Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Katera hrana za muce??

Katera hrana za muce??

pozdravljeni;

velika ljubiteljica muc…imela sem jih ze od kar vem zase…in sedaj je na stvari tako… imamo novega druzinskega clana.malega oranzno belega mucka paulija, ki smo prevercali cez mejo, ga resli pred zivljenjem v azilu in mu sedaj nudiva resnicno vso pozornost in ljubezen. nastopi pa vprasanje pri hrani. oba z mojim, sva se veliko informirala, kaj davat nasemu mucku za jejst. veliko prebrala…. ampak..kako naj vem, kaj je res tisto najboljse. in me zanima. s kaksno hrano hranite vi vase muce. probala sem s kombinacijo na zacetku whiskas za mladice konzerva/briketi, pa je dobil drisko, in sem konzerve cisto ukinla, nadaljevala z briketi, ki se jih je na zacetku branil, potem pa prostovoljno údrihal po njih in sploh ni vec potrebe, da mu jih malo navlazim z vodo. in ker… mi ta whiskas ni najbolj pri srcu,.. mi ne deluje nic kaj druga kot marketinska hrana(torej, kvazi kvaliteta…)… nevem kaj naj poiscem, da bo zanjga res dobro in predvsem zdravo.

pred dnevi sem kupila Eukanubo for Kitties(400g–> 6€)…ki pa se mi zdi draga, zelo draga…. in niti nevem, ce sem naletela le na kako cudno trgovino to, kjer je cena pac taka,..al je to normalno.in v koncni fazi, mi je tudi to vseeno.da bo le ta hrana tud svoje cene vredna, ker bi zelela, da je nas muci nas druzinski clan vsaj naslednjih 10 let…

lp

ce si veliko prebrala, potem ne razumem, kako si sploh posegla po whiskasu.
sicer nisem pristas eucanube, lahko pa si gres preracunat, koliko npr. whiskasa bi muca morala kolicinsko dobiti na dan in koliko (navidez drazje) kvalitetne hrane. bos ugotovila, da te junk food pride obcutno drazje, ceprav na prvi pogled resnicno ne izgleda tako…
pa se nasvet – kupi vecjo embalazo, je cenovno ugodneje.

faggica, v trgovinah pa tudi na veterinarskih postajah dobiš brezplačne vzorčke kvalitetnih briketov, tako da lahko že pred nakupom vidiš, kateri ji odgovarjajo.
Kvalitetna hrana je res dražja, je pa zato bolj nasitna. Ko sem še jaz kupovala whiskas ( bejž od te hrane!!!!), sta mi muca zmazala tudi po 4 vrečke na dan ( vsak!!!) + brikete. Sedaj pa imata Royal Canin urinary brikete, 1,5 kg (skoraj 13€), (sečne kamne sta dobila prav zaradi te cenene hrane kot je whiskas), poleg pa imata še mokro hrano RC urinary – 100 g vrečkica 99 centov, pa jo zelo rada zmažeta, vendar imata dovolj eno vrečko na dan, ker sta po njej sita. Tako da pride kvalitetna hrana cenejša, ne dražja. Da seveda ne omenjam veterinarskih stroškov, ki lahko nastanejo zaradi slabe hrane. Samo za eno muco sem dala skoraj 100€.
Tehnical je tudi kvalitetna hrana, a dosti cenejša od RC. Kvalitetna hrana so tudi Arden Grange, Felidae, Natures Variety, Miamor, Bosch, Hill’s, Almo nature, pa še kaj bi se našlo. Jaz naročim kar preko spletnih trgovin.

Tudi jaz se pridružujem zgornjemu mnenju. Kakovostna hrana je cenejša, saj je bolj hranljiva.
Moja tašča je imela pred leti mačka, ki so ga hranili z Whiskasom – pojedel je vse, kar je videl in dobil, saj ga očitno hrana ni nasitila. Sama hrano za našega mačka kupujem v specializirani trgovini ali pri veterinarju.
Prvo moraš pa ugotoviti, kaj mucku odgovarja – naš ne mara paštetk niti hrane v kosih – mora biti ravno prav zmleta. Tudi brikete mu odgovarjajo le od Hillsa, Tehicala se niti dotakne ne.

Probaj hrano za mačke Schesir dry. Briketirana hrana, hipoalergena z naravnimi zelišči….. brez konzervansov in umetnih barvil. Kar pa je tudi zelo pomembno, ne delajo testov na živalih

Lp

Enako, kakor je napisala ‘ljubiteljica’, velja tudi za hrano Arden Grange. Pri nas smo zelo zadovoljni.

