Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja kateri copati za v vrtec?

kateri copati za v vrtec?

Pozdravljene!

Katere copate ste kupile za svojega enoletnika za v vrtec? Nam je namreč v razvojni rekla, naj ne kupujemo “trdih” copat (cicibanovih), v vrtcu pa so nam priporočili ravno te zaradi tega, da ima noga oporo.
Hvala.

upoštevaj razvojnega pediatra! Jaz sem ji za čez zimo dala tiste copatke, ki se obujejo kot nogavička, zdaj ima pa navadne, na princip balerinke (http://www.copati.si/balerine.htm).

Lahko pa tudikaj takega –
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=177788 – jaz sem pač gledala, da jih je “čim manj skup” in ima tako čimveč nogice frej (ma, ne vem, če sem napisala razumljivo).

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Ah prosim lepo,nikaor trdih.je čisto vseeno katero firmo kupiš.lepo pojdi v trgovino,pomembno je,da lahko copat lepo zviješ,podplat mora biti mehak,da lahko otrok sploh hodi in da se nogica pravilno razvija.
In to glej pri vsej obutvi in ne samo pri copatah,podplat mora biti mehak

Copatke Robeez. Prav tako po nasvetu razvojega pediatra. So se čudovito obnesle.
Bili so njegovi prvi copatki in od takrat jih ne menjamo.
Ker smo jih prerasli ji prodajam, saj so novi kar dragi.

Če te zanima: http://med.over.net/forum5/read.php?11,4796063,4796063#msg-4796063

So edini copatki, ki ne prevzamejo oblike, zato jih lahko nosi tudi drug otrok.

lp, ewy

Naša ima Robeez Treds. Imajo gumiran podplat, tako da ni panike, če stopi na mokro. In so še vedno čisto mehke. Uglavnem superca.

To o nogi, ki mora imeti oporo, je po sedanjih dognanjih malo mimo. Otrok naj bi bil čimveč bos oz. v nogavičkah “z bremzicami” (no, v vrtcu to morda ne gre ravno), sicer pa čim mehkejše copate.
Ja, Cicibanove so strašno trde – očitno so v Cicibanu še “po ta starem”.

Tudi jaz sem bolj za mehke – ampak za v vrtec bo vseeno imela Superfit ali Fischer Price, ker so tla v našem vrtcu izredno mrzla in so nogavičke z bremzicami čisto premalo.

Lp

Naša je imela, dokler je bila številka, Fischer Price, v bistvu so sandalčki – odprti, nič ne drsijo, zgoraj je mreža, tako, da so tudi zračni.

Zdaj, ko je presegla št. 27, smo ji kupili copatke – balerinke.

robeez
enaka a nekoliko cenejša varianta so
starchild (minisvet.si)
snuggle feet
v ljubljani maš pa še na ulici janeza pavla II trgovino positive, v kateri ti jih naredijo po naročilu
enake prodajajo v radovljici (manus)

Ko bo otrok večji – noga okoli 24 pa lahko mirno presedlaš na mnogo cenejše a odlične balerinke. jaz sem čakala da je bila stara 2,5 do 3 leta.

Moja punca je mela robeeze, sedaj jih za njo nosijo tudi že tretji otrok. Po nogi se namreč oblikujejo toliko kot nogavica 🙂 Nič.

Vsi ti copati so popolnoma usnjeni in jih je zelo lahko vzdrževati (opereš v stroju na 40), če drsijo pa podrgneš s finim smirkovim papirjem po podplatu in basta.

Sicer pa – ker so taki kot so jih otrok dolgo ne preraste – držijo približno pol leta oziroma 3 velikosti.

Naša je tudi dobila Robeez, jih ima že pol leta, pa so še vedno dovolj veliki in bodo zdržali še nekaj časa. Sedaj, ko gre v vrtec v kratkih hlačkah in majčki, brez nogavičk, jih nosi tudi kar na bose noge brez problema. Naš vrtec je kvečjemu prevroč, kot pa premrzel in ne vidim potrebe po kakih bolj orenk copatih. Še posebej, ker je doma ves čas bosa – na parketu in na ploščicah.

Tisto o potrebi po opori pri otroški obutvi je pa čisti larifari.

Naš je ful švical po Shoshooes (alla Robezz). Doma in pri varuški ima nogavičke z bremzicami, sedaj za v vrtec pa tudi mi nekaj iščemo. Moram iti pogledat tele Fisher Price, ki so zračni…a imajo tudi za fantke take, a le za punčke (mislim to, da so zračni in ne preveč zaprti)? A potem te copatke nosijo na boso nogo ali z nogavičkami?

V Shoshooes copatkih je tudi naši punčki nogica švicala, v Robeez-kah pa ne in jih nosi tudi na boso nogico. Verjetno je odvisno tudi od kvalitete usnja, saj so shooshoos dosti cenejši.

Hoj,

Naš enoletnik ima Fisher Price copatke in sem zelo zadovoljna – z Roobeezkami nisem bila , ker imajo lastiko ki se zažre v gleženj.

LP,

laura

Laura. Elastiko zamenjaš z drugo, če je v tem problem. :-))

Mi imamo pa kar Crocse- sem ful zadovoljna: praktični, da se lahko sama obuva in sezuva, ne drsijo in ne spustijo vode, če je v kopalnici in maximalno mehki in udobni.

Mi smo imeli Superfitove, take na vezalke, da si jih 1-leten otrok ne more sam sezuti. Taka je bila tudi zahteva v vrtcu (da se ne sezuvajo) ker drugače ves čas samo copate iščejo in obuvajo. Doma smo imeli tiste usnjene od muce copatarice, pa so bile več na tleh kot na nogah – je takoj kje kakšnega izgubil.

Superfitove copatke.

Mi smo super zadovoljni z copatki, ki smo jih kupili na stojnici Vučko v City Parku.
Sem jih pa našla tudi v spletni trgovini: http://vucko.si/copati/usnjeni-unikatni-copati/otroski-usnjeni-copatki
Že 2x naročila 🙂

Lp Stina

Ojla,

Naš je imel ves čas obiskovanja vrtca copatke Jinwood, s katerimi smo bili super zadovoljni. Dobijo se tudi takšni z gumijastim podplatom. Naš jih je imel tako za v vrtec, kot za doma in za obiskovanje športnih aktivnosti.

Lpc

New Report

Close