Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Katere leče

Katere leče

Zanimajo me mesečne leče.Kakšna je razlika med mesečnimi in trdimi lečami, lahko mesečne nosiš tudi med spanjem, ali morajo ven…..
Sedaj že 13 let nosim trde, ko sem začela nositi leče- mislim da so takrat obstajale samo trde in pol trde.Sedaj bi pa rada ugotovila, kaj bi bilo najbolj primerno za moje oko.Leče nosim vsak dan od jutra do večera, imam tudi občutek da z lečami vidim bolje, kot z očali. Prosim za dober nasvet.

lp ika

Mesečne so mehke leče, katere nosite en mesec in jih nato zavržete. Odlikuje jih visoka propustnost za kisik, udobno nošenje celi dan, enostavna uporaba, nezahtevno vzdrževanje, mali stroški pri izgubi ali poškodovanju. Z njimi ne smete spati. Z lečami se vedno bolje vidi, kot z očali. Torej prehod na mesečne, je korak s časom, katerega vam toplo priporočam. Opisane so na:

Lp.

Pišete, da z mesečnimi lečami ne smeš spati. Jaz nosim mesečne leče (mehke) Fokus Night & Day in z njimi tudi spim, razen eno noč na mesec, ko jih zamenjam. Tako mi je svetoval zdravnik. Moram rečt, da se tisti večer, ko jih dam zelo neprijetno počutim, oči so suhe in pečejo. Drugače je pa super, ker ti ni treba nič počet. Ali je hudo narobe, če jih imaš noter par dni več kot en mesec (ker imam takrat kontrolo vida, ki se je poslabšal, pa ne bi rada za pet dni kupovala leč).
Hvala za info.

LP

Večinoma mesečnih leč se mora zvečer odstraniti iz očesa! Razen vaših, katere so narejene zato, da lahko z njimi spite. Seveda pa to občutite na finančnem področju (v vašem žepu, saj so trikrat dražje).

Ne presegajte datuma nošenja, rajši očem privoščite par dni počitka!

Lp.

New Report

Close