katere piškote?
Moja punčka je stara dobrih 7 mesecev in poleg dojenja imava že 2-3 obroke goste hrane na dan. Včasih bi ji v jogurt ali sadno kašico zamešala zdrobljene piškote (ali pa med obroki, čeprav je najbolj zadovoljna, če “žuli” skorjo kruha), zato me zanima, katere piškote dajete svojim otročkom.
Zadnjič sem že imela v rokah piškote baby, ki so potreseni s sladkorjem, pa sem se odločila, da ji ne bom dajala tega. Ali so masleni piškoti ok (petit)?
Živjo,
naš pikec ima 8 mesecev in sem mu tudi že ponudila piškote, ki jih seveda z veseljem požveči, čeprav se večina piškota razmaže povsod naokrog. V Sparu imajo Mannerjeve baby piškote, ki niso posuti s sladkorjem, vseeno pa je sladkor ena glavnih sestavin. V mercatorju sem opazila Plazma piškote, ki so podobni.
Jaz bom piškote raje zamenjala z različnimi vrstami kruha, samo da dobi še kakšen zobek.
Prijetno sladkanje!
Jaz sem moji punčki piškot prvič dala pri 10 mesecih, pa se mi zdi, da ni ničesar zamudila. Sem ji pa kupila Biobi piškote v DM-u in so zakon: nimajo dodanega belega sladkorja, so brez mleka (za alergike pomemeben podatek) in mislim, da tudi brez jajc (glede zadnjega nisem prepričana). No, ti keksi za mlajše od recimo 9, 10 mesecev itak niso primerni, ker niso ravno kompaktni in se radi drobijo. Mi smo še tam pri 8 mesecih jedli, kot da je to zadnji obrok v našem življenju – če bi šlo, bi odgriznili tak kos, da bi bila usta tako polna, da še gristi ne bi bilo mogoče – tako da si s temi keksi ne bi mogli kaj prida pomagati. Zdaj pa že lepo je, grize majhne koščke.
Lp
Najprej en lep sončen pozdrav od ene Marčevke ;o)
Jaz ti priporočam, da s piškoti še malce počakaš. Saj vem, razni komentarji v stilu, pa saj ji nič ne privoščiš… – sama sem se navadila in kar preslišim. Jaz naši dajem riževe kruhke (izgledajo kot stiropor) od linije Zdravo življenje – Mercator in sicer polovico na enkrat. To grize (bolj liže- ker ima le en zobek – he,he) ko mi jemo kosilo. Včeraj je pojedla že celega. Res da ima potem malce lepljive rokice, a so drugače zelo priročni. Počasi se topijo in otrok jih lahko lepo drži. So pa brez dodanega sladkorja in soli, kar se meni zdi zelo pomembno.
Lep vikend ti želim in pobožaj svojo ribico ;O)
Zdravo!
Glede diabetičnih keksov bi samo napisala, da niso brez sladkorja, ampak je le saharoza zamenjana z drugo vrsto sladkorjev (ti imajo za diabetike boljši profil izločanja sladkorja v kri), ki običajno bolj napenjajo,lahko delujejo odvajalno (v večji količini povzročijo drisko), včasih pa imajo zraven še umetna sladila. Zato mislim, da diabetični keksi in druge stvari niso primerne za otroke.
Lep pozdrav
Ja, groza … potem lahko zaupaš samo še lastni presoji in se moraš za vsako stvar zanimati na internetu, forumih, pediatrih, knjigah, mamah, babicah, … da na koncu iz vsega potegneš ven svoje mnenje, ki je (upamo vsaj) najboljše za tvojega otroka.
Kje pa potem dobiš piškote brez sladkorja? Na otroških policah jih nisem našla. Sploh obstajajo?
Katjuša
nimam pojma. Moj zaključek je natanko tak kot si napisala. Jaz se informiram in potem VERJAMEM IN VZTRAJAM da je moja odločitev pravilna. Predlagam, da ti delaš to isto. Najina otroka bosta zrasla ob različnih piškotih in grem stavit da bosta čez 15 let oba zdrava, lepa in postavna. In da bosta prepričana, da imata prfuknjeni mami.
🙂