Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija katera zdravila za alergijo na cvetni prah

katera zdravila za alergijo na cvetni prah

Spoštovani,

zanima me kako poteka zdravljenje alergije na cvetni prah? S katerimi zdravili in ali jih predpiše osebni zdravnik ali se je potrebno iti najprej testirati in se nato predpišejo zdravila? Zanima me tudi, ali običajne kapljice za oči, ki se jih lahko kupi v lekarni (npr. Visine) kaj pomagajo pri teh težavah, vsaj za prvo silo.

Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Jasna

Pozdravljena,
vsako alergijo mora potrditi alergolog, ki predpiše terapijo. Verjetno bo predpisal antihistaminik, ki preprečuje nastanek alergijskih reakcij vendar to ne pomeni, da se alergija pozdravi.
Pri alergijah je pomembno izogibanje potencialnih alergenov – v tem primeru cvetni prah, biti v zaprtem prostoru in ne odpirati oken v spalnici…. kruto, ampak pomaga

lp, T.

Testiranje pri alergologu! Dober je bil Claritine, dokler so ga še delali, veliko boljši pa je Telfast (oboje je na recept). Obnese se tudi nekajletno predsezonsko “cepljenje” – imunizacija oz. strokovno hiposenzibilizacija.

Obilo uspeha!

predlagam ionizator kot tudi vsem ostalim, seveda za zaprte prostore, histamin se zniža za 40%, jaz sem si kupila našega, slovenskega, pa še manj prahu imam v stanovanju

Že dolgo razmišljam o tem. Pa a res kaj nuca? da ni to samo nekakšna visokodiplomirana nategancija?

Obilo uspeha!

ne ne to pa čisto fizikalna zadeva, saj zdaj že delajo klime z ionizatorji(ker klima je leglo bakterij), pa sesalce, to deluje 100%, zato ga moraš dati stran od stene, da ni črnega fleka, več naa http://www.sprostitev.biz

meni pri blaženju alergije na cvetni prah in pršice pomagajo tablete Letizen in pršilo za nos flixonaze, ki ju dobite na recept.

Letos imam nove tablete Aerius in je veliko bolje (prej Flonidan, letizen …) Seveda pa je bilo lani zaradi dežja, še bolje.

Ajs

New Report

Close