Katere vaginalete za vzpostavitev flore
Pozdravljeni,
zanima me, katere vaginalete je bolj priporočljivo uporabljati za občasno uporabo, z namenom vzpostavljanja oz. vzdrževanja vaginalne flore. Take na osnovi mlečne kisline, ali boraks glicerol?
Opažam, da se mi vsakokrat nekaj dni po končani menstruaciji pojavijo vaginalne okužbe, ki jih z vaginaletami odpravim, vendar traja samo do naslednje menstruacije, potem pa se okužba ponovno pojavi.
Uporabljam KT, kar verjetno tudi vpliva na to, vendar je to (vsaj zame) najboljša zaščita, ker imamo naraščajev že dovolj 🙂 .
Zato me zanima, ali bi bilo učinkovito takoj po končani menstruaciji uporabiti 1, ali 2 globuli, za vzpostavitev, ter ali bi bila bolj primeren npr. Vagitorij z mlečno kislino, ali z boraksom?
Bi mogoče bilo tudi učinkovito kakšno prehransko dopolnilo?
Hvala že vnaprej za odgovor.
Spoštovani,
načeloma priporočam mlečno kislino (Vitagin-C, laktogyn, gynolakt), ampak poskusite sami. Če vam ustreza tudi boraks, je v bistvu vseeno. Karkoli deluje je v redu. Se pa strinjam, da je preventiva boljša od kurative.
ne, z mlečno kislino se zgolj podpira naravne laktobacile, ki so v okolici, da dobijo prednost pred drugimi, dokler se ne ustoličijo z lastnim pH. Laktobacile dodajamo s kapsulami Gynophylus. Boraks vsebuje borno kislino in deluje podobno, le da je v tem primeru biocidno za vse, tudi za laktobacile, čeprav zanje nekoliko manj.