Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Katera mačja hrana? kakšne so britanke po značaju? kje kupiti mačej drevo?

Katera mačja hrana? kakšne so britanke po značaju? kje kupiti mačej drevo?

Pozdrav! Mene pa zanima katera mačja hrana je najboljša za mačke( še posebej za mačje mladičke)? Ali je ROYAL CANIN hrana primerna in ali je testirana na živalih? in tudi če ima kdo doma kašno mačko pasme britanska kratkodlaka mačka in ima kak nasvet glede tega kako skrbeti za njo? in kašen značaj imajo te mačke ?……… pa še nekaj ali kdo ve kje se lahko kupijo lepa-kvalitentna mačja drevesa( ne prek spleta)??? prosim za odgovore in se vnaprej zahvaljujem 😀

jaz imam doma dve mački obe sta zunanji in se hranita z hrano royal canin- obožujeta jo … drugače če je testrana sem zasledila da menda, vendar nisem prepričana saj je ni na črni listi….. drugače pa ima moja prijateljica mačko britanko in je zelo cartljiva pa tudi mirna ni preveč zdivjana drugače pa poskusi najti več podatkov na spletu :D………………….mačja drevesa manjša imajo skoraj povsod ,za večja pa da ne prek splet pa na žalost ne vem

Hvala za podatke 😀 upam da še izvem kje kupiti mačje drevo

pozdravljeni.

kar se tiče prehrane mačke, royal canin se mi ne zdi najboljša izbira. jaz imam pri svojem mačkonu z njo zelo slabo izkušnju. svetujem vam, da rajše izberete kaj drugega, po vsej verjetnosti bodite pozorni na to, da hrana vsebuje čim več mesa in malo ali pa še bolje nič žitaric: takšna hrana je npr: aplaws (moji jo obožujejo), taste of the wild, acana, porta 21 (žal se je ne dobi v sloveniji),….
lepa mačja drevesa se sicer dobi pri nas v pet trgovinah a če hočeš malo večje je drago. najbolj se te stvari splača kupovat ali v tujini npr. avstrija ali pa kar preko spleta.

Vse to so vprašanja, na katera bi vam moral odgovoriti vzreditelj vaše mačke. Če je odgovoren vam bo z veseljem odgovoril, in to veliko bolj natančno kot mi, če ne pa samo proč od njega.

Royal Canin je v redu, a je za svojo kvaliteto veliko predraga in preveč zreklamirana. Ti svetujem da raje pogledaš za kakšno drugo hrano, ki mogoče ni tako znana, pa je ravno tako dobra kot RC. Poceni in dobra hrana je Sanabelle, če si pripravljena tudi malo več denarja dati pa poglej za Applaws, Acano, Power of nature, Orijen…

Mačje drevo boš vsekakor najugodneje dobila preko spleta (poglej si malo razne zoopluse). V fizičnih trgovinah so večinoma popolnoma ista drevesa veliko dražja. Doma delat se ti ga pa ne splača, če gledaš cenovno.

Hvala za vaše odgovore, vsekakor si jih bom vzela v premislek …. bomo vzeli hrano Sanabelle , če pa ji ne bo po volji pa bomo še videli :D….. Mačjo drevo pa zgleda ,da kar prek spleta ;D res hvala

Pozdrav,

mi imamo doma dve britanki – samički. Kar se tiče karakterja teh mač je čudovit! Morda niso najbolj primerne za mle otroke, ker so bolj mirne mucke, ne preveč glasne (čeprav se najde tudi kakšna “zgovorna” izjema) nimajo rade da se jih vlači po rogah, rajpi so na tleh, kot na rokah, lastniku pa sleidjo okoli zvesto kot kužek. Kot rečeno čudovita pasma čokatih muck!

Glede hrane…ne da delam reklamo, vendar mi vso hrano, pesek za posip ipd. za njuno oskrbo kupijemo na spletni strani http://www.zoohit.si. Enkrat mesečno naročimo hrano – mokro, suho in tudi pesek. Imajo več kvalitetne hrane, nekatere se pri nas v trgovinah sploh ne dobi, pa še cene so precej nižje kot npr. v naših pooblašečnih trgovinah. Preverjeno 🙂 Najboljše pa je, da ti paket praktično poštar prinese domov.
Skratka royalcanin glede na ceno ni v top kvaliteti, je pa kvaliteten, Naši imata trenutno brikete royal canin za uravnavanje apetita, ker sta obe malo preokrogli 🙂 zraven teh briketov imata radi tudi arden grange in pa applaws.. ne marata pa Hills-a. Mi nekako skrbimo tako, da imata dovolj kvalitetne brikete in pri mokri hrani kdaj “prešvercamo” tako da niso same res top konzervice….to pa zato, ker sta izbirčni. Pri konzervicah vedno gledam sestavo in skušpam posegato po tistih, ki imajo vsaj 20-30% mesa (ne “meso in živalski stranski porizvodi”!!!!!). Čudovita hrana je recimo applaws, naše pa enostavno obožujeta hrano Cosma…pogojno gre tudi Porta 21, Feringa, GranataCat in nekatere od almo nature.. To so vse hrane z več kot 50% mesa. Ampak, ko pa vidita vrečkico felixa je pa posodica polizana :), zato pač občasno dobita tudi to kak “junk food” felix, DM, gourmet 🙂 Se pa izogimao whiskas-a, kitekat-a. Sicer pa mačke so čudna bitja, če nekaj ne bo jedla je ne boš premaknil! Sem jima poskušala kupovati hrano od animonda carny, ki ima 80% mesa pa je še povohali nista! Ker sta notranji mucki in si sami nič ne ulovita, jima seveda velikokrat privoščimo tudi sveže meso – piščanca, purana, govedino, jagnjetino… pa sta seveda tega zelo veseli 🙂

No na tej strani zoohit imaš tudi mačja drevesa, po precej ugodnih cenah…pa spet – poštar ti prinese domov. Izpibarš lahko med DPD pošto, kjer moraš biti doma, da ti osebno izročijo, pri DHL pa je poštnina 1€ pa če te ni, ti paket pustijo na pošti.

Najlepša hvala za vaš odgovor. Definitivno bom upoštevala vaše nasvete tako glede hrane kod mačjih dreves , saj sem že prej razmišljala da bi kupila pri zoohitu samo nisem bila prepričana, da je varno … vendar ste me prepričali .. res hvala in Lp. 😀

Z zoohitom jaz nimam resnično nobene slabe izkušnje…od leta 2013 kupujemo hrano samo pri njih, v bistvu iz “naslonjača” najdeš vse na enem mestu, pa še nikamor ti ni treba it iskat, razen na pošto če te ni doma 🙂 Vse gre iz centralnega skladišča iz Nemčije in traja nekje 3 -5 dni da jo dobimo. Mi smo tudi plazalnik že naročili tam 🙂 so imeli v akciji…za 64€…pri nas bi bil 220€ to se pa že precej pozna 🙂 pa še tako glava ne boli, ko ga scotata in je treba zamenjat!
Aja, pa ko sem pisala o hrani…sem tudi jaz čisto pozabila na Sanabelle – tudi to naši dve obožujeta! In resnično cenovno zelo ugodna hrana, glede na kvaliteto. Sploh tista brez žit je zelo super.

Res hvala še enkrat 😀

Luna 555, lepo prosim ali mi poveš kje ste kupili vaši britanki.
Iscem in klicarim okoli, bi bilo pa prima slišat iz prve roke.hvala

lahko na e mail
[email protected]

New Report

Close