Kater ginekolog sprejema v Ljubljani?
Pozdravljeni,
konec lanskega leta sem se preselila iz Maribora v Ljubljano in od takrat dalje iščem ginekologa v Ljubljani, a žal neuspešno. Še pred časom epidemije sem se dogovarjala vendar so me vsi pošiljali od enega do drugega. S partnerjem načrtujeva otroka in bi si resnično želela, da bi pred zanositvijo imela izbranega zdravnika s katerim bi se lahko posvetovala glede odprtih vprašanj. Vem, da je zdaj v tem času popolna zmešnjava, ampak vseeno obstaja verjetno kdo, ki sprejema nove pacientke? Lepo prosim za kakšen nasvet na koga naj se obrnem? Hvala 🙂 lp, Mimi
Spoštovani,
tega, kdo ima še proste kapacitete in kdo ne, ve žal le ZZZS in še ta običajno obljublja več kot res drži, kajti oni se žal le izogibajo odgovornosti za slabo dostopnost primarnih zdravnikov, ki se (logično) branijo preobremenitev, kajti zanje od ZZZS ne dobijo popolnoma nič več kot če imajo le predpisani kontingent pacientov. Kapacitet pri primarnih zdravnikih je na žalost na voljo le za 2/3 prebivalstva, ostali se tako ali drugače nekje “šlepajo”, bodisi kot nadštevilčni glede na uradno priznano število ali pač hodijo le po urgencah.