Kateri antibiotik
Spostovani!
Pisem vam iz tujine, kjer ne moren do zdravnika. Rabim nasvet. Imam astmo in dobil sem okuzbo. Pred nekaj dnevi se je zacel prehlad, zdaj pa je pocutje obupno. Pocitim se tako slabo, vrocino imam 37.8 in izkasljujem temno zelen gosti gnoj. Zvisal sem foster na sest vpihov na dan, vendar v meni hropi. Pred dvema dnevoma sem vzel sumamed. Danes sem si dal izmeriti crp in je 82. Spurometer mi kaze 120 manj. A naj vztrajam s sumamedom ali zamenjam antibiotik?? S sabo imam se ciprobay, amoksiklav in doksiciklin! Katerega naj? A lahko doksi, ker mi ta vsaj ne dela drisk. Imam drugace tudi crohnovo bolezen in se bojim klostridija.
Lep pozdrav!
Spoštovani,
doxiciklin je po spektru delovanja podoben sumamedu, zato menjava teh dveh ni smiselna. Jaz bi bil previden, s Sumamedom bi nadaljeval (še danes, torej 3 dni se to jemlje), bi pa uvedel še amoksiklav (npr 2x 1000). Zaradi astme pa bi bilo fino vzeti medrol 32 mg enkrat dnevno 3 dni.
Lep pozdrav
Najlepsa vam hvala za odgovor. Naredil sem kot ste napisali, vzel sem se amoksiklav in danes medrol 32 mg. Vrocine ni, pocutje je bistveno boljse, ampak ena zadeva mi ne da miru. Zdaj je ze osem ur odkar sem vzel medrol in v meni se vedno groz o hropi ko izdihnem. A je to se normalno ali bi moralo ze biti boljse. Zelo tezko izkasljam, ko pa izkasljam je pa temno zeleno, gosto in totalno lepljivo. Malo se bojim, da mi niti medrol ne bo pomagal, kaj bom potem?