Najdi forum

Katere sladkarije lahko

Pozdravljeni!

Ker sem sladkosned in se tezko uprem kaksnim sladkarijam, me zelo zanima katere lahko se jem. Ok kaksnih tortic in podobno mi je jasno da ne 🙂
Kako pa je s kaksnimi kao bolj zdravimi piskoti?
Zdaj sem si kupila Medex piskote s pomaranco, naj bi bili brez sladkorja in soli, polnozrnati…. Je to dovoljeno, ce pojem 3 na dan?

Prosm, prosm recte da je :-)))

No, jst bi ti predlagala mogoče še Grancereale (ne vem točno, kdo je proizvajalec), sam jih dobiš skoraj povsod, jih je več vrst. Na žalost vsebujejo tudi nekaj sladkorja, vendar imajo pa tudi precej vlaknin (so iz polnozrnate moke, kosmičev, samo zdravje v glavnem). Seveda tudi z njimi ne smeš pretiravat;).
Kar bi bilo pa še bolje, je pa domača peka slaščic. Poskusi, boš zihr uživala. Predlagam ti eno dobro kuharsko knjigo “Božanske sladice” avtorice Marje Božič, kjer je ogromno receptov za kuhanje zdrave hrane in tudi zdravih slaščic.

Kaj pa posusen stepen beljak? oz se temu rece poljubcki?

tut takoimenovani zdravi piškoti redijo, če jih misliš res pojesti 3 dan dan…to je preveč…lahko se odpoveš sladkariji, sam želeti si moraš….jest sem šla s fantom stavit, da zdržim 14 brez sladkarije, brez čokolade, brez sladoleda, brez vsega…in veš kaj?? sem zdržala…tko da če misliš hhujšat, morš ful omejit sladkarijo in si privošči en piškot vsak drugi dan za začetek, pol pa to najbolj ukinit…tko jest delam

No tud jaz imam velike težave z sladkarijami…no z čokolado,zato sem se odločila da bi čist prenehala jest čokolado,ker je pač ne znam nehat jest in bi si namesto tega raj privoščla kak piškotek.

Me pa nekaj zanima v knjigi sem prebrala da če se od odvisnosti postopoma odvajaš je tako kot če se ti pes smili ker mu moraš odsekat repek in mu ga zato sekaš vsak dan 1 cm in da je to eno samo mučenje moraš čist pustit al pa nič.

Samo ne vem kako bi moje telo ki je blo tolk navajeno na sladkarije reagiralo če tega jutr ne bo več?
A je sploh mogoče da bi popolnoma opustil sladkobo?

Poznam to.Jaz sem grozno sladkosneda. Mi je uspelo enkrat, res je treba vse črtat takoj, par dni je kriza, huda kriza, potem pa vredu. A kaj ko nisem večni karakter, uspelo mi je za ene tri mesece, ko sem pa shujšala sem pa zopet grešila. In to je začaran krog. Le kdaj se mi bo zgodil v glavi tisti klik, da ne bo sladko najpomembnejša stvar v življenju? Potem bo življenje lepše. Pa čeprav razumsko vse vem,zakaj tako, volje pa ni in ni. Držim pesti zate, da ti uspe.

Snofla, še to. Ko enkrat krizo po sladkem premagaš, niti ni želje po sladkem. Le oči, pa ko nisi karakter ko vsi drugi jedo npr…Je pa dejstvo, to je odvisnost in se isto dogaja kot v odvisnosti. Da ni želje je treba nič ali skoraj nič.Če tisti skoraj nič ne preraste v celo čokolado kot pri meni.

Sladkarijo pojej dopoldan potem pa konec. En piskot in konec.jaz se ne odrekam sladkarijam.In zato se lahko imam na vajetih.

ja saj men bi bilo najlepše, če bi lahko pojedla vsak dan en košček čokolade ali pa en piškotek, samo če vem da mi je ostalo še pol čokolade ali cel zavitek piškotov in še ena ali 2 torti v hladilniku ne morem spat,se ne morem učit,ne morem mislit na nič druzga dokler ne spucam čist vse.
In ni mi lahko res ne nihče me ne razume,ko nekdo reče da bo nehal kadit ali pit so vsi uvidevni do njega, ko pa poveš da se odvajaš od sladkarij se ti pa smejijo in molijo piškote pod nos češ “saj enga pa lahko probaš”

Žal smo tud taki ki smo res zasvojeni z sladkim. :o(

te cist stekam.Nobena odvisnost ni sam žur do jutranjih ur.Pri hrani je pa sploh šit ker te malokdo resno jemlje.Precej časa še sam sebe ne. O tem lepo razlaga Avguštinčičeva v knjigi Kako zbrati voljo za hujšanje

Ja, babnce poznamo vse to:). Res je najboljš se čist odpovedat sladkarijam, tisto po malem na dolgi rok (vsaj pri meni) ne gre. Preden začnem, se lahko ustavim, ko pa dam prvega v usta, dam slej ko prej še drugega in tretjega… Problem je tudi, ko prideš nekam na obisk pa pred tabo postavijo lonček sladoleda. Ja, kaj pa naj? V tistem trenutku si morš bit sam pri sebi presneto na jasnem, da je ta lonček edini in potem nobene sladkarije več! Verjamem, da včasih silijo s sladkarijami, sploh kake tete in babice so obupne. OK, vzameš enega, da jim zapreš usta, potem pa konec. Same si pa čim manj kupujte sladkarij, da ne bo skušnjav v hladilniku in omari. Že tako jih je preveč na razpolago kje na obiskih. A bo šlo?

ce bos nekaj casa zdrzala brez sladkega, ne bos niti cutila vec potrebe.
raven cukra upade in ne rabis. se jabolko ti bo (pre)sladko.
z nekimi motoviljenji, kaj ima manj cukra, pa sama sebe za nos nategujes.
Kot da se nazres z majonezo light – jaka fora.

js sm od medexa piškote jedla USAK DAN, po 10 na dan pa sm shujšala za 10 kil… pač zato ne jem tok kruha pa tega! sej če pogledaš ne vsebujejo nč tazga, tko da si loh prvoščš :))

Domače zdrave piškote nardit pa bo problem rešen 😛

Jap, točno tako! Evo vam en recept- so odlični:
2 skodelici ovsenih kosmičev
1 skodelica kokosove moke
2 jajci
2 žlici javorovega sirupa ali medu
strok vanilije
sok ene limete (pomaranče ali limone) in naribana lupinica
pest ali dve rozin

Z žlico damo na peki papir in v pečico na 180 stopinj za dobrih 20 min. Jaz dam dostikrat notri tudi koščke Lindtove 90% čokolade
Dobiš okoli 15 piškotkov- mi jih obožujemo
Dober tek

2 jajci
strok vanilije
pest ali dve rozin

Z žlico damo na peki papir in v pečico na 180 stopinj za dobrih 20 min. Jaz dam dostikrat notri tudi koščke Lindtove 90% čokolade
Dober tek[/quote]

tole sem si prekopirala 🙂
kako pa uporabiš strok vanilije? a ga sesekljaš v maso?

2 jajci
strok vanilije
pest ali dve rozin

Dober tek[/quote]

tole sem si prekopirala 🙂
kako pa uporabiš strok vanilije? a ga sesekljaš v maso?[/quote]
Odpreš ga, in postrgaš ven sredico 😉
Super so!!!!!!!!!!!!!!!!!

hvala alim …:)
se mi je sicer zdelo, da bo tako s strokom, ampak raje vprašam …

New Report

Close