Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Posvojitev otroka in rejništvo Katere informacije potrebujete

Katere informacije potrebujete

Pozdravljeni,

Pri slovenski reviji za starševstvo (imena ne bom napisala, da ne bo brezplačne reklame) pripravljamo sklop člankov o posvojitvi. Radi bi podali informacije, ki bodo resnično koristile, zato bi vas vprašala, kaj je tisto, kar vas najbolj zanima, katere informacije najbolj potrebujete?

En članek bo o mednarodnih posvojitvah. Tukaj bo del namenjem iskanju boljših rešitev in predlogov. Nekje sem na primer prebrala, da sta starša, preden sta šla v Rusijo prosila Adrio Airwaves za popust in so jima glede na situacijo podarili veliko nižjo ceno leta. Verjetno je takšnih rešitev še veliko, zato bi prosila, koga z izkušnjami, da napiše svoje predloge. Tudi o akciji s foruma Ringaraja, da se spet omogoči posvojitve iz Rusije bi pisali. Problema, da v Sloveniji ni strokovnega kadra, ki bi znal svetovati pri mednarodni posvojitvi, se bomo prav tako dotaknili. Poskusili bomo ugotoviti, če je mednarodna socialna služba bolj učinkovita (International Social Service)…

Če bi kdo želel deliti izkušnje, bomo zelo hvaležni. Pisali bomo tako o postopku posvojitve in o času, ko je otrok že v novi družini.

Lahko mi pišete tudi na elektronsko pošto: [email protected]

Lep pozdrav, Lucija

Očitno vi potrebujete informacije, da bi naredili svoj prispevek, tisti, ki jih potrebujemo tudi do njih tudi pridemo. Za začetek naredite svojo nalogo in pokličite na Adrio (en sam klic) in vam bodo povedali, da ne gre za veliko nižjo, ampak … 🙂 preverite sami. Naštudirajte temo, s katero se želite ukvarjati in boste prišli tudi do zanimivih, konkretnih problemov, namesto, da na XY forumov lepite iste stvari. Morda vam delam strašno krivico, a zelo veliko člankov na temo posvojitev pri nas je senzacionalističnih in neokusnih, informacije popolnoma nepreverjene itd.

Seveda mi delate krivico. Pravkar sem dala lektorirati pismo za dve evropski instituciji, ki se ukvarjata z mednarodnimi posvojitvami, da bi videla, če je tam lažje priti do informacij, kot pri naših socialnih službah. Raziskujem, če bi bilo lažje, če bi bila Slovenija članica Euradopta. Podpreti mislimo akcijo, da se spet omogočijo posvojitve v Rusiji… Kaj je na tem populističnega? Seveda raziskovalno delo opravim tudi na druge načine s strokovnimi kadri, ki pa v resnici velikokrat vedo manj kot ljudje, ki so že sami dali čez posvojitev. Kaj je narobe s tem, da še osebe vpletene v to vprašam kaj je na stvari??? Res ne razumem zakaj me na tem forumu vedno, ko kaj vprašam, nekdo napade. Napada pa tako, da ne ve nič o mojem delu. To je le ena od poti in meni se ne zdi slaba. Čim več poti izkoristiš bolje je. Logično, da to ni edina pot, vedno vključim več virov… Resno bi vam priporočala, da preden žalite ljudi in njihovo delo sploh kaj veste o njem. Mene bi bilo na vašem mestu sram samega sebe.

Na takšen način ne boste prišli daleč. Kakšno pisunjenje, novinar bi moral biti v stiku z materijo, namesto da na spletu novačite rekrute in fehtarite za informacije. Iz pisanja se preprosto vidi da teme ne poznate. Tudi negativen odgovor je žal treba sprejeti.

spoštovana gospa, nekaj malega se pa ja da najt o vašem delu a ne, zato razumete da že kar vidim naslov v stilu “25 briljantnih idej kako lažje posvojiti v tujini”

Razumem, da ste jezni, ker ste že prebrali veliko nekakovostnih in plitko raziskanih člankov. Vendar vam zagotavljam, da bom vstopila v oseben stik s starši, ki so posvojili otroka in s strokovnimi delavci iz Slovenije in tujine s primarnim namenom poglobljeno raziskati temo in ponuditi ljudem nove in jasnejše informacije. Informacij imam trenutno še veliko premalo, to vem! A delam na tem, da jih pridobim.

New Report

Close