Morda lahko kdo priporoci, kje se da kupit hrano Arden Grange in Schesir dry? V Mariboru je namrec nisem nasla se v nobeni specializirani trgovini za zivali. Nas macek je zelo izbircen, iscemo mu novo vrsto hrane, saj mu ne Technical, ne Bosh, ne ProPlan ocitno ne odgovarja. Morda bi mu kaj izmed nastetega. Hvala.

Si poskusila Genesis?

Več o tem kako prepoznati kvalitetno industrijsko hrano na:
http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=618
http://www.iamscruelty.com/notTested.asp in http://www.uncaged.co.uk/iams.htm http://www.uncaged.co.uk/petfood.htm
Vsako zamenjavo znamke briketov izvedite postopoma v 1 tednu ali več. Ker ima lahko drugače muca drisko, lahko bruha,… Za vsa navodila, izkušnje,… industrijski kvalitetni prehrani za mačke, pse…povprašajte prodajalca ali veterinarja.

Poglejte za hrani AG IN Sch pod Avanturist na internetu , po mojem če ni v Mb se boste lahko zmenili za po pošti.

Izbirčen mačkonček! Tukaj imaš link pa si poglej! Na strani so tudi tel. številke pa vprašaj!

Lep pozdravček

Brisan link na reklamno sporočilo in spletno trgovino. Za oglasna sporočila se dogovorite z zavodom Med.Over.Net.
Lp

Zakaj pa ne eucanuba?

Morda lahko kdo priporoci, kje se da kupit hrano Arden Grange in Schesir dry? V Mariboru je namrec nisem nasla se v nobeni specializirani trgovini za zivali. Nas macek je zelo izbircen, iscemo mu novo vrsto hrane, saj mu ne Technical, ne Bosh, ne ProPlan ocitno ne odgovarja. Morda bi mu kaj izmed nastetega. Hvala.[/quote]

hvala vam za linke in nasvete 🙂 grem izbrat, kaj bomo naslednje preizkusili 🙂

eh pri nekaterih muckih je tako da tudi ne jedo vsega. naša bi lahko en teden imela nastavljen wiskas, pa se ga ne bo dotaknila, raje je lačna. je očitni azvajena, ma kaj ko smo jo prinesli nekje pri starosti 2 mesecev, pa že akrat ni hotela nekaterih stvari. tako da morda je dobro da zaupaš svojemu ljubljenčku ker on najblej ve kaj mu ej dobro in kja ne. seveda pa je treba vseeno pazit da ne bo preveč enolična prehrana.

Šepaše! Tole, da je treba zaupati ljubljenčku je največja neumnost. Tvoj maček NI RAZVAJEN, ker ne je whiskasa temveč PAMETEN!!!!!!!

šE DOBRO, DA NE JE TE SVINJARIJE!

Izbirčen mačkonček: ti pa lahko pokličeš uvoznika za Schesir in ti pošlje vzorček! Meni so ga:-). Pa še prijazni so maximalno!

lep večer vsem

Hvala za predlog, sem bila vmes v Ljubljani in nabavila vzorce :)). Schesir je sel mackoncku ocitno zelo v slast, me zanima, kako dolgo bo drzalo 🙂

ja, Whiskas je sicer res eno veliko sranje. Dejansko ga lahko primerjamo z Mcdonaldsom, ker gre za enak junk food. Tko kot ima velik ljudi radih to hrano, ni nič čudnega, da imajo tud mački radi ta junk food od Whiskasa. Je pa velikokrat težava v tem, da maček potem noče jest zdrave hrane in gre spet k sosedom po to junk hrano. Drugač je tuki hrana za mačke res dobra, ampak so pa cene spet v primerjavi z Whiskasom tudi kar precejšnje.

Tisto kar je poceni ne kupujte. Tisto kar je drago pa. Našemu mucku ko je bil majhen smo kupovali whiskas. Rezultat=driska. Potem smo mu kupovali purino. Rezultati so bili seveda odlični. Naljbolje da kupite hrano za mačke iz živalskih trgovin (zootic, mr. pet…).

Če imaš mačka pod kontrolo, ne gre k sosedom na malico in t.i. junk food. Al kako imate to živali? A otroci tudi, če jim ni všeč zelenjavna mineštra, spokajo k sosedom na dunajca?

nismo vsi kot ti Yo!!!!!

New Report

Close