Najdi forum

katera zelišča za dober čaj

Letos sem nabrala in posušila: lipo, materino dušico, dobro misel, meliso, meto, bezeg, malinove liste, Kako naj to skombiniram, da bo nastal dober “planinski” čaj – tak kot ga dobiš kje v hribih. Ali naj drugo leto naberem še kaj, kar bi spadalo sem zreven. Do zdaj sem kuhala večinoma čaj iz materine dušice ali pa šipek in bezeg skupaj – običajno za prehlajene otroke.

Imaš primerna zelišča za vsestransko kombinacijo. Lipa in bezeg povzročata rahlo potenje, tako da sta izvrstna pri prehladih. Za otroke je dobro dodati šipek, je bolj pitno, tako kot tudi delaš. Morda ti še kdo kaj pove, poglej še o ameriškem slamniku.

Jaz sem po Mariji Treben sestavila družinsko čajno mešanico, ki spodbuja dvigovanje imunskega sistema, ta čaj vsebuje 34 zdravilnih rožic in so nabrane v planinah nad 1300 m nadmorske višne.
Nekaj ga imam tudi za prodajo. Čudovit je za pitje z medom ali limoninim sokom ali tudi z malo terjaka, po želji. Sicer pa je terjak že sam po sebi zelo zdravilen in najboljši teaj ko smo že prehlajeni, bronhitis, viroza, gripa – da se močno spotimo in potem smo kot prerojena rožica – zdravi ! Če imaš nabrane le nekatere rože, jih po želji lahko dobiš pri meni še ostale, da boš sestavila mešanico za zimo. Odloči se, in napiši, da se ne boste v tem deževnem vremenu prehladili.

New Report

Close