Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja kateri avtosedež za otroka-10kg?

kateri avtosedež za otroka-10kg?

zanima me, kateri avtosedež ste kupili za otroke, ki že znajo sedeti, a so prerasli lupinico od 0-13 kg in kako ste z njimi zadovoljne, ja pa kje ste jih kupile? menda, da rabljenih ni dobro kupovati?

iščem kaj, kar ne bo preveč drago, vsaj za nekaj časa in uporabno? hvala in lep dan želim!

Mi imamo Maxi Cosi XP in smo zelo zadovoljni. Naš ima 9 kg in smo ga tudi ravnokar prestavili. V njem se precej bolje počuti kot v lupinici, ki mu po dolžini sicer še ni bila prekratka (ROmerjeva), ampak je bila pa precej ozka. Spomnim se, da sem ga dobila v akciji za 12 tisočakov znižanega, ampak že dve leti nazaj (smo ga imeli še za sestrico). Kakorkoli se boš odločila, pomisli na varnost. Ni ravno poceni, varen pa. Kakšne Nanie pa nikar ne kupuj.

Jaz se sedaj odločam med maxi cosi Toby in kiddy life pro

živijo,
kaj pa REOCARO?poglej na spletno stran.
za reklamo ne dajo kaj dosti,kajti izdelava otroških avtosedežev
je njihova stranska dejavnost,izdelujejo pa sedeže za letala in dirkalnike
…torej o kakovosti ni dvoma oz.sama poglej…reklamo za zastopnika ne
delam…cena pa je tudi ugodna

lep pozdrav

Mi imamo recaro, pa ga ne zamenjam za noben sedež. Je od 9-36 kg, pa razmišlajm da bi kupili še enega za drugi avto.

maxicosi toby stane 59898,00 sit, sem ga tudi sama opazila.

kako to pa da je ta recaro od 9-36kg, a ni to malo preveč? mislim, nočem da bi bilo otroku neudobno, kje se jih dobi.hvala

reocaro je nekaj čez 200e.
je sestavljen iz več delov,tako da ti ostane na koncu le še “jahač”.
je zelo udoben in ima nastavljiv naklon(za spanje)
le ena trgovina ga prodaja…poglej na spletu,da jim ne delamo reklame

lep pozdrav

pa še to…
zdaj vidim da bodo tudi na otroškem bazarju,
oglej si jih tam

lep pozdrav

Toby je naš :)))

Danes sem si jih v živo vse pogledala in me je najbolj prepričal. Glede varnosti se mi zdijo bolj primerni sedeži do 18kg.
No kakorkoli meni je bil ta najbolj všeč.

Posebej Recaro se je na testih zelo slabo odrezal.

http://www.motorevija.si/datoteke/tabela%20sedezi%202007.gif

safety first…rečemo vse mamice..kar je tudi prav!
Recaro se ni tako slabo odrezal na testih.
si imela nesrečo?
midva sva jo imela.
pri nakupu le tega je stvar presoje…
torej…varnost..nagibi da lahko otrok zaspi…
zračnost sedeža…da ni ves prepoten po vožnji.
to vse sem dobila pri recaro(iskala 3mesece in kolebala med ponudbo)
srečno in udobno vožnjo vsem
pa lep pozdrav

Po testu iz zadnjega Vipa, kjer so bili sedeži ocenjeni po bolj ostrih kriterijih, kot na dosedanjih testih, so ocene takšne:

9-18 kg
——–
Kiddy infinity pro*………………..dobro (4,4)
Maxi cosi priorifix………………..dobro (4,3)
Chicco key 1 isofix………………..dobro (4,0)
Concord trimax…………………povprečno (3,4)
Maxi cosi Tobi…………………povprečno (3,3)
Recaro young expert plus isofix….povprečno (3,3)
Chicco key 1 X-plus…………….povprečno (2,7)

* v Nemčiji je od vseh naštetih v skupini najcenejši (stane 139 €), cena za Slovenijo ni objavljena

9-36 kg
——–
STM starlight SP……………….povprečno (3,2)
Chicco max-3s……………….pomanjkljivo (1,5)

Cena: 192,00 EUR (46.010,88 SIT)
Starlight-SP je otroški avtosedež za starostno skupino I in II+III, to je za otroke težke od 9-18kg in 15-36 kg.
Ta najnovejši avtosedež ponuja največjo možno varnost, ki ni odvisna od starosti otroka. Starlight SP ima nov 5-točkovni sistem varnostnega pasu vgrajenega v sedež. S svojim hrbtnim naslonjalom, ki je po višini nastavljiv nudi odlično zaščito otrokom starim od 9 mesecev do 4 let (skupina I), kot tudi starejšjim – do 12 let (skupina II+III) – pri tem odstranite 5-točkovni pas in notranji del sedeža.

