Katera okna izbrati?
Vem, da je bilo o tej temi že večkrat pisano in sem si tudi vse natančno prebrala. Na forumu pod svojo streho je bilo tudi nekaj razprave in tudi to sem si prebrala.
Moj izvajalec mi je dal na izbiro pvc okna od AJM ali Termoglas. In bolj hvali Termoglas, ker so kao bolj fleksibilni in te fore.
Mene pa seveda bolj kot njihova fleksibilnost, ki je bolj pomembna izvajalcu, saj se on dogovarja z njim, zanima kvaliteta.
Prosim za konkretna mnenja, po možnosti tistih, ki se sodelovali bodisi z enim bodisi z drugim v letošnjem letu, saj vemo, da se v času enega leta lahko marsikaj spremeni (začnejo počivati na lovorikah, postanejo šlampasti in seveda manj kvalitetni).
Najlepša hvala vsem.
LpS
Hvala obema.
Ja, na izbiro imam pa res samo ta dva, ker imam pogodbo sklenjeno do podaljšane 4. gradbene faze in to sta pogodbena partnerja od mojega izvajalca. Če bi hotela druga okna, moram sama urediti, za vrednost oken se mi pa zniža pogodbena vrednost. S tem, da bi verjetno morala že kaj prej povedati. Ali pa tudi ne.
Hvala.
LpS
Naše izkušnje.Mi smo naročili pri AJM.Imeli smo menjavo starih oken z novimi in tudi vgradnjo novih.Zelo so mi šli na roko, ko smo morali dva okna vgraditi izven reda in to na soboto.Monter mi je dal svojo tel. št. in sva se dogovorila.Aha, police smo naročili teden pred montažo in so se potrudili in jih pravočasno izdelali.Nimam pripomb ne na zamenjavo starih oken (lepo so počistili za sabo, obdelali špalete), vgradnjo novih, niti na kvaliteto samih oken.Toliko o fleksibilnosti AJM-ja.
AJM!
V spalnici okno in balkonska vrata že 4 leta, otroška soba 2 leti in od ponedeljka še po ostalem delu dvostanovanjske hiše vsa okna od podjetja AJM.
In sicer 2 balkonskih vrat 4 dvodelne okne in 15 enodelnih oken plus zeeelo lepa vhodna vrata pravtako od podjetja AJM!
Zelo zadovolni vsi, pa tašča tudi!!!!
lp
Tudi mi smo po dolgem tuhtanju, studiranju in prebiranju raznoraznih forumov in izkusenj narocili vsa okna in vrata (novogradnja) pri AJM. Na montazo se cakamo, smo pa trenutno zelo zadovoljni s fleskibilnostjo. Pa zdelo se nam je, da je to eden izmed rednih proizvajalcev/monterjev, ki mu je za zaupati.
Lp, Micka2
nekje je pisalo da naj odgovor na temo vsebuje vsaj približno nekaj o temi sami na pa tako kot je napisal
kao bograč
potem bi se lahko jaz podpisal kao
pasulj
ne pa da imam za sabo email…pa nebom zdaj o tem.
Če te zanima se lahko pripelješ v okolico Ptuja smo na lepem hribčku doma pa si ogledaš okna in vrata pa še taščo zraven!
Mail pa tako imaš prikazan!
lp
potem pa ne zastopim, kako lahko nekdo tako vehementno hvali nekaj, česar nima s čim primerjati. a res vsi tako smotrne nakup delamo, da vedno vse samo hvalimo?
meni je že kar slabo, ko vidim v naslovu debate o plastičnih oknih / vratih. človek se trudi, da bi imel lepo hišo, švica 5 let ob mešalcu, nato pa vse skupaj uniči z belimi konfekcijskimi plastičnimi vhodnimi vrati in seveda plehnato streho, ki je seveda s posipom, da zgleda bolj “naravno”…
res škoda tako lepih hišk, da se na koncu nihče več nima časa ukvarjati z detajli in dati hiški nek unikaten pečat oz. ji podariti vsaj del duše. bela poceni konfekcija na slovenskih hiškah deluje res depresivno. a se vsaj en človek strinja, da so današnje novogradnje večinoma dolgočasne in brez duše, da ne rečem, da so kljub različnim barvam fasade vse bajte glede na izbiro materialov skoraj enake?? kvaliteta s tem nima nobene veze, saj je ob današnji gradbeni “nepismenosti” ljudi zelo enostavno prodajati karkoli, gre samo za okus in lastne ideje ljudi. pa še to, če vidiš sliko hiše v reklamnem članku v delu & dom, pa tega ne štejem kot lastna ideja.
Okej, mislim, da ste zašli s teme.
Hvala vsem za vaša mnenja, si bom šla pa ogledat oboja okna.
@bograč: vsake oči imajo svojega malarja, meni so pač PVC okna všeč. Dušo dajo pa hiškam ljudje, ki živijo v njih.
Hvala še enkrat in lep večer.
Strinjam se s predhodnikom.Jaz se vedno potrudim dati nasvet, če se le da iz lastnih izkušenj.Potem se ti pa tukaj vedno najde kakšen tele, ki ne razume vprašanja in brca v temo.Na tem forumu sem že skoraj od njegovega začetka in žal opažam, da je vedno več takih, ki namesto odgovora raje pametujejo, kaj vse je zanič, neokusno, neprimerno in nemoderno.
škoda, da me noben ni razumel. bistvo je, da je z okusom ljudi tako preprosto manipulirati…
forum obiskujem že več kot 4 leta, dal sem že preko 1000 odgovorov, pri tem sem uporabil ziher več kot 20 imen, zadnje čase se podpišem običajno kot bograč, sem pa že tudi bil ženska ene parkrat…
temo sem napisal iz čiste provokacije, ker je forum vedno bolj dolgočasen… skoraj ni odgovora, ki bi bil koristen, 90% jih je: “… mi imamo in smo zelo zadovoljni…”. 2 takšna odgovora sta ljudem ponavadi dovolj, da oddrvijo v trgovino in brezglavo kupijo na obroke, še posebej če je kdo omenil, da je tudi tašča zadovoljna. še ovca ne bi tako ravnala. je pa res, da je med.over bolj ženski forum in neke strokovnosti od žensk na to temo ne moreš pričakovati, četudi se verjetno kakšna gradbenica vmes najde. če kakšna to bere, jo lepo pozdravljam. pa brez zamere.
Sem napisal da svetujem iz svojih izkušenj, pa še to povem, da so stara okna bila lesena, in so tako dihala da ko je veni pihal veter se je v prostoru migala zavesa…
Drugače pa je AJM bil moj favorit za katerega smo se odločli in to že 4 ali 5 let, pa čeprav smo na INTERLES Lenart, ki je tudi kao ena firma ki delajo okna dobili za vsa okna vsaj 500 evrov cenejši predračun.
Vsak pa se naj odloči kako se hoče pa ne kao modrovat o okusu in ne vem kaki konfekciji pa še in še in še in še… ker človek je vprašal za nasvet ne pa za modrovanje kaj bi njemu bolj pasalo…
lp