Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Kateri lak za ladijski pod?

Kateri lak za ladijski pod?

Z mojstrom smo dogovorjeni, da nam položi ladijski pod (bor), lakirali bomo pa sami. Ali ima kdo izkušnje, kateri lak bi bil za to najprimernejši?

Hvala!

višja kot je cena, boljši je. naj bo poliuretanski, lahko tudi voskate, če hočete bolj natur videz, vendar je kar zahtevno, če boste sami voskali.
kakšen pod ste kupili in po čem? bom ravno delal nekaj podobnega.

Odgovarjam namesto zene. Bor sva nasla v OBIju, sortiranje A/B po 2.8 kSIT/m2. Nek avstrijski ali nemski. Dimenzije 4000x115x19 (mm3). Vceraj spraseval v Merkur-ju, so rekli da je poliuretanski lak tezje nanasati kot npr. kislinskega. Kaksne pa so vase izkusnje? Poleg tega sem vprasal enga parketarja, ki je v sluzbi lakiral parket, pa je izstrelil kislinskega in sele nato poliuretanskega, ceno materiala pa je ocenil na 0.8kSIT/m2.

Evo, toliko vem.

Pozdrav

Andrej

Andrej, razlika med kislinskim in poliuretanskim je (kot jaz vem) v trdnosti.

Jaz imam doma živali, zato smo parket lakirali s poliuretancem. Res je da pravijo da se težje nanaša, toda nam ga je parketar tako dobro nanesel, da se nikjer ne najde niti ene “pikice”, za katere pravijo da jih poliuretanci radi puščajo.

Odločitev je seveda vaša. 🙂

Lp, Saška.

mene pa predvsem zanima, če se lahko parket tonira s kakšnim temnejšim tonom? laki so običajno prozorni, zato ne vem, s čim je potrebno premazati tla pod sloj laka.

Če želite naravno barvo vašega poda tudi po daljšem času vam svetujem dvokomponentni vodni lak ki vsebuje UV-faktor, nikakor pa ne drugih lakov ker vsebujejo škodljive snovi med njimi so tudi formaldehidi. Sicer pač vsak po svojem in za svoje zdravje.

lp

New Report

Close