katera zelišča za dober čaj
Letos sem nabrala in posušila: lipo, materino dušico, dobro misel, meliso, meto, bezeg, malinove liste, Kako naj to skombiniram, da bo nastal dober “planinski” čaj – tak kot ga dobiš kje v hribih. Ali naj drugo leto naberem še kaj, kar bi spadalo sem zreven. Do zdaj sem kuhala večinoma čaj iz materine dušice ali pa šipek in bezeg skupaj – običajno za prehlajene otroke.
Jaz sem po Mariji Treben sestavila družinsko čajno mešanico, ki spodbuja dvigovanje imunskega sistema, ta čaj vsebuje 34 zdravilnih rožic in so nabrane v planinah nad 1300 m nadmorske višne.
Nekaj ga imam tudi za prodajo. Čudovit je za pitje z medom ali limoninim sokom ali tudi z malo terjaka, po želji. Sicer pa je terjak že sam po sebi zelo zdravilen in najboljši teaj ko smo že prehlajeni, bronhitis, viroza, gripa – da se močno spotimo in potem smo kot prerojena rožica – zdravi ! Če imaš nabrane le nekatere rože, jih po želji lahko dobiš pri meni še ostale, da boš sestavila mešanico za zimo. Odloči se, in napiši, da se ne boste v tem deževnem vremenu prehladili.