Najdi forum

katera orodja?

Pozdravljen Goran!
Vem, da imaš ogromno pošte, pa vseeno; morda se boš spomnil. Pisala sem ti že in dobila željene odgovore. Sem tista Kaja – karate, pa tek, pa te variante, ko si mi svetoval naj ne tečem tisti dan, ko imam treninge. Tega se držim in sam trening je veliko bolj učinkovit. Sploh pa zdaj 2 tedena nisem tekla in je super. Mal pavze ob pravem času zelo koristi, treniram pa normalno 3x – 5x tedensko po eno uro.
Ker sem zadovoljna s svojo postavo in ker imam kar nekaj kondicije in ker bi rada spet malo obiskala fitness ( sem že hodila pred parimi leti ), bi te samo vprašala, na katerih orodjih naj delam? Vem, tole zveni tko mal brezciljno, pa reciva, da bom zdaj, ko je mrzlo, manj tekla ( 1x tedensko ), in ko bom začela obiskovat fitnes, bom trenirala karete še 3x tedensko. Vsekakor ne bom pretiravala, ker sem pred enim mesecom, občutila “pretreniranost” in me je izučilo, da telo pač potrebuje počitek. Torej kaj naj delam use po malem al kako, ……..no ja trebušnajke bom delala………to je pa tud use kar vem…………..torej nočem shujšat, ne rabim utrjevati mišic, skratka grem zato, da malce zamenjam okolje………….naj vzdržujem, to kar imam, s katerimi vajami????????
Hvala za karšenkoli nasvet.
športni pozdrav!!!

Kaja,

Glede na to da treniraš Karate bi ti sicer lahko napisal nekatere vaje, ki so za ta šport priporočljivee, ne vem pa ali bi ti te vaje potem znala tudi pravilno izvajat.

Pomembno zate je, da se pri treningu z utežmi ne uočasniš… zato pri vseh vajah uporabljaj takšno težo, da boš brez težav vaje izvajala in tehnično pravilno in hitro.
Priporočam ti dva načina izvajanja:
– relativno mahjna teža, hitrost izvajanja pa čim večja… 20-30 hitrih ponovitev/vajo
– ter teža s katero ti uspe izvesti 5-6 čimbolj eksplozivnih gibov/vajo

ni treba opraviti vseh vaj vsak dan, lahko si jih razdeliš na dva dela, vsake vaje izvedi 3-4 serije, počitek med vajami je 2-3 minute, povdarek je na hitrosti in eksplozivnosti. Sicer se za takšne treninge opravi ustrezna testiranja in natančno določi teža za vsako posamezno vajo.

Treniraj vso telo:nekaj primernih vaj
– počepi
– odriv iz polpočepa
– potisk s prsi (bench pres) na ravni in posevni klopci
– potisk z ramen (military press)
– mrtvi dvig
– veslanje v predklonu
– priteg palice pod vrat (podprijem)
– veslanje – sede – pokoncno
– upogib komolca z ravno palico

LP,
Goran

New Report

Close