Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Katere barve naj uporabim za barvanje na steno?

Katere barve naj uporabim za barvanje na steno?

Sem že v naslovu vse povedala.

Malemu bi rada mansardni del stene pobarvala z modro, gor oblake, sonce in zvezde (v enem normalnem zaporedju, seveda), na stene pa bi mu narisala kakšne velike rože, drevo, hišo ali kaj takega.

Ima katero kakšno idejo, s katerimi barvami naj se lotim dela?
Meni najprej pade na pamet jupol in niansirke, ampak mogoče obstaja še kakšna meni neznana varianta.

Dajte mi kakšen predlog, pliiiiz.

LP, Tulipa

Moj je delal z jupolom in dipiji.

jaz sem delala z dipiji in pa s temperami, ni videti razlike,ceneje, pa še lažje gre dol, ko se mali naveliča slikice in bi rad novo, tako da ti priporočam tempere

LP, rižotek

jst sm temperke, za osnovo pa jupol!

Če hočeš nežne-pastelne barve je najboljši in najcenejši dipi ali barve za niansiranje primešane v jupol…
Če pa bi rada žive in vesele barve – priporočam jupol gold ali barve po naročilu (izbereš nianso in ti jo namešajo – v vseh večjih trgovinah z “gradbenim” materialom)… Nekaj živih barv premore tudi kolekcija fasadnih barv od juba: takril ali acrylcolor (vendar se te barve med seboj ne mešajo dobro)

LP

Na slikah se ne vidi najbolje – digitalc mi ne dela, pa sem pripela dve, kjer je vsaj malo vidno.

Na stene in strop sem za mojega malega narisala nebo in oblake. Za modro sem uporabila navaden jupol zmešan z emulzijo in vodo in malo dipija za barvo. To redko mešanico potem nanašaš s pleskarskim širokim čopičem – rezultat je malo strukturirana stena. Pomembno je, da sproti s čopičem brišeš, če se ti malo pocedi po steni (drugače se vidi sled kapljice). Vlečeš malo desno navzgor in malo levo. Tako barva ni enotna, ampak izgleda bolj naravno. Za oblake pa sem uporabila jupol, širok čopič. Vlekla sem v krogih.

Zvezdice se ponoči svetijo, sneg je moje delo, sonček pa je naredila Poldka s Poldkico.

Punce, tenks za ideje!

Jupol imam doma, tempere tudi, edino po dipije oz. niansirne barve grem k staršem, kamor sem jih “posodila”.

Enkrat bo že nekaj nastalo, ni vrag. Upam, da čimprej 😉

LP!

New Report

Close