Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Duševno zdravje katerega psihoterapevta izbrati

katerega psihoterapevta izbrati

živjo!
svetujte mi prosim katerega psihoterapevta naj izberem. Pred dvema letoma sem hodil na transakcijsko analizo in zadeva mi je zelo pomagala. Žal ne trajno. SOočam se s problemi doma v družini (žena, mali dojenček) pa tudi v službi imam vedno večje probleme v odnosih s sodelavci.
Nekaj sem bral Bogdana Žorža in se navdušil nad gestalt terapijo in pa nekje sem dobil priporočilo za darjo gorjup. Kaj svetujete – je kje kaj napisano o različnih smereh v psihoterapiji. ALi bi mogoče kar začel na POSVETu?
hvala
toni

Živjo Toni,

kot vidim imaš že kar nekaj izkušenj z psihoterapevti. Težko ti rečem “ta terapevt je dober”, saj si namreč že sam izkusil, da se moraš s svetovalcem ujeti, začutiti, potem šele vsa stvar deluje. Predvsem mu moraš zaupati, da ne dvomiš vsakič ali je to tisto ta pravo ali ne. Poskušaj morda res na POSVET-u kot si že sam predlagal. H komerkoli se boš že namenil, je prav, da se prvo uro pogovora pogovoriš o tem kakšen način dela ima terapevt, kaj pričakuje od tebe, ti mu povej svoja pričakovanja itd. Skratka predno začneta s procesom se prepričaj, da je terapevt vreden tvojega zaupanja in da ja dober v svojem delu. Saj ni nujno, da že na prvem pogovoru pričneta razreševati tvoje težave. Naj ti malo pripoveduje o svojem načinu dela, uspehih pri tem ipd.

Upam, da sem ti pomagala pri odločitvi. Želim ti vse najboljše in javi vkolikor boš imel kakšen nasvet za druge akterje na forumu.

lp Maja

New Report

Close