Najdi forum

katera skuta

Danes semsvoji deklici maredila skuto s sadjem pa mi žal ni uspelo in sem ji morala dat flašo. Dajte mi prosim povedat katero skuto uporabljate. Polnomastno, pasirano, … Katero? Hvala in lep dan.

jaz svojemu 10 -mesečniku kr kupiim narejeno skuto s sadjem-obsgarten al pa katero drugo. jih ima rajši kot da sama pripravim skuto in mu jo dam

Čaw…
Jaz pa svoji punci (6 mesecev in pol) vmešam v sadje kar navadno skutko pasirano od ljubljanskih mlekarn (sveda polnomastno)…in je prau fino…sicer za začetek čisto malo,tako,da se navadi na okus…

kašno sadje pa daš notr, ali ga zmiksaš? ali koščke?

skuto LJ mlekarne. mi je par let nazaj rekla zdravnica, da so v “frukcverge” skuti kancerogene snovi. Bla sem čist šokirana kako, da to reklamirajo. Odgovorila je, da naj preverim kdo jo res reklamira pediatri že ne. in res pravijo v reklami podobno kot za pasjo hrano : otroci bi izbrali … in ne pediatri.

Kupi katerokoli polnomastno skuto, sigurno imaš doma kakšen kompot, sadje ali marmelado, zmiksaš in daš v skuto.
Jasno, da imajo Obstgarten in Fruchtswerge raje, samo ne vprašaj, kaj vse je notri…

Zapomnite si, čim bolj primarne sestavine izbirajte in potem same dodajajte, kar želite. Samo tako zares veste, kaj je vaš otrok, sicer pa zaupate podjetnim trgovcem, katerih namen je čim več prodati, ne pa narediti res kaj zdravega za otroka.

Ojla…vprašala si me kakšno sadje dam noter.Ponavadi zmiksam jabolko in marelice (seveda kuhano) in košček banane…in je kull papica.

lp

sej to je res, da ne vemo kaj vse je notri. sam pol pa mi tut ne bi jedli hrenovk pa posebnih klobas pa še marsikaj ne, če bi vedeli kaj vse je notri.

Jaz sem tudi hotla kupit navadno skuto , da bo čimbolj naravno, pa sem sestavine prebrala (glej ga zlomka, pa sem mislila, da je v skuti samo skuta) in ravno v pasirani od lj. mlekaren je dodan aspartam, ki pa ni ravno “naraven” dodatek. Tako, da najboljše, da bomo skuto kar same delale!?

Preberite deklaracijo na pasirani skuti od LJ mlekarn.
Sploh ne gre za skuto, ampak za nek sirni namaz s kupom dodatkov.
Berite deklaracije!!

Se opravičujem, notri ni aspartam ampak guar gumi in ostala druščina, aspartam je v nekaterih sorodnih izdelkih, Sem že vse pobrkala, ko sem toliko deklaracij prebrala. Sem pa potem kupila v Sparu bio skuto Natur pur, ki je brez dodatkov.

Če verjameš, ja. Rok uporabe brez dodatkov in kemije je pa do jutri, ne?!

Rok uporabe brez kemijo dosežejo s pasterizacijo ali sterilizacijo.

Hoj,

Koliko pa je rok uporabe Bio skute Nature Pur iz Spara ?

LP,

laura

Laura, rok je do konca meseca, samo ne vem kdaj je bila proizvedena. Muhca, veš, ko doma vlagamo kumare in kuhamo marmeladke tud ni not kemije, pa vseeno preživijo kakšno zimo. Nisem pa toliko naivna, da bi verjela, da je bio tak izdelek, kot bi ga šla h kmetu iskat, mi je pa vseeno lažje pri srcu, če ni navedena cela četa čigumijev na deklaraciji. Lp

New Report

Close