakaš kot nor in da se lahko kaj pogovoriš tudi po telefonu. Kaj pravite, mamice?

Sina imam pri Porenti v ZD Vič in sem zadovoljna.

Pozdravljena!
Na Viču deka 5 zdravnikov:
dr. Hočevar Acceto Majda
dr. Lobnik Sonja
dr. Selan Jožica
dr. Porenta Vlasta
Dr. Tratar Tončka
Glede čakanja je pa tako, kamorkoli boste šli povsod boste čakali, mogoče boste nekje malo več drugje manj, je pa tudi odvisno od sezone obolenj. Zdravnice so vse zelo dobre, najhitrejša je dr. Hočevar.
Če te še kaj zanima me kontaktiraj na mail.

---------------------------------------------------------------------------------------------- Veliko več smo, kot le telesa in osebnosti. Ne glede na spreminjajoči se zunanji videz je notranji duh vedno lep in ljubeč

S čakanjem ni hudega. Te naročijo (mislim, da pri katerikoli) potem pa čakaš nekaj minut. Nikoli še nisem čakala več kot pol ure. Všeč mi je tudi, da lahko pokličem in vprašam. Npr. otrok ima drugi dan vročino 38, pa nič drugega, ali se naj prideva pokazati ali še kak dan počakava.

Jaz sem pediatra zamenjala, ker sem pri prejšnji, ki je imela tudi odrasle paciente, enkrat z otrokom s skoraj 40 vročine čakala 3 ure v čakalnici, da so si pred mano razne tete pritisk izmerile. Se ni dalo nikakor drugače zmeniti. In takega čakanja na Viču ni.

No, ravno to potrebujem, da ne čakam ne vem koliko z bolnim otrokom! Se pravi, pokličem in si izberem katerokoli od teh petih? In druge jo nadomeščajo, če je odsotna?

Btw, kje točno je ZD Vič?

A je mogoče katera v Murgljah?

Aja, kok so pa kaj stare te pediatrinje? Saj ni zelo pomembno, samo za orientacijo. Pa da je prijazna in ne komplicira. Zdaj sem pa že zahtevna, a ne?;)

Če je odsotna, jo nadomešča druga. Tudi v soboto dela ena, tako da ti samo nedelja ostane za urgenco, če je kaj nujnega.

Prvič sem bila na Viču z visoko vročino pri Selanovi, ker nisem hotela več iti v naš ZD. Mi je bila zelo všeč, ker je zelo odločna, samo dela samo 2 dni v tednu za bolne otroke, ker ima še razvojno abulanto. Ko sem se z njo pogovarjala, da mi je pomembno, da z otrokom prihajm k čimbolj isti zdravnici, mi je sama rekla, da naj potem razmislim o kaki drugi. Stara je kaki 55.

Sosedi sta ena pri Porenti, druga pri Acceto in obe pohvalita. Nekako sem se potem odločila za Porento, ki dela za bolne 4 dni v tednu. Mi je všeč. Morda je za moj okus malo prenežna. Mi je pa všeč, ker včasih se meni zdi nekaj malenkost, da se odločam ali jo naj sploh vprašam ali ne, ona pa vsako moje vprašanje resno vzame in otroka pregleda. Stara je kakih 40 let. Ima pa tudi fino sestro s katero se lepo pogovoriš, kadar ne veš ali je otrok za k zdravniku ali ne.

Takrat sem tudi v Murgle klicala, pa je bila varianta samo samoplačniško.

Selanova je stara 50, ja dr. Porenta je najmlajša in zelo nežna, Dr. Lobnik bo šla verjetno kmalu v penzijo, ostali dve gresta tudi proti 50.

---------------------------------------------------------------------------------------------- Veliko več smo, kot le telesa in osebnosti. Ne glede na spreminjajoči se zunanji videz je notranji duh vedno lep in ljubeč

A potem sem jo pa postarala za 5 let? Sem bolj iz tega sklepala, ker je poznala mojo taščo, ki bi bila sedaj stara 57.

OK, super, ZD Vič smo obdelale. A ima katera tel. št., da pokličem tja? Sicer imam še čas, verjetno mesec dni prej je čist dost, a ne?

Pokličite, ko se otrok rodi, na otroški dispanzer kartoteka je 200 45 14, centrala pa je 200 45 00.
Prijetno nosečnost še naprej!

jana

New Report

Close