Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Kateri deodorant

Kateri deodorant

Brala sem o povezavi deodorant – rak na dojki. Zanima me kateri deodorant svetujete? Brez njega ne gre.

O tej temi smo na našem forumu že govorili in vam priporočam, da si jih ogledate pod starejšimi temami (julij-avgust 2004).

Poznana mi je študija, ki jo je opravil zdravnik Kris McGrath z Univerze v Chichagu. Študija je bila izvedena na 400 ženskah. Ugotovil je, da redno britje pod pazduhami v kombinaciji z uporabo
deodorantov povečuje možnost obolenja za rakom na prsih. V tumorjih v dojki so našli enake sestavine, kot jih vsebujejo tudi deodoranti. Dokazov za to, da so za nastanek teh tumorjev deodoranti tudi dejansko krivi, pa zaenkrat še ni.
Študija, ki jo je izvedel zdravnik Kris McGrath z Univerze v Chichagu sicer nakazuje na to, da deodoranti in sredstva proti potenju morda do neke mere povzročajo raka na dojkah, vendar le v kombinaciji z britjem pod pazduhami.

Po mojih informacijah ANTI-PERSPIRANT-a oz. ALUMINIUM CHLORHYDRAT-a ni prisoten v deodorantu Nivea Fresh v stiku, Lidera Deo krema in »Johnson and Johnson« ter v naravnih kristalnih deo stikih, ki sicer ne zadržujejo potenja ampak preprečujejo in odstranjujejo vonj telesa in zagotavlja 24-urno zaščito.
Zaenkrat je zbranih premalo dokazov, vendar se nagibam k previdnosti in vsaj po britju ne priporočam uporabo omenjenih deodorantov.

Njalepša hvala.

New Report

Close