kateri je pravi
Pet let sem bila v vezi zadnje leto nama je kar precej skripalo.Na izletu sem spoznala drugega moskega.Sprvim sva se razsla in zacela sem z drugim.Zelo se ujemava zivi pa v drugem kraju.Problem je ker me prejsni fant se vedno spolno privlaci in to se bolj kot prej tega se zaveda.Oba sta mi vsec vsak na svoj nacin.Tako ne more vec bit.Kaj naj naredim s prvim se o tem pogovarjava in pravi da me bo minilo saj z drugim nisva intimna in da imam rada njega.Jaz sem zmedena kaj naj naredim preden se se bolj zapletem.Drugi fant me zeli kot prijateljico sexa pa noce ker ima probleme z erekcijo.
Potem pa bodite z drugim samo prijateljica, s prvim pa….
Za kako resno vezo pa očitno ni noben od teh dveh primeren.
Prvega ne ljubite, vam je samo spolno privlačen in imata urejene spolne odnose. Dokler ne spoznate pravega, ki bi vas zadovoljeval na obeh področjih, boste pač nihala med dvema.
Tudi drugega ne ljubite, ker niste pripravljena ničesar storiti za to, da bi on rešil svoje probleme z erekcijo (če se da).
Osebno bi z obema ostala v prijateljskem odnosu.
Za resno vezo sta potrebna tako spolna privlačnost kot prijateljstvo in zaupnost.
Pozdravljeni!
Kako poznan je vam ta svet, ko si razpet med dvema svetovoma in želiš izpolniti pričakovanja obeh. Ko čutiš da če zavrneš enega, izgubiš del sebe, vendar nekoga na koncu moraš zavreči. Nekdo mora biti zavržen. Kako to, da ste se zapletli v ta čustven svet razdvojenosti in hrepenenj, ko ljubiš povsod malo. Ko v sebi ne najdeš tiste celote, ki bi te varno spremljala v odnosih, temveč si razpet med pričakovanji in iluzijami?
Ta občutja vi zelo dobro poznate, saj ni naklučje, da ravno vi, v tej vlogi. Kaj je ta zmeda, ki jo opisujete? Vi imate odgovor, ki leži globoko v punčki v vas, ki je najverjetneje bila razpeta med pričakovanji in potrebami drugih, njena občutja pa niso bila nikoli pomembna in začutena. Rada bi samo povdarila, da ta čustveni svet razpetosti, ki ga sedaj doživljate, vi zelo dobro poznate, saj je to tisto čutenje, ki vas je kot punčko najmočneje zaznamovalo.
Pomembno je, da začutite ta otroška čutenja in globoko v sebi sprejmete odločitev, da boste v svet vstopali drugače. Vredni ste ljubezni in spoštovanja moškega, ki vas ceni in ljubi. Včahih je zelo težko zapustiti star odnos, saj je tam tako močna čustvena vpetost, da telo kliče nazaj v odnos. Pomembna je odločitev. Nekdo od vas treh bo moral biti zapuščen. Ne vem sicer zakaj morajo biti ljudje ob vas zapuščeni, od kje ta bolečina zavrženosti. Kako to, da se srečujete z ljudmi na teh občutjih, od kje jih vi poznate?
Razmislite o tem in se odločite, da ste vredni več.
Pa še nekaj bi povdarila. Dokler bo vaš partner dopuščal, da ga ponižujete z odhodi in vas bo še vedno pripravljen čakati in hrepeneti po vas, boste vi v njegovih očeh dobivali potrditev, da vas ljubi. Iskati odnos in ljubezen v očeh zapuščenosti, govori o vajini veliki bolečini. Saj vidva se v resnici nista razšla, samo drugačen, za vaju bolj varen odnos sta vzpovstavila, kjer hrepenita drug po drugem in se v tem hrepenenju najglobje čutita. To so zelo nevarne in boleče igre, ki se lahko v obdobjih krize pojavljajo vse življenje, dokler se enkrat ne odločiš in zaživiš drugače.
Imejte se lepo.
Sabina Stanovnik
spec. Zakonske in družinske terapije
G.Stanovnik vas odgovor mi je dal mislit in rada bi kaj naredila v tej smeri.kot prvo sem prvega postavila pred vrata ceprav je sel a vem da bo se prisel z raznimi izgovori a odlocena sem vstrajat cetudi mi je hudo ker vem da sem ga prizadela.drugi mi veliko vec pomeni ne vem kaj naredit a je bolje da mu povem vso situacijo cetudi bo lahko to pomenilo konec?rada bi tudi ta vzorec prekinila saj sem vedno bila razdvojena v ljubezni.kaj mi svetujete bi bilo dobro ce bi prisla k vam na terapije.
Pozdravljeni!
Odločitev za terapijo, je odločitev za novo pot v življenju, za spoznanaje, da si v življenju vreden drugačnega koraka v svet.
Za terapijo se lahko odločite kjerkoli v Sloveniji, odvisno od tega, kje živite. Lahko pa se obrnete tudi na nas, Zakonski in družinski center Midva na Ptuju.
Imejte se lepo.
Sabina Stanovnik
spec. Zakonske in družinske terapije