Cena: 216,00 EUR (51.762,24 SIT)
RECARO Young Sport (skupina I in II+III; od 9 – 36 kg)
Varnost: vsestransko prilagodljiv zglavnik in odlična bočna zaščita
Visoko kakovostne prevleke: iz inovativne, trendovske mikrofibre ali modnega Bellinijevega / švedskega usnja/ semiša. Vse prevleke so snemljive in pralne: ročno ali strojno pri 30°C
Udobje in varnost: osrednji regulator varnostnega pasu in patentiran zategovalnik omogočata optimalno prilagoditev varnostnega pasu
Enostavna pritrditev v avto: preprosta pritrditev sedeža z avtomobilskim tritočkovnim varnostnim pasom
Zelo dolga doba uporabe: sedež je primeren za otroke od približno 9 mesecev do 12. leta starosti (za otroke težke od 9 do 36 kg)
Udobno za starše: praktična nosilna ročica
Dodatna varnost: po višini nastavljiv ramenski varnostni pas z blažilnikom pritiskov
Udobje in varnost: osrednji regulator upravljate le z eno roko in ob prilagoditvi višine hrbtišča samodejno prilagodi višino varnostnega pasu. To preprečuje morebitno napačno uporabo
Udobje: dvojni položaj za počitek, ki ga enostavno nastavite tudi tedaj, ko je otrok pripet v sedežu
Konkurenčnost: najboljše ocene na varnostnih testih

johanna na podlagi česa ste se odločali med tema dvema, razlik skoraj ni….no v ceni, pa blago. ali morda še kaj drugega? hvala za odgovor.

MAXI-COSI AVTOSEDEŽ PRIORI XP
Sedež iz skupine I. Priporočamo za otroke, s težo od 9 do 18 kg. Stranska zaščita nudi odlično varnost vašemu malčku. Z zategovalnikom pasu boste sedež kar najbolj varno in čvrsto pritrdili v vaš avtomobil. Enostaven sistem zapenjanja. Pasovi so nastavljivi glede na otrokovo višino. Še večjo udobje ponuja nastavitev sedeža v štiri različne položaje, kar bo malčku omogočalo tudi udoben počitek med vožnjo.
Cena 187.74 EUR
44,990.01 SIT

Chicco avtosedež KEY 1 X-PLUS – Manhattan
Super cena: 159,90 EUR (38.318,44 SIT)

KIDDY INFINITY PRO
ABSOLUTNI ZMAGOVALEC TESTOV 2007 V SKUPINI 1 (OD 9 DO 18 KG)
• Udobni stranski zaščiti za glavo za dobro oporo med spanjem, otrokova glavica ne more več nihati vstran
• Izredno blažilen material ‘Honey Comb’ (čebelje satovje), ki izjemno ublaži udarce na občutljivih stranskih delih glave in ramen
• Varnostna mizica, ki v primerjavi s 5-točkovnim varnostnim pasom občutno zmanjša nevarnost težkih poškodb vratnih vretenc
• Dodatna blazinica, primerna za manjše otroke
• Prostorna opora za noge, ki varuje pred zdrstom
• Možnost nastavitve sedečega ali ležečega položaja
• Snemljiva in pralna prevleka (pri 30)
• Varni ramenski zaščiti preprečujeta stranska nihanja zgornjega dela telesa
• Integrirana nastavitev višine, ki zagotovi varen in optimalen položaj zaščite za glavo
Cena: od 149,99 EUR / 35,944 SIT

Na, zdej pa bodi pameten?!? :-0

kaj pomeni sistem izifiks(dobesedno, prosim oprostite)?

Da se avtosedež fiksira v avto. Mora pa biti tudi avto tak, da se to da.

če imaš opel astro? kakšen pa naj bi bil tak avto. mi imamo čisto klasiko. hvala za odgovor. lp

To moraš pa na servisu vprašat 🙂

na servisu?!? he he….ne morem verjeti. pa tudi razumem bolj tako tako. hvala vseeno. lp

Če ima avto izofiks sistem za oroške avtosedeže najlažje ugotoviš tako, da potipaš med sedalnim delom sedeža in naslonjalom – v tej špranji morata biti dve kovinski zanki, v katere se zapne izofix avtosedež. In zadeva drži kot pribita…

Saj res, ne spraševat na servisih, ponavadi nimajo pojma. Moji mami so rekli, da njen avto tega nima, da bi morala posebej naročiti. Je spraševala, ko je avto prevzemala. Mojemu možu pa je bilo čudno, zakaj je tako nov avto brez izofiksa, pa je šel sam gledat – pa ga ima. Nam je to kar pomembno, ker včasih selimo sedeže.

živijo kjara,
za recaro je bila dokončna odločitev zaradi soprogovih izkušenj
z recaro izdelki.

lep pozdrav

New Report

Close