katera zdravila za železo njbolj učinkovita?
Heamatopan definitivno!!! V prvi nosečnosti preiskusila vse živo in odnesla samo stranske činke brez kakršnegakoli izboljšanja. V drugi nosečnosti pa sem G povedala, da sploh ne mislim jesti železa ker itak…..in mi je predlagala, da mi napiše beli recept…..pridejo nekje okrog 1.000 (ups 4,20 EUR) in res pomagajo. Jaz bi tudi brez krvne slike vedela, da pomagajo, ker sem po njih postala spet živa (prej sem bila stalno zaspana in utrujena ter brezvoljna…)
lp
Jaz pa vam pošiljam nekaj boljšega, naravnega.
Sirup, ki si ga naredite same in je preverjeno učinkovit pri preprečevanju slabokrvnosti.
RECEPT ZA BOLJŠO KRI!
100 g SUHIH FIG
200 g SUHIH BOROVNIC
100 g SUHIH SLIV
100g ROZIN
200 g rjavega trsnega sladkorja
1/2 litra refoška
Večje sadje in sladkor na drobno narezati , vse dobro premešati v mešalniku, dodajati postopoma vino, pustiti zmes čez noč v hladilniku in potem vsak dan zaužiti eno veliko žlico dokler ne porabiš celotne količine!
Želim , vam vsem, ki imate zdravstvene probleme,da se boste čim prej opomogli. Ta recept je že večkrat preskušen in zanesljivo pomaga izboljšati krvno sliko (predvsem vsebnost železa)!!
Čao punce,
sedaj sem v 34 tednu druge nosečnosti in že nekaj časa moram jesti železo zaradi slabokrvnosti.
G mi je najprej predpisal Ferum Lek žvečljive tablete, po katerih sem dobila drisko, zato mi je predpisal Retafer, katere sem zdaj pojedla.
Nadalje mi je priporočil zeliščni tonik FLORADIX FLORAVITAL, ki v lekarni stane €9,86, katerega pridno pijem že dva dni, je malo čudnega okusa, a se ga da pogoltnit.
Kri grem dat komaj naslednji teden, tako da vam potem povem če deluje, a vam ga lahko priporočim že zdaj.
LP, M.
tudi jaz sem najprej uživala Ferrum Lek tbl.,ker pa sem bila deležna samih slabih stranskih učinkov,sem jih prenehala jemati in začela uživati Floradix Floravital in Endovital sirup rdeče pese-Fabjan do naslednjega pregleda. No, na kontroli krvi so ugotovili,da je stanje še slabše in sedaj uživam sirup Legofer od Alkaloida, dve žlici na dan, kontrolo bom pa najbrž imela na naslednjem pregledu.
Končno se počutim dobro,stranskih učinkov po tem sirupu nimam nobenih,tako da sem zadovoljna.
Upam,.da bodo tudi rezultati zadovoljivi.
Gledam pa,da vedno pijem ali zaužijem zraven tudi nekaj vitamina C.
Pri železu je potrebno vedeti to, da se absorbira 2+ oblika (oksidacijsko stanje 2+).
Ferrum Lek in Legofer imata železo v 3+ obliki, zato je nujno treba zraven vzet nekaj z vitaminom C (Cedevita je OK).
Haematopan in Retafer pa imata not železov(II) sufat, torej v 2+ obliki.
Če je železo že v tableti v 2+ obliki, se bo sigurno več absorbiralo in bo manj stranskih učinkov. Slabost in druge težave pa so odvisne tudi od doze.