Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja kateri čaji za dojenje in novorojenčka

kateri čaji za dojenje in novorojenčka

Zanima me, če katere doječe mamice pijete kakšne posebne čaje za dojenje – katere pa in ali menite, da so koristni?

Zanima me še, kateri čaji so primerni za novorojenčka?

Jaz sem pila najprej Hippovega za dojenje, in sem mislila da pomaga. Potem mi ga je enkrat zmanjkalo in sem v lekarno poslala očeta, ki mi je prinesel čaj pri dojenju firme Galex. No, ta pa RES pomaga!

Za novorojenčka pa je baje Hippov ok, pa tudi Bebi čaj. Ampak jaz mu nisem nič dajala – vsaj prvi mesec ne. Potem pa Hippovega instant – komarček.

Galex čaj – ali ga je priporočljivo piti že med nosečnostjo?

Hvala in lp!

jaz sem po porodu spila na hektolitre čaja za dojenje, vendar le prvih 14 dni. potem pa oooogromno vode.

malčku pa ni potrebno ponujati nobenega čaja, saj je materino mleko več kot zadosti. ne bo dehidrilal, kar brez skrbi!:)

Med nosečnostjo ti ni potrebno piti čaja za dojenje, ker ne bo nobenih rezultatov. Tudi jaz sem namreč razmišljala o tem, ker sem se strašno bala, da ne bom mogla dojiti, potem pa mi je to moj ginekolog odsvetoval. Nič ni hudega, če ga piješ med nosečnostjo, rezultatov po porodu pa tudi ni.
Bi ti pa svetovala, da ga piješ po porodu. Po mojem mnenju ta čaj ni namenjen temu, da bi zaradi njega nastajalo več mleka. Ko je našo malčico v prvih treh mesecih grozno zvijalo, sem poslala v lekarno svojo mamo, naj mi prinese nekaj za njo, da je ne bo več zvijalo. Uslužbenec ji je rekel, da oni priporočajo, da mamica pije čaj za dojenje in da se s tem zmanjšajo otrokovi krči. V tem čaju je namreč zelo veliko zelišč (tudi komarček), ki jih otrok dobi preko materinega mleka.

Meni je hippov čaj za dojenje zelo pomagal, če bo imel krče pij veliko kefirja. Jaz sem svojemu dajala po žlički malo prekuhane vode, se mi zdi da je dobro da spere malo usta in da se navadi.

Sem probala čaj za dojenje od mariborskih lekarn. OGABNO!
Pol pa sem odkrila Hippovega : čaj za dojilje. Pa mi je ful dober. Jaz ga pijem raje hladnega, ker ga lahko tako kar eksam. Pa nimam glih nekega občutka da bi imela po tem več mleka. Ne vem no. Po moje je dovolj tudi če piješ veliko vode.

Najbrž res odvisno, zakaj ga bi pila, ali za več mleka ali za boljše ali proti krčem dojenčka. jaz sem zaradi krčev kar dva meseca pila kuino/janež – pa ne vem, ali je res kaj pomagal. Za več mleka pijem pa sezamov čaj (2 žlički na 3 dcl, vere 20 min, poješ semena in spiješ čaj, recept iz sosednjega foruma), pa pojem žličko namočenih semen fenugreeka oz božje rutice oz meti (ena in ista zadeva).

Pozdrav,

Jana

jaz nisem nobenega posebnega, je pa res, da smo takrat imeli doma roiboos, tako da sem verjetno vec tega. Novorojencka pa sem samo dojila.

Recept homeopatinje:

v enakih deležih kopriva, janež, kumina in komarček.

Pijem ga že 5 mesecev un nisem imela težav z mlekom.

New Report

Close